Limbajul corpului si dragostea

Ni se intampla multora sa ne indragostim si sa nu putem fi siguri daca el / ea ne iubeste sau este gata sa raspunda afectiunii noastre…
Pentru a face lumina intr-o astfel de delicata chestiune putem pune o intrebare directa persoanei care ne-a fermecat inima sau , daca suntem timizi si oarecum nesiguri de noi , putem incerca sa descifram subtilul limbaj al trupului fiintei dorite.

Focalizarea / concentrarea

Daca te intereseaza o anume persoana , ajungi , in mod inconstient, sa nu o scapi din ochi , sa te concentrezi asupra a aproape tot ceea ce face si spune.Atunci cand cineva nu te atrage in nici un fel , atentia ti se dilueaza , iar privirea iti rataceste plictisita de la un obiectiv vizual la un altul.Astfel incat, daca esti pozitionat in apropierea persoanei care iti place , iar ea se uita la tine cu concentrare in timp ce vorbesti , acesta poate fi un semn al unei eventuale reciprocitati in iubire ori atractie.Ochii pot marturisi aproape totul despre cineva , asa ca , atunci cand o persoana nu este interesata de tine , o vei putea observa indreptandu-si privirea catre o fereastra , un tablou sau fetele altor interlocutori.

Ochii dilatati

Zicala “ochii sunt ferestrele sufletului “ este intru totul valabila in plan psihologic .Atunci cand vorbesti cu persoana pe care o placi , devii excitat sau incitat , iar pupilele ochilor se dilata.In concluzie, daca observi ca cineva are ochii mariti atunci cand te priveste , inseamna ca acesta /aceasta este interesat(a) de tine.Pentru a putea remarca un astfel de fenomen , este de recomandat sa urmaresti ochii persoanei dorite, fara insa a o fixa foarte staruitor.

Miscarea gurii si buzelor

O fata isi poate musca , inconstient , cu blandete , buzele sau isi poate trece delicat limba peste buze.Acesta este un alt semn ca poti fi dorit sau iubit.Desigur, unele femei fac aceste gesturi in mod deliberat , pentru a flirta , dar , daca esti un observator atent , poti descifra lipsa de naturalete sau jocul de teatru.

Parul

Trecerea mainilor prin par sau jocul cu suvite ale acestuia reprezinta un semn al interesului fata de un eventual , dorit partener.Fetele , de obicei, isi infasoara un carliont de par in degete , iar baietii obisnuiesc sa isi “pieptene” parul cu degetele.Desigur , si in aceasta privinta este necesara o nuantare a observatiei : miscarea circulara , rapida a degetelor prin par este adeseori o dovada de plictiseala sau lipsa de atentie.

Bratele si mainile

Daca o femeie sau o fata isi tine mainile cu degetele intretesute sau isi incruciseaza bratele la piept ( un lucru care se intampla si atunci cand ii este frig) , acesta este un semn clar al faptului ca nu se simte confortabil sau in apele ei.Bratele amplasate inspre inafara sau indepartate de corp sunt un indiciu mai putin defensiv.De asemeni, daca o femeie isi intoarce mana (mainile) cu incheietura in sus , acest gest corespunde unei declaratii tacite de genul “Am incredere in tine”.

Picioarele

De obicei , femeilor le place sa stea , atunci cand sunt asezate , cu picioarele incrucisate ,dar aceasta pozitie nu dovedeste in nici un caz lipsa de interes.Zona catre care trebuie sa iti indrepti privirea este cea a degetelor picioarelor, pentru ca acestea tind sa reactioneze la energia sau tendinta generala a corpului.Asa ca , daca cineva este plictisit si neinteresat, in mod aproape sigur , va avea degetele picioarelor intru totul imobile.Din contra , daca o persoana se simte incitata , excitata sau impresionata , degetele picioarelor vor avea tendinta sa faca mici miscari circulare sau sa nu isi gaseasca astamparul.Totodata, o femeie atrasa de un barbat isi va indrepta aproape intotdeuna varfurile degetelor picioarelor catre el.

Vocea

Felul in care vorbeste cineva si , mai ales , tonalitatea vocii poate fi foarte importanta in deslusirea atractivitatii.Aceste indicii te pot ajuta sa afli daca o persoana este sastisita si nepasatoare , ganditoare si introspectiva , sau interesata si entuziasta . Pentru a sti daca o persoana de care iti place este interesata de tine , ar trebui , mai intai, sa surprinzi felul in care vorbesti tu insuti , si , apoi, modul isi care isi schimba interlocutorul / interlocutoarea discursul si tonalitatea vocii.Daca doi potentiali parteneri doresc sa se implice reciproc intr-o legatura de dragoste , modalitatea lor de a vorbi va deveni simpatetica , capatand inflexiuni si ritmuri aproape similare.Atunci cand o persoana este atrasa de o alta , ea va incepe , involuntar , sa o imite in glas , modulandu-si dupa ea tonalitatea , intensitatea , viteza vorbirii si chiar si cuvintele sau expresiile folosite.

Copyright © diane.ro
Limbajul corpului si dragostea Limbajul corpului si dragostea Reviewed by Diana Popescu on martie 24, 2010 Rating: 5

2 comentarii:

  1. invat acest limbaj si il studiez pe oameni,mi se pare interesant si incitant sa stii,sa cunosti si nimeni sa nu si dea seama cum poti citi,acest limbaj!

    RăspundețiȘtergere
  2. In general cred ca oamenii stiu sa desluseasca limbajul non verbal. Desi cand nu te detasezi, ci esti tu insuti prea implicat, ai tendinta sa nu observi multe subtilitati. Limbajul corpului este perceput mai mult ca "sentiment", si de multe ori nu poate fi transpus in cuvinte.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.