Menstruatia | ciclul in superstitii, legende si vraji

"La apropierea unei femei aflata in aceasta stare, de menstruatie, mustul se va acri, semintele se vor face seci, altoiurile se vor usca, plantele din gradina se vor vesteji, iar fructele vor cadea din pomi.
Chiar numai privirea ei va incetosa luciul oglinzilor, va lua ascutimea otelului si va fura stralucirea ivoriului. Daca un roi de albine se va afla in preajma ei, ele vor muri toate."
Asa propavaduia Pliniu in anul 77 e.n., in cartea sa, "Istoria naturala".

Femeile aflate in perioada de menstruatie au fost privite dintotdeuna cu suspiciune si chiar cu teama.
In unele societati, nu numai ca le-a fost interzisa participarea la unele evenimente rituale, ci chiar si la activitatile cotidiene, in special cele legate de adunarea hranei sau de gatirea mancarii. Contactul cu ele era strict ingradit, daca nu chiar interzis.
In unele culturi, se ajungea ca femeile aflate in "zilele lunii" sa fie tinute izolate pana cand "meritau" sa se reintoarca in sanul comunitatii.

superstitii ciclu

Iata numai cateva din superstitiile cu care erau si mai sunt, inca, inconjurate femeile "bolnave" de menstruatie:


Atunci cand o femeie care a ajuns la "perioada" isi spala parul, acesta nu se carlionteaza si nu face nici o bucla, ci atarna atarna moale si invalmasit.



Fructele si legume purtate de o astfel de femeie se strica atunci cand sunt gatite.

Maioneza amestecata de o femeie la menstruatie se va taia intotdeuna.

Atingerea fructelor de catre o femeie aflata ciclu este interzisa cu desavarsire, pentru a nu le strica, chiar atunci cand sunt inca in pom.

Daca o astfel de femeie vrea sa faca paine, nu ii va creste aluatul. In mod asemanator, gemul preparat de ea se va degrada, iar untul nu se va prinde.

O femeie la mensa nu are voie sa teasa, caci firele se vor incurca, iar materialul se va destrama in scurt timp.

Daca tii sa mai mananci din slanina afumata atarnata in pod, nu permite unei astfel de femei sa o atinga.

O femeie la ciclu nu trebuie lasata sa taie carnea pentru a nu o strica.

Femeile la menstruatie nu trebuie sa faca sex.

Pentru a nu contamina apa, o femeie aflata la perioada nu are voie sa spele sau sa se imbaieze intr-un lac sau un rau.

Femeile care au mensa nu au ce cauta in biserica, intrucat sunt "necurate". In unele cazuri, nu au voie sa mearga la o inmormantare, caci "necuratenia" lor poate fi absorbita de cel decedat care, in acest fel, isi pierde sansele de a ajunge in imparatia cerurilor. Totodata, unor astfel femei nu le era ingaduit sa aprinda vreo lumanare in fata unei icoane si nu isi avea locul la impartasanie.

Vizita la dentist in timpul menstruatiei nu este recomandata pentru ca plombele vor cadea curand.

Femeile care "sangereaza" nu se pot feri de influenta ochiului rau, asa ca nu este bine sa fie lasate sa priveasca la copii mici.

Nu este recomandat sa i se dea voie unei femei cu mensa sa ia parte la o vanatoare, caci va goni tot vanatul.

O femeie aflata la menstruatie nu trebuie sa dea bani cu imprumut, pentru ca nu ii va mai primi inapoi. Nu trebuie sa poarte pantofi cu tocuri inalte, caci acestea se vor rupe. Nu este bine sa se duca la coafor, sa se vopseasca sau sa-si faca permanent, caci i se va strica parul. Nu i recomanda sa isi prezinte iubitul unei alte femei, deoarece aceasta il va seduce. Trebuie sa isi amane examenele, pentru a fi sigura ca nu le va pica.

