DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera D

D

-DANTOIN 685 – Conservant foarte toxic utilizat la fabricarea sampoanelor si a deodorantelor.
- DEODORANT – Produs cosmetic penru ameliorarea mirosului (de transpiratie a ) corpului , aplicat in general in zona de subbrat .
- DEPILATOARE – Indeparteaza parul prin distrugerea legaturilor chimice ale acestuia.Dupa utilizarea oricarei metode de depilare este indicata folosirea unui agent de hidratare , pentru calmarea pielii.
-DEPILATOR – Crema sau ceara de indepartare a parului prin distrugerea legaturilor chimice ale acestuia.
-DEPILATOR ULTRASONIC – Dispozitiv de indepartare a parului prin actiune ultrasonica.
- DERMA - Patura mijlocie a pielii , situata sub epiderma , alcatuita din tesut conjuctiv , in care sunt amplasate elementele hranitoare si senzitive ale pielii.
-DERMATITA BERLOQUE – Sau “dermatita de pajiste’ , se manifesta prin inrosire sau decolorare a zonei gatului , cu posibilitatea de extindere catre brate.Este provocata de utilizarea excesiva a parfumurilor sau coloniei , aparand mai ales la femei.
- DERMATITA - Iritatie a pielii , insotita de mancarime , uscaciune si inrosire , cruste , vezicule sau papule.
-DERMATITA DE CONTACT ALERGICA – Dermatita provocata de o hipersensibilitate intarziata la aplicarea pe piele a unei substante exogene , aparuta sub forma unei placi neregulate , cu o conturare slaba .
- DERMATITA DE STAZA – Dermatita caracterizata prin acumulari de lichid in tesuturile subcutanate , putandu-se dezvolta sub forma de ulceratii si eritem. Apare la persoane cu insuficienta circulatorie periferica.
- DERMATITA DISHIDROTICA – Forma de eczema a mainilor , comuna pentru femei , care debuteaza ( cu mancarimi) pe suprafata degetelor ,
-DERMATITA NUMULARA - Pete pe piele (leziuni) sub forma de monezi mici , pe membrele superioare , inferioare , tors , si maini.
-DERMATITA SEBOREICA – Dermatita caracterizata prin leziuni rosii sau galbui , in zone ale pielii bogate in glande sebacee , precum pielea capului , cea a fetei , cea genitala sau cea submamara.
-DERMATITE ALERGICE DE CONTACT – Apar la intrarea in contact a pielii cu agenti alergici fata de care pielea este sensibila.Efectele imediate sunt sunt umflaturi pe piele , care se inrosesc si produc mancarimi intr-un interval mediu de 48 de ore.
-DERMATITE ATOPICE – Inflamatii ale pielii care provoaca uscarea , incalzirea , structura solzoasa sau mancarimea unor zone ale pielii.Anumiti factori determina transformarea acestora in eczeme .De obicei sunt afectate numai portiuni mici ale pielli , insa pot apare in orice zona a corpului.
- DERMATOFIBROM – Tumoare beningna a pielii localizata , mai ales , pe picioare , sub forma unor umflaturi sau papule tari a caror culoare variaza de la maroniu la purpuriu.
-DERMOABRAZIUNE – Metoda nechirurgicala (neinvaziva) , manuala de indepartare a cicatricilor provocate de acnee , a hiperpigmentarii , sau a ridurilor care apar la fumatori.
- DESHIDRATARE – Pierdere a apei (a hidratarii) de catre corp sau piele.
- DETERGENT – Sapun artifical produs dintr-o diversitate de chimicale , ne-biodegradabil.
- DIETANOLAMINA – Detergent sintetic , care poate fi contaminat cu nitrosamine , fiind recoamandabil a fi evitat.
- DIFUZORI DE LUMINA - Substante adaugate cremelor pentru ochi , pudrelor faciale , si fondurilor de ten , intrucat determina un aspect imaculat al pielii , si reduc vizibilitatea liniilor (ridurilor) fine .
- DIMETICON – Produs sintetic care confera o senzatie de finete unei creme sau lotiuni. Suspect a provoca diverse reactii alergice si probleme interne , Poate fi inlocuit cu uleiuri vegetale , precum glicerina vegetala .
- DIOXID DE TITANIU - Pudra alba , folosita ca pigment pentru machiaje si protectoare solare. Agent de opacizare , datorita capacitatii sale de acoperire , a stralucirii si capacitatii de reflexie.
- DISTILARE CU ABUR – Metoda comuna de extragere a uleiurilor esentiale din romanita (Anthemis nobilis) , atunci cand florile acestei plante sunt inflorite deplin.
-DUS MASAJ –Dus de masare a corpului prin actiunea presiunii apei.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei :

DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera A 

 DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera B 

DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera C
DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera D DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera D Reviewed by Diana Popescu on octombrie 31, 2008 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.