Nodul iubirii , stravechi simbol celtic



NODUL IUBIRII sau NODUL DRAGOSTEI sau NODUL ADEVARATULUI IUBIT este un simbol al atasamentului si al constantei sentimentelor dintre doi indragostiti.
Conform unei legende, marinarii olandezi faceau acest nod pentru a le reaminti de iubitele lo, in timpul calatoriilor pe ocean din secolul XVI. Asemeni iubirii adevarate , simplitatea acestui nod este inselatoare , intrucat realizarea lui in mod corect este destul de dificila.
In lumea araba veche, tinerele femei musulmane isi marturiseau dragostea prin trimiterea acestui nod catre alesii inimii lor. Ca simbol arab al al iubirii, nodul dragostei nu are inceput si nici sfarsit, fiind in acest fel o expresie a unei afectiuni eterne. Nodul dragostei era utilizat si ca un mijloc subtil de a face o cerere in casatori .Tinerii barbati puneau nodurile la usa casei iubitelor,a steptand apoi un raspuns; daca fata accepta nodul, insemna ca era de acord cu maritisul, daca nu il ridica din fata intrarii, era un semn ca bietul indragostit era respins.

Decorat cu inimi sau cu flori, colorat in toate nuantele curcubeului, nodul dragostei a fost un simbol pe care indragostitii si-l trimiteau de Valentine's Day, fiind mai tarziu inlocuit aproape intru totul cu felicitarile de ziua Valentine.
Nodul iubirii , stravechi simbol celtic Nodul iubirii ,  stravechi simbol celtic Reviewed by freelancergabe2 on noiembrie 11, 2008 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.