In unele cazuri, menstruatia era considerata de bun augur.
Sangele rezultat din acest proces era inzestrat cu calitatea de a vindeca bolile sanguine, lepra, rabia, epilepsia, viermii intestinali, guta, hemoroizii sau chiar si banalele durerile de cap.

Adeseori, sangele menstrual era vazut drept un ingredient extrem de eficace al potiunilor de dragoste sau era strecurat in mancarea ori bautura barbatului dorit, pentru a-l face sa se indragosteasca. O alta "reteta" si mai "imbietoare", consta in prepararea unei paini pentru barbatul vizat in amor, cu folosirea apei in care s-a spalat lenjeria imbibata cu fluidul menstrual.
O metoda babeasca asemanatoare, specific ruseasca, era folosita pentru a preveni sarcina.
O femeie lua o galeata din apa in care isi spalase lenjeria o alta, aflata la ciclu si o arunca peste soba infierbantata de la baie.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


MAGIA NEAGRA : FARMECE DE DRAGOSTE
Menstruatia | ciclul in superstitii, legende si vraji Menstruatia | ciclul in superstitii, legende si vraji Reviewed by Diana Popescu on august 16, 2010 Rating: 5

66 de comentarii:

  1. ai dreptate dar acesre prosti sant adevarate

    RăspundețiȘtergere
  2. niste lectii de gramatica si un psihiatru iti recomand draga mea anonima

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu daca opinia unui baiat are ce cauta aici,but: a crede in superstitii nu este o boala mentala.
    Adevarate sau nu, ce ma deranjeaza este dezgustul fata de lucrul acesta (femeia neavand nici o vina) si faptul ca sunt discriminate din cauza asta (de parca nu erau destul).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Judeci foarte bine din acest punct de vedere și probabil știi să respecți o femeie! Respect din partea mea!

      Ștergere
    2. Unele sunt chiar exagerate!!

      Ștergere
    3. Ai dreptate, ma bucur ca mai exista barbati asa, pentru ca tu tinzi sa fii un barbat, nu un băiețel. Respect din partea mea şi nu numai! :) Oana.

      Ștergere
  4. sunt adevarate pt ca mie mi sa intamplat unele

    RăspundețiȘtergere
  5. nu este nimic adevarat dragele mele totul este in mintea celui care crede in ele! lucruri neobisnuite ti se pot intampla in fiecare zi si sa le treci cu vederea

    RăspundețiȘtergere
  6. stie cineva cum as putea face o persoana sa ma uite?

    RăspundețiȘtergere
  7. V-ati gandit ca astea erau o metoda (total rudimentara si in unele cazuri exagerata - adevarat) de a proteja femeia in aceea perioada a lunii? nu o lasau sa se apropie munca, care in acea vreme era destula. Poate ar trebui sa mai si "judeca" ceea ce cititi... nu doar sa comentati ca sunteti marginalizate si mai stiu eu ce

    RăspundețiȘtergere
  8. senzational ce vrajeli :))
    ia te rog, ziua de maine, cand nu esti pe stop, urmareste cate "probleme" dinastea de nimic ti se intampla. Cel putin 20% dintre voi o sa veniti maine aici sa ziceti, vai, nu eram pe stop, mi s-a taiat maioneza, mi s-a rupt tocul, mi s-au rupt blugii ce-i purtam de 5 ani, sotul/prietenul s-a imbatat ca un animal si nu a prins nimic la vanatoare.
    => uite zicale din batrani, cand nu esti pe stop numai rele ti se intampla !

    Idem, hai sa facem cu femeile la care li s-a desprins o unghie cu gel, femeile care au o vanataie, cainii maidanezi, whatever, you name it, poti crea orice

    vorba aia, ma lesi ?

    comentariul lui Anonim la 13.12.2011 13:18 ar trebui luat in seama.

    P.S. 50% minim din voi care credeti in vrajelile astea ati fost 100% o data in viata la ghicitoare sau ati dat un sms de 5E sa va zica compatibilitatea voastra de nume cu iubitul.

