Dictionar de vrajitorie | magie (Wicca) online de la A la Z

dictionar magie wicca
Dictionar de vrajitorie online

Acest dictionar cuprinde termeni si expresii specifice neopaganismului, in general, si miscarii Wicca, in special.
Vrajitoria si magia reprezinta o componenta centrala a acestor curente religioase moderne, inspirate din credintele precrestine din Europa.
Terminologia neopagana si Wicca cuprind atat concepte specifice unor traditii vrajitoresti milenare, cat si ale unor invataturi ale fondatorilor de la jumatatea secolului XX.
Pentru cei neinitiati, trebuie precizat, de la bun inceput, ca acest tip de credinte postmoderniste nu au nimic in comun cu satanismul sau magia neagra, fiind asociate, de obicei, cu cultul naturii, panteismul sau miscarea New Age.
Intrucat aceste religii au aparut si s-au dezvoltat mai ales in spatiul anglo-saxon, pentru anumiti termeni (intraductibili) am folosit numai cuvantul original, iar, la altii, am adaugat varianta din limba de origine .

A..B..C..D..E..F..G..H..I..K..L..M..N..O..P..R..S..T..V..W..X..Y..Z



Surse :
A Dictionary of Witchcraft...Glossary of the Craft...Reclaiming: Witchcraft Glossary...Bewitching Ways' Wiccan Glossary...Magic Dictionary Witchcraft Dictionary...Witch's Brew - Witchcraft Dictionary ...Witch's Dictionary...About.com
Dictionar de vrajitorie | magie (Wicca) online de la A la Z Dictionar de vrajitorie | magie (Wicca) online de la A la Z Reviewed by Diana Popescu on iunie 03, 2009 Rating: 5

18 comentarii:

  1. Buna,
    Imi place site-ul vostru.
    Bedros
    www.magie.xhost.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. ba da sa mor eu asta e satanism pe fata asa ceva nu ar trebui postat dar oricum tare e interesant intr un fel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt wiccan .. si ce ai afirmat tu mai sus este complet gresit .. noi urmam totul cu lumina si iubire si nici macar nu credem in satan !!

      Ștergere
  3. nu stiu ce sa mai ma fac nu imi merge bine,nu am spor la nimic

    RăspundețiȘtergere
  4. semnificatia lucrurilor gasite in perna,mai exact sulurilede pene facute exact ca sulul de ata nu erau lipite si erau de marimea unui porumb erau impecabil penele de aranjate si un alt ghem mai mic dar de data asta penele erau pe o bucata de cotor uscat de porumb.le-am dat foc dar au ars incredibil de greu .

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place mult acest site,dar daca puteti sa ma ajutati in legatura cu alte vraji de dragoste,ritualuri,initieri,incantatii,blesteme etc. Puteti da add la id: miamaria0507 By3 :)

    RăspundețiȘtergere
  6. am nevoie de multi bani.cat mai repede`

    RăspundețiȘtergere
  7. vreau sa invat ...ma poate ajuta cineva?

    RăspundețiȘtergere
  8. ha ha ha toata lumea vrea bani prietene:)))pentru asta ai 3 optiuni mari si late:
    1 : ori muncesti(ceea ce nuti va aduce bani multi)
    2 : ori furi intr-un stil barbar tot ce prinzi.
    3 : ori iti folosesti mintea facand o gramada de bani cu adevarat.gandeste prietene!!!si vei avea bani multi.!!!succes!...PACE!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Aaa si am uitat sa mai precizez un lucru important:

    fara truda,risc,curaj,ori perseverenta nu vei avea niciun sfantz!!!PACE!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Am o intrebare ce inseamna ,, piatra in doua trepte " ... tinea o persoana/demon/vampir ..ce era ea departe de casa ...in vis era pusa in partea stanga a usii ..?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este vorba despre un vis? Nu am cunostiinta despre o asa-zisa paitra in doua trepte...

      Ștergere
    2. Da este vorba despre un vis ... nu mi se intampla des sa visez asa ceva dar cand incepe o perioada de vise tine cate 4 nopti ...nu stiu exact ce era dar stiu ca era un iaz plin de sange langa o casa intr-o padure si o femeie in rochie lunga sa trezit de jos dupa ce o fost ucisa am vrut sa merg spre ea a tipat ca nu are nevoie de mine si am fugit pe scari cineva a strigat ,, piatra in doua trepte " si nu stiu de ce am aruncat-o si a plecat dupa ea ...era plin de schelete de pasari si atunci am taiat un sarpe cand l-am aruncat jos sa facut schelet ... nu ma uit la filme horror sa spun ca sunt cosmaruri dar parea prea realist ...am vorbit cu preotol si a spus ca sunt vise urate trimise de cel rau dar nu prea ma linistit raspunsul ...sunt multe vise de genul care le am si incep sa ma intreb daca nu am nevoie de o internare la spitalul de nebuni ...

      Ștergere
    3. Imi raspunzi te rog :( ...

      Ștergere
    4. Draga mea, nu ai nici o treaba cu sptalul de nebuni sau cu "cel rau." Esti impresionata de un eveniment dureros din ultima vreme din viata ta sau ai ajuns la un prag al vietii tale ca si femeie. Un lucru la care tinaei tare mult in existenta ta pare sa se fi incheiat brusc. Inceca sa iti definesti ce inseamna cifra 2 penrtu tine mai ales in ultima vreme. Poate fi vorba, eventual, despre o destramare tragica ori neasteptata a unei relatii in doi (mama-copil, iubit-iubita, etc)). In acelasi timp, acest vis poate fi asociat cu o retezare a unui zbor, cu o restrctie care ti s-a impus sau (din nou) cu un eveniment trumatizant din viata ta, care ti-a destramat niste iluzii. Eu nu fac decat sa ma ghidez dupa indiciile oferite de tine, dar daca ai ceva in plus de spus fata de ceea ce am sugerat, sunt gata sa mai vorbim.

      Ștergere
    5. Multumesc pentru raspuns .Nu mai am momentan ce adauga in plus ..daca o sa mai am intrebari voi apela la sprijinul tau ..multumesc din nou

      Ștergere
  11. As vrea sa devin Wiccan. Cine ma poate ajuta vreau sa ma contacteze urgent. Email: mateigeorge565@gmail.com

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.