Intelink, internetul ascuns al servicilor secrete americane

Serviciile secrete americane (IC = intelligence community/ comunitatea agentiilor de informatii) beneficiaza de mult timp de un internet  aparte, pe nume Intelink, mult mai securizat decat internetul aflat la indemana utilizatorilor "civili" din intreaga lume. IC este compusa din 17 organizatii distincte, fiecare din ele desfasurandu-si activitatea sub valul tainei.

eChirp, o versiune interna, extrem de bine protejata, a popularului Twitter, le permite analistilor din diverse agentii de securitate americane sa schimbe mesaje despre ultimele evenimente de pe glob. Potrivit unei statistici din 2010, eChirp avea in acea vreme 11.569 de utilizatori si 99.723 mesaje trimise ("chirp-uri").

Se pare ca internetul secret Intelink a fost creat inca din 1994, ca un mijloc de utilizare mai facila a World Wide Web in comunicarea necesara serviciilor guvernamentale americane. De fapt, utilizatorii Intelink sunt grupati in segmente precum "creatori de politica" (intre care Consiliul National de Securitate de la Casa Alba), parteneri si aliati, sisteme de stat, locale si tribale, comandanti combatanti, agenti din teatrele de operatiuni militare, parteneri federali, centre de informare, asa cum se vede mai jos (da click pe poza pentru a o mari):



Intelink pare sa fie o retea de comunicare extrem de securizata si extinsa avand la dispozitie multiple mijloace online. La urma urmei, intenetul a fost inventat initial pentru impartasirea de informatii militare!

In 2010, Google a cerut ajutor de la NSA (National Security Agency / Agentia nationala de securitate americana) pentru a-si securiza reteaua dar, asa cum s-a aflat in aceasta saptamana, NSA nu a facut altceva decat sa se infiltreze in sistemul Google, creandu-si astfel oportunitatea de a spiona utilizatorii acestui motor de cautare de pe toate meridianele.
Intelink, internetul ascuns al servicilor secrete americane Intelink, internetul ascuns al servicilor secrete americane Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 02, 2013 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.