    Ca sunteti duse sau nu, voi va veti raspunde.

    RăspundețiȘtergere
  9. nu este adevarat totul este an mintea noastra eu am ancercat si iam dat sotului meu sa bea ciclu dar fara nici un folos nu sa vazut nici o inbunatatire, daca asa ai este firea nu se va schimba niciodata poti sa-i dai orice,

    RăspundețiȘtergere
  10. ciclu,mai fetelor ca sa-i dai ciclu este o regula ,in primul rand se pune cand este luna in crestere sau cand este luna plina,el trebue sa aiba ceva sentimente pentru tine,se pune in cafea sau vin cu incanttia urmatoare ;cum plange p.... mea asa sa planga x dupa mine ,si numai daca crezi cu adevarat adunci se leaga varja.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de ce nu se leaga la toate?am auzit ca daca fata are facatura facuta nu reuseste sa lege astfel nici un barbat de ea...oare chiar asa e?

      Ștergere
  11. o intrebare... dar daca el baga botiku' cand tu esti, de exemplu pe la sfarsitul perioadei de ciclu(dar tot iti curge)... se leaga vreo vraja, ceva? nu am facut asta intentionat, credeam ca mi-a trecut... mi-am dat seama dupa... si cred ca nici el nu si-a dat seama..

    RăspundețiȘtergere
  12. hm.s-au cam incurcat borcanele. una e superstitia altul este canonul ortodoxiei pe care voi il considerati "invechit","prostie" etc. Ma refer aici la femeia cu menstra si impartasanie. Nu are voie, asa cum nici preotul sau barbatul nu are voie sa se imaprtaseasca sau sa fie in Biserica daca sangereaza. Si mai sunt cateva "suprstitii" care defapt sunt...canoane. Bine ar fi sa stiti de ce este asa si nu altfel, inainte sa comentati aiurea. E ca si cum ai vorbi despre istorie, dar tu nu stii o boaba, ci doar din auzite si ce au zis altii.

    RăspundețiȘtergere
  13. OK, tovarasul doct, sa nu-mi spui ca aceste CANOANE bisericesti referitoare la sangerare au fost stabilite la Conciliul de la Niceea!

    RăspundețiȘtergere
  14. Da ok este adevarat eu stiu de la bunica mea stiu k facea asa la toata lumea punea Mama pe la p... Si dupa le punea Mana pe frunte si zicea cum tace p.. Mea asa sa taci tu in Fata mea! Si cu ciclu ...de toate ! Funtioneaza doar ca bunicu a inebunit:)) la ineb ea cred

    RăspundețiȘtergere
  15. e adevarat....lucruri adevarate,care ti se pot ademeni

    RăspundețiȘtergere
  16. sunteti toater niste fraiere nu este vorba de vrajeli de a crede sau nu. vrajile exista cu adevarat iar capacitatea de distrugere a unei femei nu o poate sti nimeni. femeia este fiinta care are cele ma mari puteri de distrugere in fata unui barbat. nu sunt superstiti sunt din legendele egiptului antic. femeia poate creea afrodisiace puternice doar cu gandul.
    sunteti crestine da? atunci cum in biblie si preoti nu lasa o femeie sa intre in biserica? ciclul menstrual in antichitate era folosit in cele mai multe din ritualuri. in egiptul antic o zeita i-a pus in vin sotului ei care urma sa plece cateva picaturi de ciclu acesta nu doar ca sa indragostit nebuneste dar a devenit o obsesie iar cand din obsesia pentru zeita cand aceasta a vrut sa il lase acesta a omorat-o. se ma spune ca ciclul este foarte otravitor si nu trebuie folosit mult deoarece este un sange rau asa ca daca nu vi sa intamplat sa vi se faca "vraji" nu vorbiti.. intrebati preoti despre ele sau mai cititi si voi nu doar romane de dragoste si tampenii. si ganditiva cafemeia este cea mai distructiva fiinta chiar daca suntem intr-un corp naiv. omenirea cine a distruso la adam si eva?.....femeia asa ca documentativa nu stati doar sa cautati iubiri pe net

    RăspundețiȘtergere
  17. Unul dintre ele se bazeaza pe chestii reale: nu e bine sa mergi la stomatolog, sau sa faci alte manevre sangerand, fiindca in timpul menstruatiei coagularea este usor modificata (fiziologic) si vei sangera mai tare la orice manevra sangeranda.

