2014 – Anul chinezesc al Calului Verde de Lemn

Acest articol despre 2014, Anul chinezesc al Calului Verde de Lemn, reprezinta o avanpremiera a Horoscopului chinezesc 2014 ce urmeaza a apare in curand pe Blogul Dianei. Noul an incepe pe 31 ianuarie 2014 si se incheie pe 18 februarie 2015. Calul este cea de-a saptea zodie din astrologia chinezeasca si este un simbol al nobletei, elegantei si hotararii.

In traditia chinezeasca, spiritul calului desemneaza un necontenit efort de perfectionare a sinelui, o tendinta ce ar trebui, poate, sa ne marcheze viata  in decursul anului 2014. Calul este energic, gratios, afectuos, inteligent si capabil de a-si materializa aspiratiile. Iata de ce noul an chinezesc pare a fi promitator atat vreme cat nu ne lasam in voia inertiei si a lipsei de initiativa.

Culoarea verde este caracteristica lemnului si reprezinta arborii sau padurile. Verdele semnifica reinnoirea, primavara, si denota putere si vitalitate. Anul chinezesc al Calului Verde de Lemn ne indeamna, asadar, sa ne reimprospatam personalitatea si perspectiva despre viata, astfel incat sa ne putem bucura de o sporita forta si efervescenta a trairii.

Elementul primordial al lemnului este asociat mai ales cu cooperarea, inca o trasatura de baza care ar trebui sa ne insufleteasca in 2014. Asa cum diferitele parti ale unui copac conlucreaza in armonie pentru binele intregului, la fel ar trebui sa ne concentram asupra scopurilor comune si sa incercam a ignora telurile meschine sau egoiste. Interconectarea cu cei din jur este necesar sa se exprime cu precadere mai ales in focalizarea catre scopuri umanitare. Totodata, lemnul ne duce cu gandul la stabilitate, la vigoare interioara, dar si la o mare flexibilitate in abordarea lumii, pe care ar trebui sa ne-o insusim in  anul chinezesc al Calului Verde de Lemn.

Zodia chinezeasca a Calului

Oamenii nascuti in Anul Calului se remarca prin increderea in ei insisi, veselie, sociabilitate, hotarare, mandrie, si istetime. Plini de neastampar si extrovertiti, le place sa isi delecteze prietenii cu umorul si fermecul lor. Strabatuti de o notabila energie, sunt de obicei sufletul petrecerilor la care participa, fiind mereu gata de a se dedica unor noi si incitante placeri ale existentei. Par a tine mereu pasul cu moda, stiu sa se exprime cu o mare putere de convingere si poseda o evidenta intuitie sau chiar clarviziune.

Cele mai multe din persoanele native in Anul Calului isi parasesc caminul inca din tinerete; cele care raman totusi acasa isi incep cariera profesionala de timpuriu. Ele sunt viguroase si energice, nu adera la tabieturi si le place sa fie in lumina reflectoarelor. Cel mai mari atuuri ale lor constau in atitudinea increzatoare, politete si abilitatea de a se descurca in plan financiar.

Nativilor din Cal le place sa fie angajati in activitati intelectuale si sportive, reactioneaza rapid la orice situatie din viata si au capacitatea de a lua decizii rapide si inspirate. Sunt generosi, le place sa se distreze, si se adapteaza cu usurinta oricarui mediu social. Flexibili si inteligenti, obisnuiesc a prelua mereu controlul asupra celor din imediata lor apropiere. Simtul lor practic este fructificat in sfera de afaceri si in viata personala.

Agilitatea lor mentala ii sprijina sa deprinda cu usurinta noi abilitati si sunt in stare a se ocupa de mai multe lucruri in acelasi timp. Cu toate aceastea, din pricina lipsei lor de rabdare, nu reusesc sa termine mereu ce au inceput, fiind dornici de a se apuca iarasi si iarasi de ceva nou. Au un temperament impetuos si incapatanat, isi recunosc cu greu greselile si nu sunt lesne de schimbat. Le este dificil sa se adapteze la programul de lucru al altora si sunt prea nerabdatori pentru a se conforma regulilor. Pregnanta propriilor ganduri nu ii ajuta deloc sa se intereseze de opiniile celorlalti. Vor ca cei din jur sa fie la fel de alerti ca si ei si, daca dau gres in ceea ce fac, au obiceiul de a isi gasi mereu scuze.

