Regulile sarutului | Cand , cum si pe cine saruti

Acum catva timp l-am sarutat pe obraz pe cel mai bun prieten al iubitului meu. Ne intalnisem intamplator pr strada , iar “pupicii’ de intampinare mi-au intrat demult in reflex in cercul amicilor mei. Dupa ce am schimbat cateva cuvinte , ne-am vazut fiecare de treaba lui. A doua zi , iubitul meu m-a intampinat nervos, foc si para impotriva mea si a “gesturilor mele indecente.” Am gresit , oare , cu ceva ? “

Acestea sunt cuvintele unei prietene a blogului meu , care doreste sa isi pastreze anonimatul… Cui i-ar putea trece prin minte ca un gest inocent de salut poate da nastere la atata tevatura printre prieteni , familie sau chiar parteneri de viata ? Cand este recomandat sa saruti si cati pupici ar trebui sa dai ? Pe obrazul stang , pe cel drept , sau pe gura ? Ai intampinat vreodata pe cineva cu o strangere de mana si un vesel “Buna ! ” , dar ai fost luat prin suprindere de raspunsul acestuia , manifestat printr-o imbratisare sufocanta si un “toc” umed pe buzele tale ? Diversele religii si obiceiuri stabilesc reguli specifice ale sarutului, dar atunci cand nu esti sigur daca sa aplici sau nu o “ventuza” pe obrazul cuiva , cel mai indicat este sa nu o faci.

In plan social sau profesional , mediul inconjurator joaca un rol semnificativ in luarea deciziei de a saruta sau nu. In sferele conservatoare , precum finantele si lumea de afaceri , salutul cuiva se rezuma , de obicei , la o strangere de mana , in timp ce in mediile artistice , un pupic pe obraz sau o imbratisare fugara confirma o relatie de parteneriat sau colegialitate.

Inainte de a te hotari daca este indicat saruti pe cineva , trebuie sa iei in considerare cat de bine o cunosti pe persoana respectiva , daca este potrivit sa faci asa ceva la un anumit eveniment social sau de afaceri , si daca esti motivat si de altceva in afara de o afectiune prieteneasca.
In randurile de mai jos am consemnat cateva reguli generale ale sarutului .Chiar daca nu sunt sapate in piatra , asemeni tablelor lui Moise , le poti experimenta impreuna cu tovarasul tau de viata atunci cand sunteti prezenti la o ocazie sociala . Ar trebui , totusi, specificat ca multe din “legile sarutului” depind numai si numai de personalitatea celui care saruta.

Regulile culturale ale sarutului

1.Asemeni altor popoare latine , romanii gasesc normal sa isi manifeste bucuria reintalnirii unor prieteni prin sarutarea unuia sau ambilor obraji.

2.Germanii sunt mult mai rezervati si mai putin pupaciosi. Desi li se pare firesc sa isi sarute membrii familiei sau un amic foarte apropiat, o strangere de mana este cea mai buna optiune atunci nu stii sigur cum sa procedezi.

3. Atunci cand saluti pe cineva din Marea Britanie , o inclinare din cap si/sau o strangere de mana sunt caile cel mai potrivite de a-ti arata consideratia.

4.In unele triburi africane , se aduc omagii conducatorului prin sarutarea pamantului pe care acesta abia a calcat . ( Baietii pot sa incerce lucrul cu asta cu iubitele lor si sa vada apoi ce se intampla !).

5.Americanilor le place sa sarute . mai ales in sudul SUA. Nu este nimic neobisnuit in a intampina un prieten sau un coleg apropiat cu un zambet calduros, cu bratele intinse si un pupacit pe obraz. Desi protocolul din afaceri pretinde doar o strangere de mana , nu este deloc iesit din comun ca un client sau un colaborator sa iti devina prieten sau partener.

Reguli generale ale sarutului

1.Urmeza-l pe liderul dintr-o anumita situatie sociala. Daca un client statornic te primeste cu bratele deschise si se apleaca pentru a-ti da un sarut fugar , este bine sa faci acelasi lucru.Daca lucrul asta nu ti se pare confortabil , ar trebui sa ii raspunzi printr-un zambet cat mai natural , care sa iti arate albeata dintilor , si cu o strangere de mana prieteneasca , care sa denote o nota de profesionalism.

2.Nu saruta pe cineva intalnit pentru prima data. Un astfel de gest este strident si nelalocul lui.

3.Daca ai impulsul sa saruti pe cineva nesimpatizat de partenerul tau , este de recomandat sa renunti fara nici o ezitare.

4.Sarutul gurii este un gest intim, rezervat numai persoanei iubite sau sotului / sotiei.

5.Incearca sa nu transmiti semnale confuze prin intermediul unui sarut. Daca te desparti de cineva cu un sarut , nu uita sa il insotesti de un “Pa” sau un “La revedere”. Oferirea mainii dupa un sarut de despartire poate da nastere unui mesaj ambiguu.

6.Daca sarutul tau este insotit de o imbratisare , cateva batai amicale cu mana pe spate sunt mai mult decat potrivite , dar evita sa iti pui toata forta in actiune, ca si cum ai forta un bebelus sa ragaie.

7. In fine , folosirea regulata a pastei si periutei de dinti sau a unei gume mentolate ar trebui sa fie un obicei statornic al unei persoane pupacioase.


Copyright © diane.ro


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Citate, aforisme , maxime despre sarut

Sarutul frantuzesc , arta si tehnica

Sarutul , simbol si semnificatie
Regulile sarutului | Cand , cum si pe cine saruti Regulile sarutului | Cand , cum si pe cine saruti Reviewed by Diana Popescu on iulie 16, 2010 Rating: 5

8 comentarii:

  1. oare daca prietenu meu va afla k ma`m mozolit k cel mai bun pr a lui..se va desp de mn sau imi va mai da o sansa?:(

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred căți va mai da o șansă!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. PAI EU SUNT CU IUBITUL MEU DE 4 ANI SI NU NE-AM SARUTAT NICIODATA NICI PE BUZE SI NICI PE OBRJI DE CATE ORI AM INCERCAT BA INTERVENEA CINEVA BA AVEAM EMOTII..CE SA FAC?

    RăspundețiȘtergere
  4. salut sunt cu un baiatde 2 saptamani (coleg de clasa) si in fiecare zi cand plecam de la soala ne sarutam (am mai fost si cu el inainte )si mie teama ca o sa se desparta iar de mine. ce sa fac sa il tin aproape?

    RăspundețiȘtergere
  5. Dacă te pupa cineva pe ambii obraji și te ia în brațe ce înseamnă?

    RăspundețiȘtergere
  6. Traiti-va viata in Rai pana va maritati,Dumnezeul va iarta Pacatele dar prostiile nu !!!

    RăspundețiȘtergere
  7. M-am intalnit cu fostul iubit iar la despartire m-a sarutat pe buze..ce inseamna?:)

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.