Terorismul în citate, aforisme, maxime

După părerea mea, terorismul este însăşi negarea idealurilor celor care îl practică. Aceste citate, aforisme, maxime îţi pot releva, printre altele, ce se ascunde în spatele terorismului, a falsei sale îndreptăţiri. Nu ezită să ne împărtăşeşti gândurile tale despre acest lucru! 

Terorismul în citate, aforisme, maxime
"Evenimentele tragice din Franţa din ziua de 13 noiembrie 2015 mă fac să cred că ceea ce s-a petrecut la Clubul Colectiv este rezultatul unui altfel de terorism, terorismul politicianismului, al corupţiei şi nepăsării."
Diana Popescu

"Terorismul îi distruge, în cele din urmă, pe cei care se dedau acestuia. Încet, dar sigur, pe măsură ce încearcă să stingă viaţa din alţii, lumina dinlăuntrul lor moare."
Terry Waite

"Terorismul este un război psihologic. Teroriştii încearcă să ne manipuleze, să ne schimbe comportamentul creând frică, nesiguranţă şi divizare în societate."
Patrick J. Kennedy

"Trebuie să fie cât se poate de clar: terorismul nu este urmărirea unor ţeluri legitime prin unele mijloace ilegitime. Orice încearcă să realizeze criminalii, crearea unei lumi mai bune nu este în mod sigur obiectivul lor. În loc să facă asta, ucid oameni nevinovaţi."
Salman Rushdie

"Nesiguranţa despre existenţa pericolului este esenţa terorismului."
Jurgen Habermas

"Terorismul este dispreţul faţă de demnitatea umană."
Kjell Magne Bondevik

"Terorismul este un lucru oribil, reprezentând cea mai mare ameninţare pentru civilizaţia de pe planeta noastră."
Walter Isaacson

Dacă distrugem drepturile umane şi guvernarea legii drept răspuns faţă de terorism, înseamnă că ei au câştigat."
Joichi Ito

"Drepturile umane nu sunt violate numai de terorism, represiune şi asasinare, dar, de asemeni, de structurile economice nedrepte care crează uriaşe inegalităţi."
Papa Francisc

"Nu există nici o îndoială că securitatea naţiunii noastre şi apărarea faţă de terorism sunt mai presus faţă de celelalte priorităţi."
Arlen Specter

"Terorismul trebuie să fie văzut din perspectiva siguranţei unei ţări şi nu din cea îngustă a unei caste, credinţe şi religii."
Oscar Fernandes

"Războiul pe care îl ducem astăzi împotriva terorismului este unul cu multe faţete. Trebuie să utilizăm fiecare instrument disponibil în acest război - diplomaţia, finanţele, informaţiile, legea şi, desigur, forţa militară - şi să ne dezvoltăm noi instrumente pe măsură ce trece timpul."
Richard Armitage

"Toată lumea este preocupată de stoparea terorismului. Ei bine, există o cale reală, uşoară în această privinţă: încetează să mai participi la el."
Noam Chomsky

"M-am distras eu însumi faţă de teamă şi terorism gândindu-mă la lucruri precum începerea universului şi posibilitatea călătoriei în timp."
Malala Yousafzai

"Terorismul global este extrem atât prin lipsa unor ţeluri realiste, cât şi prin cinica sa exploatare a vulnerabilităţii unui sistem complex."
Jurgen Habermas

"Cea mai bună cale de a perpetua sărăcia este să facem cheltuieli pentru armată, iar cea mai bună cale de a lupta împotriva terorismului este să ne ocupăm de nevoile de baza ale umanităţii, întrucât foametea şi sărăcia perpetuează crima."
Oscar Arias

"Terorismul şi-a arătat încă odată voinţa deliberată de a nu se opri de la nimic în crearea de victime umane. Şi trebuie să stopăm acest lucru. Mai mult ca niciodată, este vital să unim forţele întregii lumi împotriva terorii."
Vladimir Puţin

