Shakti, zeita hindusa a Creatiei si Fiintarii lumii


In Religia hindu din India , zeita Shakti reprezinta principiul activ , atotputernic si forta vitala , animatoare a universului.Masculinitatea este o forta pasiva , inerta, adormita.Shakti are un Zeu al ei , cu care se angajeaza in uniunea erotica. Fara aceasta uniune , nimeni nu poate face nimic.Pentru misticii tantrici , uniunea fundamentala cu Shakti are loc in momentul mortii.Shakti, portretizata sezand in interiorul oului luminiscent al lumii , este aparata de sarpele Kundalini , emanatia energiei ei divine.

In limba sanscrita , "shak" inseamna " a fi capabil , a fi in stare".De aici vine reprezentarea zeitei Shakti ca forta sacra a imputernicirii si ca energie cosmica primordiala , ingloband fortele dinamice care pun in miscare intreg universul.Shakti este conceptul sau personificarea fortei creatoare a divinului feminin , fiind numita , in hinduism , "Mareata Mama Divina".In planul terestru , Shakti se manifesta in special prin intruparea si fertilitatea feminina , ea existand si in barbati , dar intr-o forma potentiala , nemanifesta.

Zeita Shakti nu este responsabila numai pentru creatie , ea este , totodata , un agent al schimbarii a tot ce exista.Shakti este existenta dar si eliberarea cosmica , cea mai semnificativa forma a ei fiind Kundalini-shakti , forta spirituala misterioasa impletind fiziologia , psihologia si spiritualitatea.Shakti exista intr-o stare de "svātantrya" , o stare de nedependenta de nimeni si nimic , ea fiind interdependenta cu intreg universul.

Ca forta divina , Shakti distruge fortele demonice si readuce echilibrul.Fiecare Zeu din Hinduism isi are propria lui Shakti , fara de care acesta ar fi lipsit de putere sau energie. Astfel , Lakshmi aduce energia lui Vishnu , iar Parvati pe cea a lui Shiva.

Venerarea zeitei Shakti ca energie pura si sursa a energiei reprezinta obiectivul principal din Tantra Yoga.Shakti este inseparabila de cel care o onoreaza , de barbatul Shakti , principiul masculin sau Tatal universal.Barbarul Shakti este numit Brahman in Upanisade , si Shiva in traditia tantrica.

Jocul cosmic al energiei feminine nu are inceput , nici sfarsit .Desi este necontenit , energia trece prin perioade alternative de miscare si odihna , in cea din urma fiind restabilita ordinea universului.In Tantra exista credinta ca , atat timp cat exista lumea fenomenala , Mama universala este cea care o creaza , o mentine si o distruge . In felul acesta este preamarita Shakti , ca aspect al divinului.
Forta generatoare din spatele acestui joc etern , care creaza lumea iluzorie a fenomenelor , este puterea dorintei.Aceasta dorinta este prezenta in acea esenta divina care nu are atribute , este nenumita si fara forma.

Mesajul zeitei Shakti

Shakti intervine vulcanic in viata ta , pentru a te energiza si vitaliza.Calea de a integra in univers consta in invatarea modului de a lucra impreuna cu Shakti , in energia divina, cosmica, orgasmica a zeitei.Te-ai simtit vreodata ostenit ? Viata , laolalta cu toate obligatiile ei , te-a epuizat ? Continui , zi de zi , sa iti consumi energia , vitalitatea , fara a o primi inapoi sau o reincarca ? Poate ca iti doresti sa realizezi ceva , dar nu ai destula energie pentru a o face.Zeita Shakti iti spune ca exista un rezervor imens de energie rezervata tie.Tot ce trebuie sa faci este sa te conectezi la ea.

Alte articole din acelasi domeniu :

Qetesh , zeita egipteana a sexului

Zeita Diana din Efes

Zeita mayasa | azteca a dragostei
Shakti, zeita hindusa a Creatiei si Fiintarii lumii Shakti, zeita hindusa a Creatiei si Fiintarii lumii Reviewed by Diana Popescu on mai 12, 2009 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.