Dictionar de vise | Semnificatia si interpretarea viselor - A 2

Interpretarea viselor care incep cu litera A

-Alge – Algele vazute in vis semnifica faptul ca trebuie sa te increzi in instinctele tale si in intuitie.

-Aliaj – Visul unui aliaj indica probleme in tranzactii sau in afaceri.

-Alianta , a te alia– Un vis despre o alianta semnifica o experienta impartasita sau un interes legat de anumiti oameni ; o comunitate / un grup de oameni care te intereseaza ; o alegere intr-o organizatie sau o apartenenta la o anumita organizatie ; respingerea din partea unui anumit cerc de oameni ; un ajutor reciproc.

-Alibi – Cand te visezi cautandu-ti un alibi , ti se semnaleaza de catre subconstient ca incerci sa iti gasestu justificari pentru o fapta reprobabila ; esti apasat de un sentiment de vinovatie.
Cand altcineva iti cere sa ii furnizezi un alibi , acea persoana fie a gresit fata de tine , fie ti se pare ca nu corespunde normelor tale morale sau criteriilor tale culturale.

-Aligator – Atunci cand visezi un aligator , acesta inseamna amagire , inselare si instincte ascunse.Poate fi un semnal asupra necesitatii de a privi o anumita situatie dintr-o noua perspectiva.
In mod alternativ , acest vis poate semnifica abilitatea ta de a te misca intre lumea materiala , constienta si lumea reprimata , subconstienta.
Aligatorul poate indica si calitati sau capacitati vindecatoare sau faptul ca esti insensibil ( cu pielea groasa).
Atunci cand visezi ca esti urmarit de un aligator , este o indicatie ca nu vrei sa te confrunti cu un aspect tulburator sau dureros al subconstientului tau.Exista in tine niste emotii potential distructive pe care refuzi sa ti le recunosti.

-Alifie – Visul in care apare o alifie indica faptul ca treci printr-o perioada de vindecare sufleteasca sau spirituala.

-Alimente – Cand vezi alimente sau hrana in vis aceasta reprezinta energie sau hrana emotionala ori spirituala.Diversele tipuri de alimente sunt purtatoare a diferite simboluri.In general , fructele exprima senzualitatea , alimentele congelate sunt semne ale emotiilor inghetate sau ale racelii sufletesti.Consumarea anumitor alimente este asociata cu calitati ale acestora pe care ai nevoie sa le incorporezi.
Visul in care detii un magazin alimentar indica teama de lipsuri materiale.
A vedea sau a manca hrana stricata in vis sugereaza ca te simti slabit sau secat sufleteste.Trebuie sa te reinvigorezi , sa te revitalizezi.Consumul de alimente cu un gust rau exprima anumite resentimente .

-Alinare , a alina – Un vis in care ai nevoie de alinare reprezinta rana/ durerea ta sufletesca nevindecata.Cand cineva te alina , ti se sugereaza ca acea persoana poate fi un potential prieten / iubit care corespunde exigentelor tale cele mai intime.
Cand alini sau ti se cere in vis sa alini pe cineva , acest lucru reprezinta fie o suferinta pe care incerci sa nu o constientizezi , fie o persoana reala care are nevoie cu adevarat de sprijinul tau.

-Alintare , a alinta – Cand te visezi alintat ti se sugereaza ca ai nevoie sa te apleci mai mult asupra unor aspecte neglijate ale sinelui tau.Pe de alta parte , poate ca simti nevoia de a gasi intelegere la cei din jurul tau.
Un vis in care alinti pe cineva , iti semnaleaza ca trebuie sa fii mai ingaduitor cu tine insuti.

-Almanah – Un almanah in vis semnifica noroc inconstant si placeri iluzorii.

