Oamenii fericiti ii vad fericiti pe cei din jur

Cercetatorii au descoperit ca felul in care oamenii ii judeca pe ceilalti marturiseste mult despre starea lor lor de fericire . Tendinta de a-i considera pe cei din jurul tau drept fericiti , cumsecade , buni la inima si stabili din punct de vedere emotional reflecta propria ta fericire , buntate sau echilibru emotional.
"Perceptia ta despre ceilalti releva foarte mult din propria ta personalitate" . a declarat profesorul Dustin Wood, psiholog la Universitatea Wake Forest din Carolina de Nord , conducatorului studiului .

Pe baza raspunsurilor participantilor la cercetare , care au trebuit sa estimeze caracteristicile pozitive si negative a 3 oameni , oamenii de stiinta au fost in masura sa evalueze starea de bunastare si sanatate mentala , atitudinile sociale si felul lor de a-i judeca pe cei din jur.
Studiul , aparut in "Jurnalul de psihologie sociala si a personalitatii" (Journal of Personality and Social Psychology) , a stabilit ca tendinta unei persoane de a-i descrie pozitiv pe ceilalti este un indicator important al pozitivismului personalitatii acelei persoane. Cercetatorii au descoperit legaturi puternice intre judecata pozitiva asupra celor din jur si entuziasmul , fericirea , amabilitatea , echilibrul emotional si capacitatea unei persoane de a se descrie pe sine asa cum ii caracterizeaza pe ceilalti.

"A-i vedea pe altii intr-un mod pozitiv iti dezvaluie propriile trasaturi pozitive" , a enuntat profesorul Wood. De asemeni , studiul a dat la iveala ca masura in care ii vezi pe ceilalti intr-o lumina pozitiva iti poate arata cat de mult esti satisfacut de propria ta viata si cat de mult esti placut de cei din jur.
"O gama larga de trasaturi negative ale personalitatii este asociata cu vederea celorlalti dintr-o perspectiva negativa" , a mentionat Wood."Simpla tendinta de a avea pareri negative despre oameni indica predispozitia pentru depresie si alte tipuri de dezechilibru a personalitatii". Tocmai din aceasta cauza , descoperirea unor noi tehnici de a ii vedea pe ceilalti intr-o lumina mai buna poate contribui la eliminarea unor tipuri de comportament asociate cu diferite tulburari ale personalitatii.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Oameni fericiti traiesc mai mult !

De ce te simti bine dupa ce plangi ? | Lacrimile si sanatatea
Oamenii fericiti ii vad fericiti pe cei din jur Oamenii fericiti ii vad fericiti pe cei din jur Reviewed by Diana Popescu on august 04, 2010 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.