Din secretele bărbaţilor puternici

Cristiano Ronaldo


Vin tocmai de la o întâlnire cu stomatologul meu şi vreau să-ţi spun că în timp ce aşteptam să mă primească am fost uimită de numărul mare al bărbaţilor care intrau şi ieşeau de la consultaţii.
Bărbaţii cu dinti sănătoşi sunt la mare căutare, n-ai observat? Şi cum să nu fie când au un atuu care le dă încredere în ei înşişi şi putere, atât de vizibil! Da, da, putere!
Apropo de ea, ai observat şi tu că aproape toţi politicienii, indiferent de genul lor, vorbesc şi zâmbesc cu gura strânsă ca o pungă sau cu buzele lipite de dinţi? Oare au dinţi urâţi şi neîngrijiţi sau e deformare profesionala..? Nu i-a învăţat mama lor să se spele pe dinţi când erau mici sau le este frică de dentist? Trebuie cineva să-i anunţe că s-au schimbat semnificativ lucrurile faţă de acum douăzeci- treizeci de ani în domeniul stomatologiei și câteva sfaturi ale unui dentist nu le strică..
Cu acordul medicului meu am înregistrat pe telefon din secretele bărbaților cu dinți sănătoși şi frumoşi şi ţi le scriu aici ca să le ştii şi tu.:
- cei mai deştepţi dintre bărbaţi cultivă relaţii de amiciţie cu câte un specialist în dentiţie  de la care vor cere sfaturi stomatologice de-a lungul vieții, prietenește;
- se spală pe dinţi zilnic ca şi femeile;
- ca să-şi menţină dinţii sănătoşi ei nu-şi clătesc gura după periaj şi nici nu mănâncă decât după vreo jumătate de oră.  Apa de gură o folosesc dupa masa de prânz, chiar dacă nu se spală pe dinți în acel interval orar, Fără clătire!
-  folosesc periuţe de dinţi electrice rotative, precum şi aţa dentară lată, la două trei zile;
-  işi igienizeza periodic dantura, şedinţele de igienizare constând în îndepărtarea tartrului şi a plăcii bacteriene şi periaje profesionale;
- chiar dacă nu au dinţi perfecţi simetrici, unii dintre ei asculta sfatul dentistului si aleg o albire dentară profesională, care le va mări fiecăruia luminozitatea feţei şi ii  va face zâmbetul sclipitor.. Aha!


- alţii, care au dintii mai puţini frumoşii, aleg să-şi lucreze dentiţia, să şi-o modifice, cu faţete dentare durabile şi calitative;
- în cazul prezenţei unor anomalii dentare, de exemplu, un dinte şui sau crescut peste altul, aleg mijloace rapide şi nedureroase de a-l corecta;
- dacă au suferit vreun accident şi şi-au pierdut vreun dinte sau măsea, investesc într-o lucrare din porţelan cu o coroana dentară metalică de cea mai bună calitate, care îşi merită toţi banii, mai ales în timp.

Și dacă sfaturile dentistului meu nu au fost îndeajuns pentru tine, articolul publicat cu rezultatele unor cercetări științifice în legătură cu sănătatea dinților, poate te va pune pe gânduri.
Ce spune el? Spune că oamenii care au ajuns la vârsta maturitații și nu au reusit să-și păstrezi măcar 20 de dinți sănătoși, sunt predispuși să dezvolte boli psihice cumplite precum demența sau Alzheimerul.
Cumplit, nu?
Pune mâna pe telefon și fă-ți o programare!


Din secretele bărbaţilor puternici Din secretele bărbaţilor puternici Reviewed by Diana Popescu on aprilie 15, 2016 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Din pacate majoritatea barbatilor se tem de dentist. O fi o fobie indusa din copilarie..

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.