-Alocutiune – Cand visezi ca tii o alocutine ti se indica ca ai nevoie sa iti exteriorizezi sentimentele si gandurile.Trebuie sa comunici ceva urgent sau important.Pe de alta parte , acest vis poate semnifica teama ta de a vorbi in public .
Visul in care nimeni nu iti asculta alocutiunea sugereaza nemultumirea ta de a nu fi recunoscut pe masura meritelor tale.
A auzi in vis o alocutiune semnaleaza ca simtamintele tale interioare sunt recunoscute de catre cei din jurul tau.
Cand visezi un politician tinand o alocutiune , acest lucru inseamna egoism si inselaciune.

-Alpinist , alpinism – Un vis in care faci alpinism semnifica faptul ca incerci sa treci sau deja ai trecut peste o mare provocare.Totodata, ti se sugereaza ca obiectivele tale au ajuns la indemana ta.
Visul in care esti alpinist poate reprezenta si faptul ca te-ai ridicat pe o pozitie inalta din punct de vedere social sau profesional.

-Altar – Visul unui altar sugereaza ca faci un mare sacrificiu personal sau poate exprima un aspect al spiritualitatii tale.
A visa un preot in altar semnifica straduinta si lipsa de armonie la lucru si in familie.
Cand visezi ca te inchini in fata unui altar acest lucru reprezinta dorintele tale neimplinite.

-Altoi , altoire – Visul in care altoiesti un pom semnifica faptul ca faci legaturi si conexiuni intre lucruri aparent diferite.Uneori , aceste conexiuni nu sunt potrivite sau naturale.

-Aluat – A vedea in vis aluat sau a te vedea framantand aluatul semnifica potential , capacitati si posibilitati de creatie .

-Aluminiu – Cand vezi aluminiu in vis , aceasta semnifica capacitatea ta de a mentine ceea ce este valoros in persoana ta.Indica satisfactia ta legata de felul in care te-ai descurcat in viata.

-Alune – Atunci cand visezi alune ti se indica ca ai nevoie sa ajungi la miezul unei probleme sau chestiuni.De asemenea , poate fi o reprezentare a dorintei tale interioare de a te mobiliza si a te pune in actiune intreg potentialul.

-Alunecare – Un vis in care te vezi alunecand semnifica faptul ca ai pierdut controlul asupra unui aspect al vietii tale sau asupra intregii tale existente.Esti fortat sa faci lucruri care nu iti plac sau nu le doresti.

-Alunecus – A te visa pasind pe un teren alunecos iti indica o lipsa a progresului intr-un anumit domeniu.Trebuie sa iti regandesti caile de actiune.
Pe de alta parte , un teren alunecos simbolizeaza prudenta.Pentru a nu intra in bucluc , trebuie sa fii atent la ceea ce spui sau faci.

-Alunita – O alunita in vis reprezinta un pericol sau un esec neprevazut.Poate ca urzesti in secret un complot impotriva cuiva care incearca sa te sape.Sau cineva din preajma ta are ganduri ascunse fata de tine.
Pe de alta parte , o alunita este un simbol al impulsurilor tale inconstiente sau a lucrurilor profunde din sufletul tau.Trebuie sa te analizezi mult mai adanc si sa descoperi ce se intampla.
Visul in care ai o alunita pe fata sau pe corp iti sugereaza ca ceva iti submineaza increderea in tine si ca nu poti reusi sa fii stimat de ceilalti.

-Amabil – A visa ca esti amabil cu cineva indica faptul ca esti prea tolerant cu tine insuti.Trebuie sa iti impui intr-o mai mare masura o disciplina interioara.

-Amagire , a amagi – Visul in care amagesti pe cineva sugereaza ca te minti pe tine insuti ca totul este perfect , pe cand in realitate nu este asa.Incerci sa iti acoperi niste greseli sau minciuni.

-Amanare , a amana – O amanare traita in vis sugereaza ca obstacolele in realizarea obiectivelor tale sunt inevitabile.Nu lasa aceste piedici sa te descurajeze.

-Amanet - Cand visezi o casa de amanet inseamna ca esti prea risipitor cu resursele tale , fie ele fizice , mentale , sau spirituale.Trebuie sa iti cheltuiesti potentialul in mod eficient , evitand sa te dedici lucrurilor marunte.

