Animalele, simboluri si calauze spirituale

Animalul, un ghid catre spiritualitate

Conform unor credinte, spiritele animalelor sunt intrupate in noi de-a lungul intregii vieti.
In religia indienilor americani nativi, spiritul unui anumit animal intra in sufletul unui om chiar in momentul nasterii sale. Datoria lui este de a veghea asupra persoanei in care salasuieste, pentru a-i da puterea si intelepciunea care il caracterizeaza.

Intr-o straveche legenda, se povesteste despre incercarea fiintelor din imparatia animalelor de a ajunge sa il vada pe Dumnezeu. Intr-un sfat al animalelor, cel dintai care si-a arogat dreptul de a indeplini aceasta misiune sacra a fost ursul: "Eu, ursul, cea mai puternica creatura de pamant, sunt cel mai indreptatit sa il vad pe Creator". Pe drumul catre Divinitate, el a intalnit un monstru feroce, inspaimantator. La vederea groaznicei fapturi, ursul s-a infricosat si a facut cale intoarsa.
Vulturul si-a afirmat, apoi, dreptul de a-l zari pe Dumnezeu. "Voi zbura pe deasupra monstrului si voi vedea fata Creatorului ". El s-a avantat in inalturile cerului si, ajuns cel mai aproape de imparatia divina fata orice alta faptura din lumea animalelor, a murmurat o rugaciune: "Atotputernic Creator al lumii, as vrea sa te zaresc". Dumnezeu i-a raspuns: " Este adevarat ca tu te poti inalta cel mai sus catre mine, dar nu poti fi decat un mesager. Spune-le celorlalte animale ca, pentru a ma gasi, trebuie sa pasesca pe drumul rosu al adevarului". Vulturul i-a spus Domnului: " Dar in calea catre Tine strajuieste un monstru, cum sa trecem de el ?" Nici un cuvant, insa, nu a mai venit din partea Creatorului. Vulturul s-a reintors in imparatia animalelor si a transmis mesajul Atotputernicului. Cuvintele lui au iscat mare zarva si cearta. La auzul acestora, cerbul a pornit de unul singur pe calea catre Creator, si dintr-un salt, a ajuns in fata temutului monstru. A privit in ochii infricosatoarei creaturi, iar aceasta a vazut in ochii lui dragoste, caldura sufleteasca si seninatate. Miscat de privirea cerbului , monstrul l-a lasat sa treaca mai departe. In acest fel, cerbul a pasit pe drumul rosu al adevarului si a reusit sa il vada pe Atotputernicul Dumnezeu.

Simbolurile  animalelor - calauze spirituale din perspectiva indienilor americani

-Aligator - Agresivitate, supravietuire, adaptabilitate.

-Bivol / bizon - Sacralitate, arhitect al vietii. Bivolul aduce toate lucrurile bune din viata si are puteri vindecatoare.

-Broasca - Simbol al conexiunii cu elementul apei.

-Broasca testoasa - Realizare a sinelui, autoimplinire, sursa creativa. Broasca testoasa reprezinta Mama Pamant. Ea este un simbol al hotararii, spiritului de anticipare, planificarii si adaptabilitatii.

-Bufnita - Intelepciune, adevar, rabdare. In traditia Mescalero, bufnita, mesager al mortii, poarta catre cealalta lume sufletele celor morti. Bufnita este un totem al clarviziunii si al simtului mistic.

-Cal - Forta, mobilitate, putere. Simbol samanic al infruntarii dificultatilor. Calul reprezinta iubire, devotiune si loialitate.

-Cal de mare - Incredere, gratie, frumusete.

- Castor - Constructor, forta de atractie a multimii.

-Cerb - Dragoste, afectiune, bunatate, gratie, delicatete. Cerbul este un purtator al mesajului de puritate si inaintare catre ideal sau lumina.

- Cocor - Simbol al solitudinii si independentei.

