Culoarea masinii si personalitatea soferilor

Exista oare o legatura intre culoarea unui automobil si caracterul sau temperamentul propietarului acestuia ? Cateva studii stiintifice serioase par a aduce raspunsuri intrigante la aceasta intrebare…

Masinile rosii si personalitatea soferilor

Potrivit profesorului Eisman, director executiv al Institutului culorilor Pantone , detinatorii masinilor de culoare rosie sunt oameni dinamici , plini de energie, inzestrati cu sex appeal.Un studiu din Marea Britanie a confirmat aceasta afirmatie , dovedind ca automobilele rosii sunt cel mai adesea alese de catre persoane cu o atitudine directa si foarte energice.
Cu toate acestea, o cercetare condusa de Institutul de studiu al marketingului CNW , din SUA , a ajuns la concluzia ca multora dintre soferii masinilor de culoare rosie le lipseste increderea in sine sau autocontrolul.

Un studiu neozeelandez referitor la accidentele auto majore ( rezultate cu decese si raniri grave) , a descoperit ca automobilele rosii sunt mult mai implicate in accidente decat cele gri, argintii sau albastre , dar nu atat de mult pe cat masinile negre , maro , sau galbene.

Personalitatea soferilor si masinile galbene

Studiul din Marea Britanie a ajuns la concluzia ca automobilele galbene sunt cel mai adesea asociate cu o personalitate optimista, increzatoare in fortele proprii , fapt aflat in concordanta cu afirmatia lui Einsman despre starea de dispozitie vesela si tinereasca a detinatorilor unor astfel de masini.
Din contra , studiul CNW asociaza masinile galbene cu o mica doza de incredere sau stapanire de sine.

Cercetarea despre accidente din Noua Zeelanda indica faptul ca soferii automobilelor galbene sunt cumva prea optimisti ; ei se inscriu in cel mai mare numar de tamponari , desi acest procent tinde sa scada atunci cand sunt luati in considerare si alti factori precum varsta , viteza , consumul de alcool si droguri.

Ce marturisesc masinile verzi despre temperament si caracter ?

Concluziile despre automobilele verzi difera dramatic de la un studiu la altul.Eisman subliniaza ca soferii masinilor de un verde inchis au tendinta sa fie demni de incredere , au o viziune traditionalista si un temperament echilibrat , in timp ce conducatorii automobilelor de un verde deschis sunt inclinati sa fie plini de vitalitate, in pas cu moda si capriciosi.
Studiul din Marea Britanie a descoperit ca detinatorii automobilelor verzi se lasa prea usor in voia capriciilor , culoarea verde fiind asociata de obicei cu tendintele isterice.
Cercetatorii de la CNW sunt de parere ca soferii masinilor verzi sunt cei mai increzatori in ei insisi intre automobilisti, dar au inclinatia de a avea schimbari surpinzatoare de atitudine sau comportament.

In studiul neozeelandez , masinile verzi par sa aiba un risc de accident asemanator cu cele rosii ( dar mult mai ridicat, daca se iau in considerare factorii sus-mentionati).

Masinile albastre si personalitatea proprietarilor lor

Eisman asociaza culoarea albastru de la deschis catre mediu drept caracteristica unui temperament calm , linistit, credincios , in timp ce culoarea albastru inchis pare specifica oamenilor credibili , stapaniti de incredere si demni de incredere.
Cercetarea CNW a stabilit ca masinile de un albastru deschis dovedesc lipsa de incredere ori autocontrol , iar cele de un albastru inchis , o prea mare incredere in sine.
Concluziile studiului britanic arata ca proprietarii automobilelor albastre sunt mult mai prudenti si mai precauti decat altii.

Neozeelandezii sunt de parere ca masinile albastre implica un risc mai scazut de accidente fata de cele rosii , verzi sau negre, si un risc foarte mic fata de cele galbene si maro.

Trasaturile personalitatii celor care conduc masini violete

Eisman consemneaza ca soferii masinilor de culoare violeta tind sa fie individualisti , originali si creativi.
Celelate studii nu au facut aprecieri despre astfel de automobile din cauza raritatii lor.

Caracterul si masinile gri

Potrivit lui Eisman , masinile de culoare gri par a configura o personalitate pragmatica , serioasa , de incredere , in conformitate cu studiul britanic , care asociaza detinatorilor acestor automobile trasaturi de luciditate, calm si sarguinta.
Cercetarea CNW indica faptul ca soferii masinilor gri dovedesc adesea o incredere in sine si un autocontrol peste medie.

In acord cu afirmatiile de mai sus , studiul din Noua Zeelanda a descoperit ca masinile de culoare gri au cel mai scazut risc de accident in comparatie cu automobilele de alte culori.

Masinile albe si personalitatea soferilor

Conform lui Einsman , masinile de culoare alba sunt asociate cu un caracter capricios sau pretentios.
Britanicii sunt de parere ca automobilele albe sunt preferate in genere de persoane extrovertite , iar neozeelandezii au concluzionat ca astfel de automobile au un risc mediu de accident , asemanator celor al masinilor rosii si verzi.

Automobilele crem si caracterul detinatorilor lor

Cercetarea britanica a scos la iveala faptul ca masinile de culoare crem sunt conduse , de obicei, de catre oamenii stapaniti, care nu sunt implicati in genere in accidente.

Personalitatea specifica masinilor negre

Eisman asociaza masinile de culoare neagra cu o personalitate puternica , greu de manipulat.
Studiul din Marea Britanie a descoperit ca soferii automobilelor negre sunt , de obicei, manati de o agresivitate care ii implica in multe accidente , iar cercetarea CNW a indicat ca posesorii unor astfel de masini sunt , de obicei, deficitari la capitolul incredere in sine ori autocontrol.

Studiul din Noua Zeelanda sprijina concluziile anterioare , aratand ca masinile negre au un risc relativ mare de accident.

Temperamentul soferilor care au masini argintii

Eisman concluzioneaza ca masinile de culoare argintie sunt caracteristice personalitatilor care dau dovada de eleganta , sange rece , cu inclinatii futuriste.Studiul CNW a descoperit ca detinatorii automobilelor argintii dau dovada , de obicei, de stapanire de sine, iar britanicii ii vad drept persoane calme, sigure pe ele , detasate cumva emotional.

Neozeelandezii sunt de parere ca soferii masinilor argintii se implica arareori in accidente.

Masinile portocalii si personalitatea soferilor

Eisman afirma ca automobilele de culoare orange sunt caracteristice oamenilor vorbareti, spirituali, amatori de glume si inclinati sa fie in pas cu moda.
Studiul CNW asociaza automobilele portocalii cu o stapanire de sine inferioara sau fluctuanta.

Caracterul detinatorilor de masini maron

Conform concluziilor lui Eisman , preferinta pentru masini maro indica o personalitate realista si lucida , careia ii lipseste uneori precautia.
In cercetarea neozeelandeza , masinile maro sunt pe locul doi ca rata a accidentarii, dupa cele galbene.

Personalitatea soferilor masinilor roz

Studiul britanic a concluzionat ca proprietarii masinilor de culoare roz sunt , de obicei, persoane gentile , amabile si afectoase.



Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Semnificatia culorilor in diferite culturi ale lumii

Semnificatia si simbolurile culorilor

Culoarea parului si personalitatea femeii
Culoarea masinii si personalitatea soferilor Culoarea masinii si personalitatea soferilor Reviewed by Diana Popescu on februarie 21, 2010 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.