-Amant (a) – A visa ca ai un amant / o amanta iti sugereaza dorinta subconstienta de a incheia relatia actuala si de a gasi cai de a o submina.
Pe de alta parte , acest vis poate insemna ca te simti neglijat intr-o relatie de cuplu.Este posibil sa simti inconstient ca nu te ridici la asteptarile celor din jur , mai ales la cele ale partenerului tau.
Un vis in care esti amant / amanta iti indica dorinta ta de a avea parte de lucruri delicioase/ antrenante in viata.
Cand vezi un amant / o amanta in vis , ti se sugereaza ca tu sau altcineva este ademenit sau tentat catre un lucru negativ.

-Amar – Visul in care ceva are gust amar este un simbol al faptului ca ceva din viata ta a devenit greu de tolerat.Totodata , este posibil sa simti un anumit sentiment de vinovatie.

-Amazoana – Daca esti barbat , visul unei amazoane semnifica faptul ca nu ingadui indeajuns componentei tale feminine sa iasa la suprafata , lucru care te impiedica sa ajungi la o armonie cu tine insuti.
Cand o femeie viseaza despre o amazoana , sau se vede in vis ca o amazoana , i se semnaleaza ca este mult prea tensionata in lupta ei de afirmare sociala sau acumulare materiala.Ambitia excesiva poate umbri feminitatea sau aspectul emotional , afectiv.

-Ambasador – Visul ca esti ambasador simbolizeaza necesitatea de a te comporta cu mai multa diplomatie intr-o anumita situatie care te framanta.

-Ambitie – A te vedea in vis ambitios semnifica dorinta ta interioara de a te dedica intr-o mai mare masura unei cauze sau unui scop.
Dintr-o alta perspectiva , acest vis poate fi o reflectarea a unei emotii reale din viata cotidiana , o expresie a stradaniei tale de a atinge un obiectiv.

-Ambra – Ambra din vis semnifica soarele si energia pozitiva.Se spune ca ambra are puteri vindecatoare naturale asupra ochilor , membrelor sau artritei.In acest sens , ambra poate indica nevoia ta de a fi vindecat intr-un anume fel.
Intr-o alta varianta , ambra reprezinta reinvierea.Poate indica o situatie sau o relatie din viata reala care a incetat sa mai fie activa .Te simti prins ca intr-o capcana sau ti se pare ca viata ta este prea rigida si inchistata.Ai nevoie sa revii la starea ta anterioara , la vechiul mod de a gandi si la ideile tale anterioare.
Mai poate insemna ca ceva din trecutul tau se va dovedi extrem de important in viitor.

-Ambulanta – O ambulanta in vis indica ca actiunile tale necugetate sau indiscrete te pot aduce in fata unor mari probleme sau complicatii.Acest vis mai poate reprezenta propriile tale temeri legate de sanatatea ta sau de faptul ca ai contractat o anumita boala.
Visul ambulantei sugereaza ca trebuie sa iti acorzi ragaz pentru a analiza cu atentie situatia ta din lumea reala.
Cand visezi o ambulanta plina de raniti , acest lucru semnifica frica ta de a-ti parasi vechiul sine si de a crea un spatiu pentru cel nou.Iti proiectezi ranile emotionale si experientele dureroase asupra celorlalti.
Pe de alta parte , acest vis poate reprezenta ca esti atasat in mod gresit de o anumita multime de oameni si ca , in felul acesta , iti faci mai mult rau decat bine.
Sa visezi ca cineva este lovit de o ambulanta sugereaza ca subconstientul tau este afectat si are nevoie urgenta de sprijin si atentie.

-Ambuscada – Visul ca esti atacat intr-o ambuscada te avertizeza asupra unei prmejdii din preajma ta.Situatia ta a luat o turnura neasteptata in rau sau ai fost impiedicat ori blocat in atingerea destinatiei sau obiectivelor tale.
A visa ca tu ataci intr-o ambuscada semnifica ca vei actiona rauvoitor asupra propriilor tai prieteni.