"Ţelul terorismului nu îşi are sursa doar în actul violent în sine. El produce teroare. Îşi propune să irite, să dividă, să dea naştere unor consecinţe folosite apoi pentru a justifica pe mai departe teroarea."
Tony Blair

"Războiul asimetric este un eufemism pentru terorism, la fel cum pagubele colaterale este un eufemism pentru uciderea unor oameni inocenţi."
Alan Dershowitz

"Desigur, musulmanii, într-o copleşitoare majoritate, nu sunt terorişti şi nu simpatizează terorismul. Punerea sub semnul egalităţii a musulmanilor cu terorismul este ceva stupid şi greşit. Dar recunoaşterea faptului că există o legătură între Islam şi terorism este potrivită şi necesară."
Ayaan Hirsi Ali

"Orice terorism este un atac îndreptat către valorile libertăţii."
P. J. O'Rourke

"Nimic, chiar nimic nu justifică terorismul."
Mahmoud Darwish

"Terorismul nu are naţionalitate, nici religie."
Vladimir Puţin

"Mă surprinde că oameni inteligenţi din secolul XXI pot pretinde că dacă răspunzi terorismului prin forţă, nu faci decât să îi dai amploare, dar dacă îl placi, îl îmblânzeşti cumva. Acest argument, aşa cum am mai zis, este foarte interesant şi foarte surprinzător."
Meles Zenawi

"Într-un anume sens, terorismul a înflorit odată cu ivirea televiziunii; televiziunea promovează terorismul în religie şi politică."
Marilyn Manson

"Lupta împotriva terorismului nu este numai una militară ci, în primul rând, una informaţională."
Ahmed Chalabi

"Terorismul este tactica de a cere imposibilul, şi a-l cere sub ameninţarea armei."
Christopher Hitchens

"Valorile noastre şi modul nostru de viaţă vor preleva - terorismul nu o va face."
John Linder

"Nu putem fi corecţi politic - de stânga sau de dreapta - în lupta contra terorismului. Punct."
David Hunt

"Democraţia este necesară păcii şi subminării forţelor terorismului."
Benazir Bhutto

"Războiul contra terorismului nu este prea diferit de cel împotriva unui cancer mortal. Nu poate fi tratat acolo unde este vizibil - fiecare celulă bolnavă din corp trebuie să fie distrusă."
David Hackworth

"Lupta împotriva terorismului este terorismul."
Woody Harrelson

"Terorismul a devenit o armă sistematică a războiului care nu are frontiere şi arareori are o faţă."
Jacques Chirac

"Dacă vorbim despre terorism, trebuie să te aşezi şi să înţelegi de ce are rost ca aceşti oameni să-şi pună dinamită în jurul lor şi să se arunce în aer ei înşişi."
Lakhdar Brahimi

"Oricine care sprijină terorismul, oricine vede terorismul drept un mijloc legitim, oricine care foloseşte terorismul pentru a provoca moartea unor oameni nevinovaţi este un terorist în ochii mei."
Milos Zeman

"Fanatismul este ceea ce nutreşte terorismul. Şi din această cauză clară, musulmanii trebuie să joace un rol activ în opoziţia faţă de ceremonii bazate pe ură şi incitarea către terorism şi extremism în moscheele lor."
Otto Schily

"Negocierile nu îşi au sens cu aceşti criminali. Scopul nostru este să câştigăm războiul cu terorismul. Numai prin fermitate putem opri terorismul."
Jose Maria Aznar

"Mişcările populiste şi extremiste exploatează frica oamenilor faţă de cei care nu li se aseamănă. Putem vedea consecinţele sub forma terorismului şi a violenţei rasiale motivate."
Kjell Magne Bondev


Articole din acelaşi domeniu în Blogul Dianei:

Răzbunarea în citate, aforisme, proverbe

Mesaje de solidaritate după atacurile teroriste din Paris | #jesuisparis #prayforparis 

Ipocrizia în citate, aforisme, maxime
Terorismul în citate, aforisme, maxime Terorismul în citate, aforisme, maxime Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 14, 2015 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.