Legenda florii de azalee


In iarna anului 401 ien , grecii porniti in cautarea lanii de aur ajunsesera la poalele muntelui Colchis.Atacati de catre triburile locale ,reusisera sa infranga orice rezistenta.O nenorocire neasteptata s-a abatut atunci asupra lor.Cativa soldati care descoperisera o stuparie , s-au infruptat lacomi din mierea fagurilor si au picat , inconstienti , la pamant.Xynofont , comandantul armatei grecesti , descria cele intamplate in felul urmator : "Nu exista nimic suspect acolo.Doar o gramada de stupi.Toti cei care au gustat din miere au lesinat pe loc.Erau atat de multi soldati prabusiti la pamant incat ai fi putut crede ca esti pe locul in care s-a purtat o batalie.Insa , niciunul dintre ei nu a murit.A doua zi au inceput sa isi recapete cunostiinta , iar in ziua a treia si a patra s-au ridicat pe picioarele lor."
Ulterior , grecii au descoperit ca mierea din care se infruptasera provenea din florile de rododendron salbatic , o ruda indepartata a azaleei de astazi.Florile de azalele sunt incarcate de un nectar continand alcaloizi periculosi.

In limba greaca , cuvantul "azalee" inseamna "uscat".Aceasta denumire a fost inspirata probabil din cauza aspectului sarac al tufei de azalee , cu frunze tepoase , inainte ca florile sa i se deschida.

Conform unei legende , azaleea a rasarit din lacrimile unui baiat transformat de catre rautacioasa sa mama vitrega intr-o pasare a singuratatii , cucul.

Azaleea semnifica mari talente sau capacitati aparute datorita luptei cu adversitatile vietii.Ea este un simbol al autocunoasterii si al cultivarii eului propriu.De asemeni , floarea de azalee simbolizeaza o pasiune fragila sau schimbatoare.

In China , azaleea este simbolul feminitatii sau al principiului feminin.Totodata , in cultura chinezeasca , ea este cunoscuta sub numele de "gandind la tufisul de acasa" (xiangsi shu).

In Japonia , conform artei ikebana , azaleea simbolizeaza atasamentul fata de familie , intrucat florile ei sunt foarte apropiate de tulpina mama.

Floarea de azalee este simbolul statului american Georgia , dar si al orasului brazilian Sao Paolo.

Visul florii de azalee semnifica vesti bune, cel mai probabil legate de aspecte financiare.


Alte articole din tema LEGENDELE FLORILOR :

Legenda cameliei

Legendele gladiolei

Legenda florii de bujor
Legenda florii de azalee Legenda florii de azalee Reviewed by Diana Popescu on mai 13, 2009 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.