Legenda magnoliei


Primele magnolii ( din varietatea Magnolia virginiana) au fost aduse in Europa in anul 1688 din Virginia.Numele florii provine din cel al botanistului Pierre Magnol , director al gradinii botanice din Montpellier (Franta) in secolul XVIII.

Magnoliile sunt cele mai vechi plante de pe pamant , care au supravietuit pana in zilele noastre din perioada in care Terra era stapanita de dinozauri.Fosile ale acestor flori au fost descoperite in roci vechi de peste 100 milioane de ani , in Europa , America de Nord si Asia.
Florile de magnolie sunt polenizate de catre insecte din familia Nitidulidae , intrucat magnoliile au aparut inaintea albinelor si a altor agenti polinizatori.Florile nu au petale si sepale propriu-zise si nu produc nectar , ele atragand insectele prin secretiile lor dulci , parfumate.

Magnolia fost asociata de-a lungul timpului cu frumusetea si perseverenta , dar si cu demnitatea , spiritul nobil si dragostea pentru natura.

Magnolia este un simbol al suavitatii femeii cu pielea alba , parfumul florii transmitand un eu erotic feminin care evita capcanele intruparii , ramanand aluziv si nevazut , imposibil de cules sau capturat.Conform unei legende , magnoliile de un alb pur se ofilesc rapid si se ingalbenesc atunci cand sunt culese , intrucat sinele lor inviolabil si spiritual se transforma instantaneu intr-un simplu obiect al lumii materiale.

Magnolia denudata este cunoscuta in China antica sub numele de "Yu-Lan" , adica "orhideea de jad" ; magnolia fuscata este numita in chinezesta "Han hsiao hua" , adica "Floarea cu zambet secret" (sugerand zambetul iubitor al unei fete modeste) , iar magnolia yulan poarta denumirea de "Ying Ch'un hua" , insemnand "floarea care ii spune bun venit primaverii".

Japonezii au cultivat Magnolia stellata, in ghivece , vreme de secole , ei numind planta , "Shidekobushi".

Magnolia este floarea statelor americane Mississippi si Louisiana.

Alte articole din ciclul LEGENDELE FLORILOR :

Legendele anemonei

Legenda narcisei

Legendele panselutei
Legenda magnoliei Legenda magnoliei Reviewed by Diana Popescu on aprilie 21, 2009 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.