    RăspundețiȘtergere
  18. ce timpeni,deja devenim total altceva decit simple fete cu menstruatie

    RăspundețiȘtergere
  19. eu daca pun conserve in timpul ciclului se strica peste iarna
    stiu asta de mica,nu pun varza la murat in zilele respective pt ca se baloseste
    de peste 30 de ani respect asta ,nu fac nici compoturi nici gemuri pt ca oricat le sterilizez....tot apar probleme
    in rest pun peste 200 de borcane pe iarna dar nu in perioada respectiva,deci sa credeti!

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu sunt la mensa si i-am pus ieri sotului meu in pizza pt. ca nu mai aveam ketchup dulce, asa ca am facut eu relatia putin mai "picanta". In secunda 3,1415.. m-a cerut in casatorie. Dupa 5 min. m-am gandit sa beau si eu. Dupa 3 ore eram casatoriti, cu 3 copii si doua nepoti si pe deasupra si un caine vagabond. Era sukar tare asa ca am luat si o pisica. Mancand din pizza ramasa ei l-au facut impreuna pe pinguinul Apolodor. Fiind nefericita i-am dat un milkshake cu acelasi ingredient "secret". Dupa consumarea lui s-a oferit de buna voie sa cumpere porumb la pinguin. Suntem o familie fericita. Acum noi toti consumam mensa. (Cand n am destula mai luam si de la pisica. Abia astept sa se faca fetita mea mare.) Va recomand aceasta dieta, mai buna decat cea Dunken si mai apoi o vizita la psihiatru. Va astept acolo. Va pupiK!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai femeie,cum sa faci asa ceva,asa lucru nemaintalnit??Esti proasta??Eu n -am mai auzit asa ceva...Baga-ti mintile-n cap femeie,ptiu...Mai bine roaga-te la Dumnezeu sa-ti dea intelepciune,ca nu ai asa ceva...NU MAI FACE ASA CEVA...OAMENI BUNI NU VA LUATI DUPA EA...

      Ștergere
    2. dumnezeule omule dar femeia glumea...

      Ștergere
  21. nu are effect!!nu are cum sa aiba!!sunt prostii inventate !!!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. eu am incercat si nu a avut effect!!!!are o indiferenta foarte mare fata de mine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. incercati sa traiti cu picioarele pe pamant..nu cred ca atunci cand te iubeste cineva prin astfel de tampenii este o rezolvare si mai ganditi va si la dumnezeu daca sunteti cu capul pe umeri..nu pot sa spun decat -doamne fereste de asa ceva-oamenii care fac lucruri din astea sunt nebuni si nu au incredere in proprile persoane si nici nu au frica de dumnezeu...si eu iubesc dar asa eva nu as facept nimic in lume..iubirea trece ,dar lucrurle rele nu vor tree neplatite.va doresc multa sanatate tuturor celor cu mintea senina.

      Ștergere
  23. O sa platiti pentru ca facei vraji !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cata dreptate poti sa ai..am comentat mai sus..sper sa nu ajunga si la mine vraja(glumeam)..toate chestiile astea sunt din cauza gandurilor voastre negative..asa cum un om este liber si pozitivin gandire atunci cand isi doreste ceva si se si realizeaza ,ati vazut ca ii iese si asta pt ca este pozitiv si cu picioarele pe pamant...asa si la voi cei care apelati la diverse rautati..astea suntnumai ganduri negative..va autodistrugeti pe voi..

