Semnificatia spirituala a numerelor

Fiecare numar detine o putere numai a lui , exprimata atat prin simbolul grafic , cat si prin legatura cu principiile universale. Numerele sunt interconectate cu tot ce exista in natura , de aici derivand incarcatura lor simbolica primordiala.
Numerologia poate fi definita , in mod simplist , ca studiul numerelor si al influentei lor in viata noastra , dar aria ei de cuprindere este mult mai vasta.
Imi place numerologia pentru ca este precum o prisma cu nenumarate fatete , prilejuind intelegeri si interpretari la fel de multiple.
Acestea fiind spuse , poti descifra in randurile de mai jos un ghid simplu al semnificatiei numerelor. Intelesurile ascunse in spatele cifrelor sunt mult mai profunde , iar prin explorarea lor iti poti descoperi intru totul personalitatea.

Numarul 1

Cifra 1 exprima o vointa puternica, o atitudine pozitiva fata de viata si o energie pura. Semnificatia simbolica a numarului unu , regasita atat in plan material cat si mental , exprima nevoia noastra de a ne oferi noi inceputuri si se manifesta atunci cand dam la iveala fortele noastre naturale sau innascute , cand ne avantam in actiune sau pornim intr-o noua etapa a existentei. Cifra 1 ne asigura ca faptele noastre vor fi rasplatite asa cum merita.

Numarul doi

Semnificatia simbolica a numarului 2 consta in bunatate , echilibru, tact , atitudine ponderata si dualism. Cifra doi reflecta puterea senina a gandirii si nevoia de planificare. “Doi” ne cere , de obicei, sa facem o alegere. Intelesul spiritual al numarului doi ne poarta catre interactiunea cu ceilalti , parteneriatul si comunicarea. Cifra 2 ne indeamna sa lasam deoparte nehotararea , sa ne aliem cu oameni asemanatori noua sau impartasind aceleasi idealuri. “Doi” ne da aripi in a ne lansa in judecata noastra originara , astfel incat sa facem tot ce este mai bine pentru sufletele noastre.

Numarul trei

Semnificatia spirituala a numarului 3 ne marturiste despre magie , supranatural , intuitie , fecunditate si avantaj. Cifra 3 evoca in mintile noastre expresivitatea , subtilitatea si bucuria pura a creatiei. De asemeni , “trei” este identificat cu cele trei etape fluide ale vietii : trecutul , prezentul si viitorul. Numarul trei simbolizeaza nevoia de a ne exprima creativitatea , sau de a ne evalua prezentul in functie de trecut si viitor. Totodata , cifra 3 poate anticipa noi aventuri promitatoare , sprijinul si colaborarea celor din jurul nostru. , dar si rasplata sau succesul in cele mai multe din actiunile noastre.

Numarul patru

Intelesul simbolic al numarului 4 evoca stabilitatea si miezul solid al tuturor lucrurilor. Atunci cand te gandesti la cifra patru iti pot veni in minte , dintr-o data , cele 4 anotimpuri, cele 4 directii cardinale sau cele 4 elemente. Numarul patru exprima calmul , temeinicia si caminul. Daca cifra 4 iti apare din ce in ce mai mult in viata , asta poate semnifica nevoia ta de a te intoarce la radacini , a te concentra pe fiinta ta profunda sau aspiratia de a “prinde radacini” undeva , cu cineva. De asemenea, “patru” poate reprezenta aspiratia catre perseverenta si focalizare.

Numarul 5

Semnificatia spirituala numarului 5 are de a face cu calatoria, aventura si miscarea , dar si cu instabilitatea, imprevizibilitatea sau schimbarile radicale. Cifra cinci ne atrage atentia spre frumusetea vietii si ne transmite o vibratie de primitivism si originalitate. Atunci cand numarul cinci iti apare in viata , pregateste-te pentru actiune , fie ca este vorba despre o explorare , fie o calatorie ( in plan real sau spiritual).

Numarul sase

Simbolismul numarului 6 ne indreapta catre mit si legenda. Avand-o pe Venus drept zeitate obladuitoare , cifra sase reprezinta armonia , echilibrul , sinceritatea, dragostea si adevarul. Numarul sase ne conduce catre calm si relaxare si ne daruieste diplomatia ca arta de a trece peste problemele delicate. Semnificati spirituala a cifrei 6 cuprinde iluminarea , in special aducerea la lumina a aspectelor din viata care necesita echilibru mental si spiritual. “Sase” ne indruma catre compasiune , intelegere si iertare a celor din jurul nostru.

Numarul sapte

Asemeni lui trei , cifra 7 sugereaza fortele magice , ezoterismul , misterul si suprematia spiritualului. Numarul 7 este legat de punerea in miscare a imaginatiei si de obtinerea de succese in viata prin mijlocirea gandirii inconstiente si a intuitiei. Guvernata de Saturn , cifra sapte poate exprima pentru unii visarea desprinsa de latura practica , dar adevaratul ei mesaj se refera la desprinderea de fatalitatea conditiei umane.

Numarul opt

Simbolismul cifrei 8 , implicand continuitatea , succesiunea si ciclurile vietii , exprima in mare masura succesul , afacerile si bogatia. Cu alte cuvinte , “opt” se refera la realizarile obtinute prin perseverenta si hotarare , dar si la averea adunata temeinic in cadrul unor etape sau cicluri. Numarul opt iti poate aduce in minte imaginea unui bulgare de zapada care , pe masura ce se rostogoleste, devine din ce in ce mai mare.

Numarul noua

Cifra 9 reprezinta atingerea idealurilor, satisfactia realizarilor noastre si succesul de a ne impune in mediul nostru social si cultural. Semnificatia spirituala a numarului 9 are de a face cu forta intelectuala , inventivitatea, influentarea situatiilor destinului si a evenimentelor din viata.
Cifra noua ne provoaca sa ne descoperim potentele interne si ne amplifica talentele astfel incat sa putem inrauri in bine lumea din care facem parte.


Copyright © diane.ro


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Care este numarul tau karmic ?

Numerele magice din Kabbala

Simbolurile biblice ale numerelor

Numerele norocoase chinezesti
Semnificatia spirituala a numerelor Semnificatia spirituala a numerelor Reviewed by Diana Popescu on iulie 06, 2010 Rating: 5

2 comentarii:

Un produs Blogger.