Psihologia barbatului in dragoste si viata de cuplu

Nici o relatie de cuplu nu este perfecta .Intotdeuna apar neintelegeri provocate de faptul ca o fata nu reuseste sa inteleaga ce vrea cu adevarat sa ii spuna iubitul ei. Daca femeile ar sti ce se ascunde in spatele cuvintelor sau gandurilor barbatului iubit poate ca mai multe povesti de iubire ar avea o incheiere fericita sau ar fi fericite fara a avea vreo incheiere.

Barbatii simt mult si marturisesc putin. Chiar si cel mai comunicativ si vorbaret dintre baieti ramane brusc fara limba sau raspunde monosilabic atunci cand apare vreo discutie legata de iubire sau cuplu. Cu toate acestea , in cuvintele banale sau aparent aruncate intr-o doara de catre un barbat , se ascund , bine deghizate , sentimentele sau realele lui ganduri.
De ce au baietii tendinta de a se transforma in autentici poeti ermetici atunci cand este vorba despre dragoste si emotii ?
Cred ca , pana la urma , cu totii sufera de o prejudecata tipic masculina . O prejudecata care le sopteste , chiar si in cele mai inaltatoare momente , ca trebuie sa nu isi arate in mod deschis sentimentele si sa nu lase cumva ca sinceritatea sa le fie purtator de cuvant. Daca nu ar da ascultare acestor sugestii adanc inradacinate , ei ar avea impresia ca isi tradeaza sau isi fac de ras masculinitatea. Pentru ca rasa oameneasca sa nu dispara intru totul de pe fata pamantului , instinctul barbatilor a gasit , totusi, o cale de compromis. , sub forma unui limbajului lor incifrat .Da, este adevarat ! Baietii pot sa iti spuna cu adevarat ce se intampla in sufletul lor si catadicsesc sa isi dea in vileag sentimentele , dar o fac printr-un limbaj aparte , sa-i zicem “limba lui Adam”.

Acest articol incearca sa desluseasca si sa traduca tocmai aceasta limba adamica si , in felul acesta , sa dea cateva idei fetelor si femeilor despre modul cum pot patrunde nestingherite in cetatea bine ferecata a gandurilor unui barbat.

Ce spune si ce gandeste , de fapt, un barbat

Barbatul spune : “ Nu te iubesc , dar imi placi “.
Barbatul vrea sa spuna : “Nu sunt pregatit sa ma indragostesc chiar acum , dar vreau sa dau o sansa relatiei noastre pentru a vedea unde ne duce in viitor. Imi este frica sa sa te iubesc atat de repede , pentru ca nu vreau sa fiu ranit din nou , si nu am de gand sa iti dau sperante desarte atat timp cat nu sunt cu adevarat indragostit”.

Barbatul spune :”Nimic nu s-a schimbat in privinta noastra ”.
Barbatul vrea sa spuna :” As vrea sa incetezi odata sa te mai simti nesigura , pentru ca lucrul asta ma face sa imi iau campii. Poate ca nu iti arat adevaratele mele sentimente, dar asta nu inseamna ca nu doresc sa fiu impreuna cu tine”.

Barbatul spune :” Ce mi-ai zis este o prostie”.
Barbatul vrea sa spuna :” Nu-mi place felul in care ai dat glas acestui lucru, dar daca foloseai alte cuvinte , ti-as fi raspuns intr-un mod mai placut .”

Barbatul spune :”Sunt prea nervos acum ; un tip de la munca a plecat fara sa zica vreun cuvant si a trebuit sa ii fac si treaba lui”.
Barbatul vrea sa spuna :” Simt nevoia sa fiu singur acum.Nu vreau sa iesim impreuna caci, daca am face-o , lucrurile ar putea sa iasa urat. Te rog , lasa-ma in pace si te voi cauta mai tarziu , atunci cand ma voi simti mai bine”.

Barbatul spune :”Voi trece mai tarziu pe la tine sa te scot in oras. Am de facut cateva lucruri inainte de a ne intalni.”
Barbatul vrea sa spuna :” Am nevoie de putin timp de gandire si nu vreau sa ma distragi de la gandurile mele. Trebuie sa termin cu treaba asta inainte de a ne intalni, astfel incat sa petrecem un timp excelent impreuna , in care sa ma dedic cu adevarat tie, fara a ca mintea sa imi zboare aiurea.”

Barbatul spune :”Vreau sa ma las de fumat”.
Barbatul vrea sa spuna :” Am nevoie de ajutorul tau pentru a face asta , pentru ca nu sunt in stare sa ma descurc singur. Sper sa ma ajuti cat poti mai mult”.

Barbatul spune :”Sunt asa de obosit , iar spatele ma doare ingrozitor”.
Barbatul vrea sa spuna :” Ar fi dragut daca mi-ai masa putin spatele. Poti sa faci asta pentru mine ? Stiu ca lucrul asta ma va face sa ma simt mai bine si putin mai incolo am sa fac dragoste cu tine avand grija sa te simti nemaipomenit”.

Barbatul spune :” Nu este din cauza ta , este vina mea”.
Barbatul vrea sa spuna :” Trebuie sa ma mai gandesc la asta.Nu sunt pregatit pentru o relatie serioasa acum. Nu cred ca lucrurile o se mearga intre noi doi”.

