Inima, simbol si semnificatie

Magicienii si alchimistii foloseau simbolurile inimii in incantatii si farmece de dragoste sau in ritualuri de intarire a unei relatii de cuplu.

Inima a fost recunoscuta, de mult timp, in numeroase culturi, ca un simbol al iubirii, fericirii, compasiunii si caritatii.

inima
De asemenea, emblema a adevarului, "Inima sacra" a lui Isus constitue unul din punctele majore de referinta ale bisericii romano-catolice, ca simbol al iubirii Domnului.

Din punct de vedere grafic, simbolul inimii este reprezentarea unui triunghi intors sau a unui triunghi cu varful in jos, o imagine metaforica a unui vas in care este turnata sau prin care este transmisa dragostea.

Triunghiul cu un unghi in partea inferioara este si un simbol esoteric al feminitatii divine, sau a puterii feminine, in general (multi au aflat lucrul acesta din "Codul lui DaVinci).

Un astfel de triunghi este punctul central Muladhara, sau chakra radacinii, semnificand radacina izvorului puterii primare sau fortei sexuale. In punctul inferior al triunghiului este declansata scanteia care aduce caldura intensa celelorlalte chackre ale sirei spinarii. Imagini ale triunghiului intors pot fi regasite in chackrele din plexul solar (Manipura), inima (Anahata), gat (Vishudha) si al treilea ochi (Ajna).

Triunghiul cu un unghi in jos reprezinta totodata elementul "apa". Din punct de vedere ezoteric, apa simbolizeaza:

-intuitia
-miscarea
-emotia
-perceptia fizica
-tranzitia catre alte valori spirituale


Articole din domeniul SIMBOLURI :

Simboluri pagane oculte

Limbajul florilor.Dictionar de simboluri florale

Simbolismul si semnificatia culorilor
Inima, simbol si semnificatie Inima, simbol si semnificatie Reviewed by Diana Popescu on mai 28, 2009 Rating: 5

4 comentarii:

  1. Cele 7 principii ale Lui Dumnezeu, dintre care unul e Duhul Sfant. Isus ca intrupare divina... nu se pune problema trinitatii... Poate in alt sens: apa pamant si Duh Sfant sunt elementele noaste primordiale. Si apoi nu putem fi reprezentati de un porumbel, mai presus ca omul, noi fiind stapanii animalelor; si nici de ou, de peste... miel...

    RăspundețiȘtergere
  2. Numele lui Dumnezeu este Frumusete in sensul creatiei sale care urmeaza o anumita arhitectura desavarsita.In esenta formele mai simple sau complexe se traduc in Simboluri ...asadar un limbaj plin de miez,talc ,semnificatie prin care creatura se aproprie de Creator.
    E foarte trist cum il abstractizati voi pe Dumnezeu ,cu asemeni teorii!Dumnezeu e prezent prin atatea minuni inconjuratoare,dar voi il sechestrati in buchia unor carti,lipsindu-L de propria emotie.
    Creatia insasi opereaza la nivel subtil prin simboluri!

    RăspundețiȘtergere
  3. Legat de simbolul inimii,cred ca se apropie de trinitate.Citind foarte atenta si de mai multe ori documentarul tau mi-am amintit ca eu am inima in forma de picătură,deci cu vârful unghiului in sus.Oare ce înseamnă asta?

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.