-Coiot - Spirit ludic, ghidusie, joaca, umor, uneori sarcasm. Coiotul simbolizeaza dualitatea si abilitatea de a intrezari ambele aspecte ale lucrurilor.

- Corb - Persuasiune, invatator, adunator al multimii. In triburile de pe coasta de nord-est a Pacificului, corbul reprezinta puterile samanice si legatura intre spiritul uman si cel animal. Corbul este un simbol al transformarii spirituale si al schimbarii formei.

-Delfin - Bunatate, spirit jucaus, legatura intre om si ocean. Control al respiratiei si constientizare a sinelui.

-Elan - Putere, agilitate, libertate si noblete. Simbol pentru vointa, incapatanare, longevitate, valoare si integritate.

-Fluture - Metamorfoza, transformare, viata lipsita de griji .

-Furnica - Constiinta de grup, munca in echipa, perseverenta, asiduitate, autodisciplina.

-Iepure - Agilitate, viteza, agerime spirituala. Simbol al istetimii.

-Lebada - Simbol al gratiei, frumusetii, echilibrului si inocentei.

-Libelula - Libertate, lipsa de griji, agerime, activitate. In legendele Zuni, libelula este o creatura samanica, simbolizand puterea supranaturala.

-Liliac - Gardianul noptii, agent purificator.

-Lup - Loialitate, succes ,perseverenta, stabilitate, gandire. Lupii sunt un simbol al gasirii caii adevarate si al invatatorilor. In traditia Zuni, lupul reprezinta directia est.

-Paianjen - Creativitate, model al vietii. Paianjenul creaza o conexiune intre trecut si viitor, descoperind noi sanse sau posibilitati. Femela paianjen este zeita tribului Pueblo.

- Pasarea colibri - Mesager, stapanitor/ opritor al timpului. Optimism si frumusete.

- Puma - Capacitate de lider, curaj, putere, armonie si echilibru.

- Rechin - Simbol al vanatorului, supravietuirii si adaptabilitatii.

-Sarpe cu clopotei - Istetime, transformare. Viata, moartea si renasterea sunt simbolizate de schimbarea pielii acestui sarpe. In credinta tribului Pueblo, serpii si fulgere sunt reprezentari ale ploii si fertilitatii.

-Soim - Mesager al cerului, simbol al observatorului divin.

-Somon - Instinct, perseverenta, hotarare, inaintare impotriva curentului.

-Soparla - Agilitate, conservatorism. Promotoare a visului.

-Urs - Putere, vindecare, tarie afectiva, visare, maternitate.

-Urs grizzly - Maternitate, vindecator al naturii.

-Vidra - Ras, umor, curiozitate, rautate. Vidra este un simbol al fortei feminine, al gratiei si empatiei.

-Vulpe - Perspicacitate, inteligenta, mesager. Simbol al amurgului si magiei feminine.

-Vultur - Spirit divin, rege al creaturilor din aer, cel dintai servitor al soarelui. Puternic in batalii,  protejeaza oamenii impotriva raului. Atribute magice ale clarviziunii si inaltarii spiritului. In traditia Zuni, vulturul simbolizeaza sensul ascendent. El este asociat cu succesul si bogatia.


Articole despre simboluri :

Simbolurile biblice ale numerelor

Simboluri pagane oculte

Simboluri antice si talismane egiptene
Animalele, simboluri si calauze spirituale Animalele, simboluri si calauze spirituale Reviewed by Diana Popescu on mai 08, 2009 Rating: 5

34 de comentarii:

  1. Daca vrei ca blogul fau sa fie popular fa si tu alte articole lumea nu este interesata de asa ceva sunt sigur sigur si fa-i reclama



    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ma laud, dar blogul meu este destul de popular, si multa lume cauta acest articol. Apropo, a fost citit de aproape 4000 de persoane

      Ștergere
    2. Diana, blogul tau este o bogatie, un sprijin si o resursa pentru multi . Felicitari! Celor care au comentat mai sus eu le-as face trimitere catre postarea ta " Cat iti valoreaza viata".din seria Povesti cu talc.

