Ce este Boala Legionarilor ?

Maladia "Legionarilor' , a fost identificata pentru intaia oara in 1976 , atunci cand o raspandire larga a unei forme de pneumonie a avut loc la o conventie a legiunii americane din Philadelphia. Boala legionarilor consta dintr-o forma severa de pneumonie care , spre deosebire de alte afectiuni asemanatoare , nu apare ca rezultat al molipsirii de la o persoana la alta , ci datorita inhalarii unor bacterii din sistemele de aer conditionat.Persoanele cele mai susceptibile de a face aceasta boala sunt cele varstnice sau cele avand un sistem imunitar slabit.

O forma usoara a maladiei legionarilor este cunoscuta sub numele de febra Pontiac.Atunci cand este netratata , boala legionarilor duce in mod sigur catre moarte.Persoanele care au luat aceasta infectie prezinta simptome specifice dupa 2 - 14 zile de la expunere.Simptomele caracteristice constau in dureri de cap , dureri musculare , friguri, febra , tuse uscata , respiratie grea , ameteala si lipsa a poftei de mancare.

Legionella , bacteria care provoaca aceasta maladie , se dezvolta in medii umede , fiind intalnita adesea in interiorul cladirilor , in piscine , sali de tratament si alte zone inchise cu aer conditionat.

Oamenii sanatosi nu sunt , de obicei , vulnerabili fata de aceasta boala.In SUA au fost afectati in special fumatorii, persoanele in varsta si cele cu afectiuni pulmonare cronice.Atunci cand este amanat tratamentul , pot apare grave probleme respiratorii sau socuri septice.

In mod obisnuit , diagnosticarea pneumoniei legionella are loc in fazele incipiente , boala fiind vindecabila printr-un tratament cu antibiotice cat mai vremelnic.
Ce este Boala Legionarilor ? Ce este Boala Legionarilor ? Reviewed by Diana Popescu on decembrie 14, 2009 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.