Caii au la indemana numeroase idei bune, sunt priceputi sa rezolve problemele spinoase si nu sunt egoisti din punct de vedere material. Uneori sunt uituci si cu capul in ceruri. Contradictiile din temperamentul lor pot fi puse pe seama dispozitiei lor capricioase. Actioneaza in conformitate cu ceea ce le sugereaza intuitia si au potentialul de a tine sub control situatii problematice. Odata ce au luat o decizie, isi pun planurile in practica fara nici o ezitare. Apreciaza sinceritatea daca li se spune direct si clar care sunt slabiciunile si punctele forte ale unui proiect.

Sunt prietenosi, demni de incredere si adora sa fie inconjurati de prieteni si rude. Au, de obicei, un  larg cerc de cunostiinte si isi fac cu usurinta amici, dar nu se incred prea mult in cei carora le daruiesc prietenia. Sunt independenti si stiu sa guste singuratatea. Au inclinatia de a se lupta cu obstinatie si egocentrism pentru cauza lor, punandu-si la contributie daca trebuie clocotitoarea impulsivitate.

Oamenii nascuti in Anul Calului cad lesne in mrejele dragostei, dar se despart la fel de usor de partenerii lor. Vointa lor de a incerca tot timpul ceva nou si capacitatea de a observa orice noutate ii fac potriviti pentru aproape orice cariera. Pot fi excelenti actori, dar nu prea fac fata ca profesori. Oricum, sunt incantati de joburi ce le permit sa interactioneze cu alte persoane. Nazuinta lor de a fi independenti si a fi stapanii propriei lor soarte ii determina sa jinduiasca dupa pozitii de putere, ranguri inalte.

Nativii din Cal pot fi bogati, insa nu se gandesc prea mult la bani. Atunci cand ii au, ii cheltuiesc atat pentru ei cat si pentru cei din preajma lor. Banii nu inseamna mai nimic pentru fericirea lor, considerandu-i doar glazura de pe tortul existentei.

Personalitati nascute in Anul Calului: Adrian Pintea, Alecu Ivan Ghilia, Ana Blandiana, Aretha Franklin, Barbara Streisand, Cindy Crawford, Clint Eastwood, Ellen Barkin, Emir Kusturica, Gabriel Liiceanu, Gabriela Adameșteanu, Gene Hackman, Halle Berry, Horia Arama, Ingmar Bergman, Ion Caramitru, Joanne Woodward, Marcel Chirnoaga, Neil Armstrong, Nicolae Ceausescu, Radu Beligan, Rita Hayworth, Ray Charles, Robin Wright Penn, Sean Connery, Sergiu Nicolaescu, Serban Foarta, Stephen Hawking, Vasile Andru, Vladimir Bukovski.

Anii calului : 25 ianuarie 1906 – 12 februarie 1907 (Foc), 11 februarie 1918 – 16 februarie 1919 (Pamant), 30 ianuarie 1930 – 16 februarie 1931 (Metal), 15 februarie 1942 – 4 februarie 1943 (Apa), 3 februarie 1954 – 23 ianuarie 1955 (Lemn), 21 ianuarie 1966 – 8 februarie 1967 (Foc), 7 februarie 1978 – 27 ianuarie 1979 (Pamant), 27 ianuarie 1990 – 14 februarie 1991 (Metal), 12 februarie 2002 – 31 ianuarie 2003 (Apa), 31 ianaurie 2014 – 18 februarie 2015 (Lemn).


In curand pe Blogul Dianei : Horoscop chinezesc 2014 – Toate zodiile


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu:

Horoscop chinezesc 2013 - Toate zodiile

2013 - Anul chinezesc al Sarpelui Negru de Apa

Calendar astrologic 2014 | Evenimente astrologice in 2014
2014 – Anul chinezesc al Calului Verde de Lemn 2014 – Anul chinezesc al Calului Verde de Lemn Reviewed by Diana Popescu on august 25, 2013 Rating: 5

18 comentarii:

  1. Multumesc diana pentru ce am citit,sa fii tot asa inspirata in continuare.Dumnezeu sa te binecuvanteze!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu iti multumesc. Incerc si eu, cu firavele mele mijloace, sa rascolesc prin adancimile lasate de Dumnezeu pe pamant.