      Ștergere
  24. exact!toate vrajile au la baza incantatii oculte,cu ,,materiale,,care in rugaciunile normale n au ce cauta.si pt.ca sunt facute cu forte necurate tin putin si diavolul ia la schimb intotdeauna ,,plata,,care e ba linistea sufleteasca,ba nu mai poti avea relatii,ba nenorociri in alte planuri,care aveti copii cade pe ei,asa incat oricat de tare doare o despartire singurul d zeu prin rugaciuni hotareste cum e mai bine pt.noi.daca e sa ne impacam vine singur inapoi,daca nu,inseamna ca nu e pt.noi acel om!dar fara fortare de destin si manipulare a fiintelor de langa noi!fiecare trebuie sa avem liberul arbitru.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am scris acest articol ca o documentare si nu ca o indrumare in astfel de practici. Da, liberul nostru arbitru trebuie sa fie mai presus de orice!

      Ștergere
    2. ce tarfe sunt femeile:)))

      Ștergere
    3. daca nu erau ,,tarfe,,ca ma..ta,nu te nastea I tu,intelept si intelligent cum esti!vezi,ce prost si redus esti??????pacat,de tine!

      Ștergere
    4. Vezi ca shi se mai supara femeiele daca le zici adevarul!

      Ștergere
  25. Fiecare trebuie sa putem decide lucid,linstit asupra vietii si a relatiior noastre!nu are durata un lucru,o legatura facuta cu ,,ritualuri pagane,,chiar daca o vreme tine,se ntoarce la noi,ce nu e dat sa se ntample,nu se ntampla,iar ce e ,,facut fortat,,nu dureaza!rugaciunea este adevarata si tot ce se face sub imperiul ei,este de bun augur!sa ne lumineze D ZEU!

    RăspundețiȘtergere
  26. ca bine spui SILVIU,nu se prinde nici o vraja asa,stai linistit dar nebune,disperate si ,,increzatoare,,in porcarii de astea sunt destule fete!sunt fem.de asta zic,ma gandesc la cel care bea si nu stie ce ,,licoare,,magica i s a pus in cana,daca afla vai de ,,stomacul,,lui in plan,,psihic,,!fiti atenti si voi la gustul bauturii,la ele,au o atitudine ciudata si te observa altfel cand se stiu,,vinovate,,!nu sunt de acord cu asa ceva!

    RăspundețiȘtergere
  27. Cred nu cred,asta e ,dar pe mine ma intereseaza sa continui sa lucrez in gradina sau sa fac pauza fiind cu acest fenomen in glanda???

    RăspundețiȘtergere
  28. Legende și vrăjeli, mai bine zis.
    Dar nu-mi vine să cred că există atâția terminați care încă le iau în serios.

    RăspundețiȘtergere
  29. D ZEU,face si desface!Diavolul face si......desface dar isi ia tributul pt,,serviciul,,facut!Iti ia sufletul,sanatatea si chiar viata daca l chemi si,,lucrezi,,cu el.Asa ca mare ,mare atentie cu asa ceva!

    RăspundețiȘtergere
  30. Comentarii mai cretine decat la postarea asta n-am vazut niciunde

    RăspundețiȘtergere
  31. ce femei proaste cum naiba puteti face asa ceva stiti ca facand asemenea lucruri din start cadeti sub blestemul lui dumnezeu sinteti stapanite de cel rau si inca o chestie vi se intoarce insutit

    RăspundețiȘtergere
  32. dragoste cu forta prostelor si scarbelor vreti sa obtineti prin vrraji santeti nebune si analfabete

    RăspundețiȘtergere
  33. sant femeie dar sant de acord cu barbatii care spun despre femei ca sant tarfe si mintea le debiteaza mai multe prostii decat la barbati eu le doresc la femeile care recurg la asemenea scarbosenii sa nu le iubeasca niciodata nici un barbat pentru ca nu merita