      Minunat. Multumesc, Mi-ai inseninat ziua

      Ștergere
    3. Multumesc mult pentru aprecieri. Multe impliniri si fericire la maximum.

      Ștergere
  2. ok,pe mine ma intereseaza ceva! Eu de 4 zile vad un lup alb destul de mare,ma fixeaza incredibil,nimic nu il distrage! in fiecare zi apare din senin si dispare!nu devine invizibil,pur si simplu pleaca! are un ochi albastru iar celalalt negru; nu este un vis,nu il vad numai eu,deci e real; locuiesc in Franta,iar aici NU EXISTA CAINI MAIDANEZI! pe plan spiritual,da,am lucrat mult ca sa zic asa! energie,meditatie,kundalini,rezonanta pamantului,ascult tot felul de rezonante! am vise lucide,vise care in maxim 3 zile se adeveresc! poti sa ma ajuti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un lup, mai ales unul alb, poate semnifica necesitatea eliberarii unor puternice impulsuri interioare legate mai cu seama de libertatea personala sau alinierea la instinctele primare. Culoarea diferita a ochilor reprezinta doua cai diferite de valorificare a impulsurilor subconstiente, una senina, implinitoare (albastru) si una intunecata, de rau augur (negru).

      Ștergere
    2. @SABINA ELENA Dona
      Marele lup alb este cunoscut si ca lupul lui Zamolxe.
      Lupul mai este si simbolul ghidului,posibil sa fie o "chemare",nu te teme de el.
      Din moment ce te-ai trezit spiritual,posibil sa fi avut vreo legatura intr-o viata anterioara.
      Iti recomand cartile lui Remer Ra:Legile lui Zamolxe si Misterele scolii zamolxiene.(zamolxienii foloseau vibratiile elementelor si ale naturii)
      Eu am inceput cu a doua.Acesta te-ar putea ajuta mai mult.
      Faptul ca il puteti vedea(prin clarvedere) se datoreaza antrenamentului spiritual.
      O alta interpretare pentru culoarea ochilor ar fi conexiunea intre 2 plane existentiale.
      Aceasta este o posibila alta interpretare,asta nu inseamna ca poate fii si cea corecta.
      Adevarul este ceva vag,iar cunoasterea vine din experienta.
      Iti recomand cu drag cartile,pentru mine au fost exact ce cautam la momentul respectiv.

      Ștergere
  3. e un articol bun, mie imi place, felicitari

    RăspundețiȘtergere
  4. am o intrebare vrabiuta, randunica si albina ce semnifica ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru cele doua pasari, vezi articolele http://www.diane.ro/2014/05/vrabia-simbol-semnificatie-superstitie.html si http://www.diane.ro/2013/03/randunica-mituri-legenda-simbol.html. Albina este un simbol al harniciei, al cresterii copiilor, dragostei din familie, stabilitatii familiale, armoniei si comunicarii sincere si deschise.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Maria. Delfinii reprezinta de cele mai multe ori o calauza/calauzire spirituala, la fel ca si vulturul, care simbolizeaza o inaltare deasupra traiului cotidian. Sfera de lumina se incadreaza in aceeasi simbolistica, iar copacul indica o evolutie (spirituala).

      Ștergere
    2. Maria Buliga, ceea ce experimentezi sunt viziuni ale animalelor de putere, pe filiera samanica ... Daca vei aprofunda acest domeniu, iti recomand R. Villoldo, Sandra Ingerman etc
      ...

      Ștergere
  7. Buna Diana,
    eu am avut un vis mpresionant in care ma identificam cu un ras alb. Ai mai intalnit ?
    multumesc,
    Daniel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Potrivit cartilor de vise, linxul semnifica un secret, iar culoarea alba reprezinta aici ceva de genul "o pagina inca nescrisa" din viata ta. Ai putea, asadar, sa faci un lucru important in viata scotand la iveala un lucru sau un talent din tine inca nestiut, nerecunoscut.

