Ai o versiune piratata a lui Windows? Poti upgrada gratuit la Windows 10

Microsoft tocmai a lansat o bomba ce va avea uriase ecouri in lumea pirateriei software multa vreme: vei putea obtine Windows 10 gratuit chiar daca nu detii pe calculator o versiune Windows originala, cumparata legal, "cu cheie."

Windows 10 gratuit
Windows 10 gratuit?
Terry Myerson, seful sistemelor de operare Windows a declarat agentiei de presa Reuters: "Upgradam toate calculatoarele personale capabile de acest lucru, originale sau nu, la Windows 10."

Asta inseamna ca toti utilizatorii care au o copie piratata Windows 7 sau Windows 8 vor fi capabili sa isi incarce pe calculatoare Windows 10, o initiativa ce contrasteaza vadit cu masurile antipiraterie luate de Microsoft in trecut, care includeau un sistem de activare precum si avertizari si o functionalitate redusa pentru sistemele Windows care erau depistate a fi neoriginale.

In ianuarie 2015, Microsoft a anuntat ca Windows 10 va fi gratuit de upgradat pentru utilizatorii detinand Windows 7 sau Windows 8, dar nu a mentionat nimic in legatura ca faptul ca acesta oportunitate va fi acordata si pentru versiunile neoriginale. Oricum, cum aproape nimic nu este gratis pentru eternitate pe lumea asta, Windows 10 va putea fi folosit la liber numai in primul an, dupa aceea utilizatorii find nevoiti sa plateasca pentru el.

De ce face acest lucru Microsoft? Raspunsul este simplu: China. Sute de milioane de utilizatori din aceasta tara au instalate versiuni piratate de Windows; potrivit lui Myerson, prin aceasta manevra, Microsoft planuieste sa-i readuca in sistemul oficial pe acesti utilizatori.

Desi in prim plan este China, Microsoft a confirmat site-ului Mashable ca upgradarea gratuita a versiunilor Windows piratate va fi globala. Myerson a anuntat in cadrul summit-ului "Windows Hardware Engineering Community (WinHEC)" desfasurat in Shenzhen, China, ca Windows 10 va fi disponibil in aceasta vara in 190 de tari si 111 limbi.


Articole asemanatoare din blogul Dianei:

iPen 2 - Stylusul pentru tableta, laptop sau monitorul calculatorului

Larry Page de la Google, cel mai puternic om din istoria omenirii?

Microsoft va lansa o noua versiune Windows in 2015
Ai o versiune piratata a lui Windows? Poti upgrada gratuit la Windows 10 Ai o versiune piratata a lui Windows? Poti upgrada gratuit la Windows 10 Reviewed by Diana Popescu on martie 18, 2015 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.