-Amenintat , amenintare – Atunci cand ameniniti pe altii in vis inseamna ca ai nevoie sa te afirmi si sa iti impui sinele in viata reala.
Daca tu esti cel amenintat ti se indica ca ai interiorizat o anumita temere sau un sentiment inadecvat sau oprimat.

-America (de Nord)– A visa despre America reprezinta abundenta , bogatii si comert.Poate semnifica totodata independenta sau libertate.

-America de Sud – Un vis care exprima nevoia de spontaneitate sau eliberare senzuala.

-Amestecare , a amesteca – Cand visezi ca amesteci ceva inseamna ca incerci sa faci o armonizare a unor laturi aparent contrare ale personalitatii tale.
Dintr-o alta perspectiva , incerci sa combini aspecte diferite ale vietii tale pentru a satisface pe toti cei din jurul tau.

-Ametist – Visul unui ametist indica satisfactie in afaceri si in dragoste.Nu iti mai lipseste mult pentru a deveni fericit.Desi poti sa nu fii bogat , esti multumit intru totul de veniturile tale modeste.
A visa ca pierzi un ametist prezice o logodna anulata sau dezamagiri in iubire.

-Ametire , a ameti – Cand te simti ametit in vis acest lucru simbolizeaza confuzie.Esti incapabil sa iei o decizie despre o anumita chestiune.Focalizeaza-te si incearca sa pastrezi un echilibru al alegerilor.

-Amfiteatru – Cand te visezi pe bancile unui amfiteatru , alaturi de alti oameni , ti se semnaleaza ca trebuie sa te dedici unor studii sau preocupari intelectuale pe care ai inceput sa le neglijezi.

-Amfora – O amfora in vis reprezinta dragoste , afectiune , fie materna , fie , mai ales , a unei femei dorite sau iubite.
Totodata, acest vis poate semnifica intoarcerea in straturile profunde ale constiintei tale si regasirea unor resurse primare uitate.

-Amiaza – Cand ai un vis despre amiaza inseamna ca trebuie sa iti mobilezezi energia pentru ceva folositor.Invata din experientele de pana acum.
Intro alta varianta , visul amiezii este un simbol al unei situatii clare , asupra careia nu ai nici un dubiu.

-Amic – Visul in care esti alaturi de amici semnifica aspecte ale personalitatii tale pe care le respingi , dar pe care esti gata sa le incorporezi si recunosti.Relatia pe care o ai cu cei visati este foarte importanta pentru a –ti recunoaste impulsurile subconstiente.Totodata , acest vis iti prevesteste vesti bune in general sau de la prieteni .
A-ti intalni in vis prietenii din copilarie semnifica intoarcerea ta intr-un trecut in care nu aveai responsabilitati iar viata era mult mai simpla.Poate ca incerci sa scapi de presiunea pe care o exercita asupra ta statutul de adult.Pe de alta parte , acest vis poate semnaliza ca actionezi intr-o maniera copilareasca si iti releva necesitatea de a te comporta ca un adult.
Visul in care iti mor cei mai buni amici semnifica faptul ca anumite calitati sau aspecte ale acestor prieteni au inceput sa moara in sufletul tau.

-Amintire – Visul despre o amintire sugereaza ca ai reusit sa te dezbari de balastul vechiului eu , si ai trecut printr-o transformare care te-a pus in fata unor perspective noi , promitatoare.
In acelasi timp , acest vis poate fi o indicatie a unui lucru din trecut care te poate ajuta sa rezolvi sau sa reevaluezi o problema actuala.

-Amiral - Cand te visezi precum un amiral , este un semn al capacitatii tale de a-ti rezolva problemele cu hotarare si convingere.
Amiralul mai poate simboliza tatal sau o alta persoana autoritara.

-Amnezie – Visul unei amnezii are semnificatia incercarii tale de a bloca sau impiedica un aspect negativ al al tau.Iti este frica de schimbare.

-Amoniac – A visa despre amoniac semnifica faptul ca vei fi suparat din cauza purtarii unui prieten , lucrul ce va duce la ruperea ralatiilor cu acea persoana.