      Ștergere
  8. ce inseamna atunci cand visez un lup?

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca visez o cioara mare, gigantica, care vrea sa ma prinda, ce inseamna! Bine ca am scapat de ea in acel vis!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Raspund numai la comentariile celor inscrisi pe Blogger, Gogle+ sau/si pe site-ul meu

      Ștergere
  10. cum ne putem da seama ce spirit animal suntem?

    RăspundețiȘtergere
  11. Am visat ca eream alergat de un bivol( bivolita) si ca sa scap a trebuit sa trec un rau...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Cosmin. Bivolul/bivolita poate reprezenta o forta intensa exterioara sau interioara care te preseaza, de care poti scapa doar asumandu-ti un nou rol in viata, trecand peste raul/hotarul ce te desparte de un nou stadiu al existentei tale. Pe de alta parte, trecerea prin rau poate fi asociata cu o necesara purificare a fiintei tale, avand menirea de a te elibera de violenta sau agresivitatea impulsurilor tale interioare.

      Ștergere
  12. Am visat ca eream alergat de un bivol...si ca sa scap a trebuit sa trec prin apa....

    RăspundețiȘtergere
  13. buna, Diana,
    am visat un liliac cu aripile caramizii,stranse pe langa corp,nu-mi aduc aminte cum am ajuns sa ridic o masa si sentimentul meu era nu de teama neaparat dar realizand ca era un liliac am avut o senzatie de uimire ,am incercat sa ridic masa de care era agatat si incercam sa-l fac sa plece.Nu-mi aduc aminte daca am reusit sa-l fac sa plece de acolo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Natalia. Masa poate simboliza familia sau legaturile stranse cu oameni apropiati. Din aceasta perspectiva, liliacul poate semnala o problema surprinzatoare sau un aspect nebanuit legat de familie sau acei oameni, de caree vrei sa scapi.

      Ștergere
  14. Buna, Diana. Am visat ca ma priveam in ochi cu un delfin si am simtit/stiut atunci ca eu sunt si delfinul, parca m-as fi privit in oglinda. Ce inseamna?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Visul tau poate reprezenta dezvaluirea unui drum spiritual existent deja in tine, o incurajare de a-ti utiliza la intreg potentialul forta ta mentala sau semnalarea unei deschiderii unei comunicari intre partea ta constienta si partea ta subconstienta.

      Ștergere
  15. Buna Diana aseara am visat cu o prietena dea mea care sa tranformat intr-o sopirla,si eu vazind acest lucru m-am speriat .Ce inseamna acest vis?

    RăspundețiȘtergere
  16. Salut Diana sunt Charlotte Toth autorul cartii Iubirea Vulturului am dat acest titlu cartii mele pentru ca imi place simbolistica sus amintita. E foarte frumos situl tau si sunt de acord sa colaboram.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, Charlotte. Pentru colaborari, te astept sa-mi scrii pe adresa de email: www.diane.ro@gmail.com. Multumesc.

      Ștergere
    2. Buna, Diana! Imi place mult site-ul tau si citesc intotdeauna cu placere articolele tale. Imi place si cum interpretezi visele si, de aceea, as vrea sa te rog sa-mi spui ce poate insemna visul pe care l-am avut noaptea trecuta: in situatii diferite, eram in preajma unor animale salbatice care, desi pareau blande, mie mi se pareau periculoase. Ma asteptam sa fiu atacata sau mancata de ele. Mi-aduc aminte de o pasare mare cu gatul foarte lung (un fel de lebada poate) si de un tigru. De fiecare data cand se apropiau de mine reuseam sa le tin la distanta, sa le pacalesc cumva ca sa le blochez in spatele unui fel de perete transparent, de unde sa nu poata ajunge la mine. Multumesc.

      Ștergere

Un produs Blogger.