Corpul perfect al femeii - Corpul tip clepsidra

Exista un corp perfect al femeii? Ar mai fi fost aleasa Cenusareasa de catre print, dintre toate fetele adunate la bal, daca nu ar fi fost cea frumoasa din tara? Cat de importante au fost contururile taliei si a soldurilor ei in alegerea facuta de el?

Corpul perfect al femeii
Toate povestile, legendele si miturile transmise de secole afirma ca frumusetea este un lucru esential in convietuire si in supravietuire. Chiar si Darwin a descoperit ca acele trasaturi si caracteristici care tin de frumusete sunt indicatori ai dezvoltarii sanatoase si sunt fundamentali in procesul de evolutie al oamenilor si al animalelor. Diverse studii facute de biologi de-a lungul vremii au indicat ca exista o corelatie directa intre trasaturile considerate atractive si o rata marita de fertlitate si de sanatate.

Cercetari efectuate asupra unor diferite specii de animale si plante au relevat ca un minus in atractivitate si trasaturile fizice asimetrice fac ca organismele sa fie mai susceptibile fata de boli si de atacurile parazitilor. Asadar, frumusetea reprezinta "un certificat de calitate biologica" .

Unul din indicatorii atractivitatii femeii (corelat cu fertilitatea si sanatatea) este raportul intre talie si solduri. S-a constatat ca barbatii prefera in mod "biologic" femeile cu trupul in forma de clepsidra (cu un raport mic talie/solduri), intrucat aceste trasaturi fizice sunt considerate (la nivel subconstient) un indiciu major asupra capacitatii lor de a procrea.

Contururile corpului femeii de tip "papusa Barbie" sunt considerate, atat de biologi cat si de barbati, ca avand atributele semnificative ale fertilitatii, sanatatii si tineretii. Acest model de frumusete tinde sa devina unul universal valabil pentru toate femeile, indiferent de diversitatea culturala si etnica.

Prin observatii fundamentate, biologii evolutionisti au descoperit o legatura intre fascinatia populara pentru curbele papusii Barbie (sau raportul scazut talie/solduri) si caracteristicile legate de o sporita fertilitate si sanatate.

Barbati din toata lumea, de diferite etnii, varste si nivele de educatie, au apreciat femeile cu un raportul talie/solduri de circa 0,7 (marimea taliei de 70% fata de marimea soldurilor) ca fiind cele mai atractive si mai sanatoase, indiferent de greutate. Rezultatele acestui test coincid cu concluziile cercetarilor stiintifice. Raportul talie/solduri este direct proportional cu nivelul de testosteron si invers proportional cu cel de estrogen, astfel incat cantitati mari de estrogen conduc catre un raport talie/solduri mic.

O mare concentratie de estrogen in corpul femeii, in special dupa pubertate, rezulta in circa 16 kilograme de grasime reproductiva depozitata mai curand pe solduri si coapse decat pe talie. Un studiu efectuat in Olanda a determinat ca, chiar si o mica crestere in circumferinta taliei fata de cea a soldurilor poate duce la probleme reproductive si la infertilitate; o femeie cu raportul talie/solduri de 0,9 are o treime din sansele uneia cu raportul 0,8 de a da nastere fara probleme unui copil. Totodata femeile cu un raport mare talie/sold sunt mai predispuse imbolnavirii cu diabet.

In concluzie , fascinatia barbatilor fata de femeiele cu curbe asemanatoare unei clepsidre reprezinta un indicator al capacitatii reproductive si al sanatatii acelor femei. Un exemplu revelator al selectiei sexuale in procesul de evolutie.



Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:

Ce dezvaluie corpul tau despre tine ?

Limbajul corpului , limbajul secret al dragostei

Semnele subtile ale corpului pot prezice o boala
Corpul perfect al femeii - Corpul tip clepsidra Corpul perfect al femeii - Corpul tip clepsidra Reviewed by Diana Popescu on iulie 31, 2008 Rating: 5

2 comentarii:

  1. varsatorul unde este?Este pesti si varsatorul este inaintea lor,deci s a strecurat vreo greseala?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Horoscop Varsatorului a aparut inainte de cel al Pestilor. Il poti gasi in coloana din stanga a blogului.

      Ștergere

Un produs Blogger.