      Ștergere
    2. Aceasta abordare a zodiacului chinezesc este foarte simplista si total deplasata de la adevarata realitate. E regretabil cand se trateaza cu superficialitate acest domeniu.

      Ștergere
    3. Incerc sa scriu pe intelesul tuturos. Daca ai cunostiinta de o abrodare mai complexa, de ce nu ne impartasesti punctul tau de vedere?

      Ștergere
  2. Desi sunt anonim ne cunoastem de atata vreme,suntem diferiti si totusi folosim acelasi program existential,credinta in dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mica este lumea mare...Diana iti multumesc pentru ca mi-ai raspuns.Sunt un trecator prin lumea asta mica,desi infinita,am intrat pe blogul tau,fascinat de nume si trebuie sa recunosc ca am gasit lucruri extrem de aplicate.Multumesc mult Diana.

    RăspundețiȘtergere
  4. Noapte buna Diana,noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna dimineata Diana.Stiu ca ai avut o noapte lunga,stiu ca te-au framantat gandurile...Am decis sa fiu eu primul care te viziteaza si sa te salut. Nu am venit singur; am luat cu mine o raza de soare din gradina gandurilor,un bob de roua si-un gand bun.Domnul sa te binecuvanteze Diana.

    RăspundețiȘtergere
  6. Salutare Diana,sunt calul verde de lemn ;am scapat in gradina ta,am tras cu ochiul la horoscop si acum am intrat sa-ti multumesc .Primeste in dar un superb buchet de trandafiri rosii.

    RăspundețiȘtergere
  7. In curand incepe meciul simonei halep;calului de lemn verde ii place miscarea!

    RăspundețiȘtergere
  8. DRAGA DIANA,MA NUMESCCRISTINA SI IERI AM DESCOPERIT BLOGUL TAU IN TIMP CE CAUTAM CEVA DESPRE NUMEROLOGIA CASATORIEI.
    TOT CE AI SPUS ACUM DE ZODIA CALULUI ESTE ADEVARAT... SPUN ASATA PENTRU CA PRIETENUL MEU ESTE IN ZODIA CALULUI (A SAPTEA ZODIE) IAR NUMARUL DESTINULUI ESTE TOT 7. EU SUNT IN ZODIA CAPREI, (A 8 TA ZODIE ) SI NUMARUL DESTINULUI MEU ESTE 8....AMANDOI SUNTEM DE PAMANT. ANUL VIITOR VREM SA NE CASATORIM SI AM ALES CA DATA 16,08,2014 NUMARUL CASATORIEI ESTE 4. DIN CE AM CITIT PE BLOGUL TAU LA NUMEROLOGIA DATEI CASATORIEI, NUMARUL 4 ESTE UNUL BUN, DAR, PEU UN SIT UNDE M-AM DOCUMENTAT, AM AFLAT CA NU E BINE PE DATELE DE 7, 16, 25 (ULTIMELE 2 INSUMATE DAU 7) SA TE CASATORESTI, DEOARECE, UNII NUMEROLOGI SPUN CA, CUPLUL S-AR PUTEA SA NU AIBA URMASI, SI CA MAJORITATEA CARE S-AU CASATORIT NU AU AVUT COPII. ESTE ADEVARAT, SAU NU? TE ROG FRUMOS SA-MI RASPUNZI DACA STII CEVA. ITI MULTUMESC.

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna diana,sunt eu malchut.

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna seara, Diana. Cred ca articolele sunt pe intelesul tututror, deci ti-ai atins scopul.
    Ceausescu nu era Sarpe de foc? oricum, cred ca se potriveste mult mai bine decat cal de lemn
    si s-ar putea sa fie mai adevarat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara. Da, e bine ca articolele sunt pe intelesul tuturor, dar asta este numai unul din obiectivele mele.

      Ștergere

Un produs Blogger.