    RăspundețiȘtergere
  34. o sa platiti pentru ca faceti vraji si uneori cu ce aveti voi mai drag sau o sa fiti pedepsite chiar cu moartea caci e un pacat mare

    RăspundețiȘtergere
  35. sa treceti sa va cautati la cap ca va lipseste din creier

    RăspundețiȘtergere
  36. diana sa fiu in locul tau nu as lasa ca niste nenorocite ca astea sa spuna ce prostii fac ele si sa citeasca si alte proaste sa procedeze intocmai ca si ele fiindca o sa iti atragi multe necazuri asupra ta nu e de gluma

    RăspundețiȘtergere
  37. Vrăjile există,iar Moldova este pe al doilea loc în lume,cu vrăji 70% făcute pentru moarte.

    RăspundețiȘtergere
  38. Nu exista vraji, nu exista farmece. Cu puterea mintii poti muta si muntii din loc, fie ca esti barbat sau femeie. Si hai va rog, sa numai acuzam femeia de toate relele de la Geneza si pana acum. Ca Adam daca era asa destept nu musca dracu din mar.

    RăspundețiȘtergere
  39. Dragele mele,
    Astazi am aplicat si eu aceasta metoda. Am facut un amestec din ciclu menstrual, praf de unghii si cenusa de par. Am lasat licoarea la lumina lunii pline si dimineata i-am pus trei picaturi in cafea. In timp ce o amestecam am rostit urmatorul descantec "Doamne Sfinte, atunci cand s-o lasa sangele de mine, atunci sa se lase si......de mine. Asa cum nu pot sa traiesc fara sange, asa sa nu poata el sa traiasca fara mine." In paralel fac vraja cu fotografia lui. Va voi tine la curent cu evolutia lucrurilor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa ne spui te rog cum stau acuma lucrurile intre voi? Mersi

      Ștergere
  40. daca vreti sa va iubeasca barbatii va recomand o doamna care sta la o ora de mers cu masina de bucuresti.trebuie sa mergeti personal.pt mai multe amanunte imi las mailu titus_man_player_24@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  41. a mai incercat cineva aceasta metoda si a functionat?ma refer,sunteti sigure ca prin asta l-ati schimbat/readus/legat de voi?

    RăspundețiȘtergere
  42. cine a mai facut asta?rezultatele?dupa cat timp?

    RăspundețiȘtergere
  43. eu am incercat si prostia asta si alte prostii vre-o 2 ani de zile si nimic ... apoi acum vre-o 2 ani am gasit pe cineva care a facut ceva vraje de 14 zile si l-a facut leguma :))) a lasat-o pe logodnica lui amanet si a zis ca nu poate traii fara mine ...in vre o doua luni am facut si nunta !problema e ca la inceput a fost fain ca orgoliul meu era atins... numai ca acum m-am indragostit de altcineva si nu stiu cum sa scap de el ca a devenit ca umbra mea ... eu nu il mai iubesc deloc !!! i-am spus ca i am facut farmece si ca sa mearga la manastiri si unde o vrea sa se dezlege ca eu nu mai il vreau dar totusi nu scap de el...........DECI NU FACETI FARMECE CA PATITI CA MINE ! am sa spun la toata lumea povestea mea sa va feriti de reversul medaliei ...adica eu am intalnit o persoana acum de care sunt indragostita si care ma iubeste fara sa ii fac farmece iar eu nu pot sa fiu fericita cu el pt ca bou asta la cer i am facut farmece e umbra mea si ma ameninta ca s e omoara daca il las :( cine are un sfat pentru mine, ce sa fac in situatia asta ???????? annaamaria2020 @gmail.co

    RăspundețiȘtergere
  44. Unkown..Sau Anaamaria..cum pot lua legatura cu tine?

    RăspundețiȘtergere
  45. Majoritatea dupa ce face asta se despart

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.