-Amor – Visul ca esti inamorat de cineva denota ca dorintele tale personale si placerile tale secrete te pot baga in bucluc.Sunt sanse sa fii implicat intr-un scandal.
A visa ca altii sunt indragostiti semnifica faptul ca alte persoane vor incerca sa te atraga in placeri ilicite , facandu-te sa iti abandonezi simtul moral.
Visarea unor animale inamorate simbolizeaza ca te vei deda unor placeri sexuale degradante.

-Amortire , amortit – A te simti amortit in vis semnaleaza ca te lasi coplesit de temeri si fugi de propria ta viata.Iti este frica sa iti asumi riscuri sau sa profiti de oportunitati.

-Amplificator – Vederea in vis a unui amplificator de voce reprezinta nevoia ta de a fi auzit.Trebuie sa dai glas opiniilor tale.

-Amprente – Sensul amprentelor din vis este ca esti pe urmele cuiva , imiti pe cineva datorita lipsei tale de de originalitate si initiativa.In acelasi timp amprentele sunt o indicatie ca ai pierdut ceva sau pe cineva.

-Amputare – Visul conform caruia ai membrele amputate semnifica talente abandonate sau pierderi serioase , iremediabile.Indica faptul ca sentimentele tale sunt frustrate , fara intensitate sau sprijin interior.Uneori amputarea poate reprezenta o situatie pe care ai ignorat-o si care a ajuns intr-un stadiu de criza.
Visul ca ai mainile amputate sugereaza lipsa ta de motivatie.Visul ca iti sunt amputate picioarele sugereaza ca esti limitat in miscari si ca iti doresti sa te avanti in viata.

-Amuleta – A vedea sau a purta in vis o amuleta indica nevoia ta de a te simti protejat.

-Amurg - Cand visezi un amurg ti se indica sfarsitul unui ciclu sau al unui stadiu.Urmeaza o perioada de odihna , reinnoire si evaluare.

-Anaconda – Visul unei anaconde simbolizeaza creativitatea si potentialul tau.Acest sarpe iti atrage atentia asupra propriei tale sexualitati si a nevoii tale de a fi in acord cu aceasta.

-Anafor – Visarea unui anafor indica tulburare si confuzie emotionala sau spirituala.

-Analfabet - A te visa analfabet semnifica faptul ca ai pierdut contactul cu realitatea , ca nu reusesti sa te concentrezi pentru a aprecia corect relatiile din jurul tau sau activitatea de la serviciu.
A visa ca o alta persoana este analfabeta iti indica ca aceasta nu doreste sau nu poate sa se adapteze felului tau de a fi sau valorilor pe care le pretuiesti.

-Analist – Atunci cand visezi ca esti un analist ti se sugereaza ca trebuie sa iti analizezi cu o mai mare atentie comportamentul si actiunile.
Cand vezi in vis un analist , aceasta este o indicatie a faptului ca nu actionezi in conformitate cu o anumita situatie din viata ta.

-Anarhie – Cand visezi despre anarhie ti se sugereaza ca trebuie sa iti impui un mai mare autocontrol atunci cand te manifesti in viata sociala.

-Anatema – Visul anatemei semnifica un sentiment de vinovatie , evitarea in plan constient a confruntarii cu un lucru gresit care nu se incadreaza in standardele tale morale .


DICTIONAR DE VISE | SIMBOLURI ALE VISULUI

LITERA A :

A - Alfabet
Dictionar de vise | Semnificatia si interpretarea viselor - A 2 Dictionar de vise | Semnificatia si interpretarea viselor - A 2 Reviewed by Diana Popescu on aprilie 25, 2009 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Buna! Am visat ca am gresit apartamentul, ca in loc sa intru in apartamentul meu, am intrat in apartamentul vecinului..apoi am deschis o usa si se facea ca aveam 2 pisici, dupa care alergam sa le prind sa le iau in brate sa le aduc acasa..in vis erau ale mele...ce poate sa insemne? Multumesc mult....

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.