Barbatul spune :” Am sa te sun”.
Barbatul vrea sa spuna :” Te testez ca sa vad cat de independenta esti , fiindca nu am chef de cineva care sa imi telefoneze in fiecare zi , la tot felul de ore , posibile si imposibile. Daca nu te sun in cateva zile , incerca sa ma cauti .Daca nu te-am sunat insa dupa mai mult de o saptamana , inseamna ca nu ma interesezi”.

Barbatul spune :” Nu vreau nimic de Craciun .Nu cumva sa-mi iei vreun cadou”.
Barbatul vrea sa spuna :” Nu vreau sa te dezamagesc, dar te pun de fapt la incercare , pentru a a vedea daca ai gust in alegerea cadourilor. De fapt, vreau sa-mi iei ceva , dar mi-ar place sa ma iei prin surprindere.”

Barbatul spune :” Sa mergem acasa la mine.”
Barbatul vrea sa spuna :” Vreau sa fiu impreuna cu tine intr-un loc linistit , fara alti oameni prin preajma”.

Barbatul spune :” Nu mananc fast food”.
Barbatul vrea sa spuna :” Mai curand imi cheltuiesc banii pe o mancare de calitate si te tratez asa cum trebuie”.

Barbatul spune :” Nici o problema /Nu iti face griji in legatura cu asta”.
Barbatul vrea sa spuna :” Ai sa revansezi atunci cand ai sa poti. Nu ma ingrijoreaza deloc lucrul asta.Sunt aici pentru tine”.

Ce spune femeia si ce gandeste barbatul

Femeia spune : “Te iubesc”.
Barbatul gandeste :” Mi-e teama ca mai voi frige inca o data in dragoste. Nu sunt sigur daca sa ii spun acelasi lucru. Simt oare ca o iubesc cu adevarat ? In cazul asta , cum sa-i marturisesc ca o iubesc ?”

Femeia spune : “ Vreau sa fiu a ta pentru totdeuna , tu esti totul pentru mine”.
Barbatul gandeste :” Poate ca , in sfarsit , am gasit femeia potrivita , dar trebuie sa fiu sigur mai intai ca o iubesc. Cu toate acestea, nu vreau sa ii ranesc sentimentele”.

Femeia spune : “ Parca nu mai petreci asa mult timp cu mine ca altadata”.
Barbatul gandeste :” Nu s-a schimbat nimic intre noi , dar as vrea sa incetezi sa imi mai spui asta. Cu toate acestea, as vrea sa fac tot ce pot pentru tine. Nu incerc sa te ocolesc sau sa te evit ; pur si simplu, am fost ocupat”.

Femeia spune : “ Ai inceput sa te indepartezi de mine”.
Barbatul gandeste :” Din cand in cand , am nevoie de un timp numai al meu.Nu te ignor, dar cand sunt ocupat cu munca sau alte lucruri importante pentru mine , imi vine greu uneori sa ma concentrez asupra relatiei noastre. “

Femeia spune : “ Mi-e teama ca o sa ma parasesti”.
Barbatul gandeste :” Nu-ti pot promite dragoste eterna , caci nimic nu dureaza la infinit. Am sa fac tot posibilul sa nu te ranesc. Atunci cand nu te mai sun , nu fac decat sa te incerc , pentru a-mi da seama cat de independenta esti .Vreau sa vad cum reactionezi. Faza asta nu va dura mult timp.Este doar o perioada de testare. “

Femeia spune : “ Esti barbatul pe care l-am visat dintotdeuna”.
Barbatul gandeste :” Am sa fac tot ce pot pentru a te vedea fericita. Vreau sa te simti iubita , pentru ca esti cu totul deosebita pentru mine”.


Copyright © diane.ro. 2010

Articole din acelasi domeniu in blog :

5 secrete pe care sa nu le dezvalui iubitului

Secretele si tabuurile barbatilor | Ce nu trebuie sa stie femeile ?

10 femei fatale pentru un barbat

Cum se dreseaza un barbat - Mic ghid practic
Psihologia barbatului in dragoste si viata de cuplu Psihologia barbatului in dragoste si viata de cuplu Reviewed by Diana Popescu on septembrie 09, 2010 Rating: 5

11 comentarii:

  1. Sunt intr-un impas..si mai bine de trei sfert din ce ai scris aici m-a facut sa plang si sa-mi dau seama cat de paranoica pot sa fiu:(..geee.....thanks a lot :( keep up the good work !!

    RăspundețiȘtergere
  2. biig like :) ! un mare adevar in tot..

    RăspundețiȘtergere
  3. da.. superb, si mai alez faza cu sunatul..

    RăspundețiȘtergere
  4. Barbatul spune :”Voi trece mai tarziu pe la tine sa te scot in oras. Am de facut cateva lucruri inainte de a ne intalni.”
    Barbatul vrea sa spuna : "Am nevoie sa petrec putin timp doar eu si buda mea . Vezi tu ... aseara dupa ce m-am intors acasa am descoperit ca frigiderul meu era gol asa ca a trebuit sa improvizez o cina copioasa din branza si ceapa cu bere ... si cum nu sunt Stephen Hawking nu mi-am dat seama ca asta este procedura standard de creere a gaurilor negre (patentata de CERN) Asa ca pentru binele tau si al omenirii prefer sa mai aman un pic inatalnirea noastra"

    RăspundețiȘtergere
  5. Răspunsuri
    1. te regasesti printre psihopati ?. de unde stii cca sunt psihopati?

      Ștergere
  6. diana psihologia ta este cea pe care ai enumerato mai sus nu a barbatului si credema daca ai studiat asa ceva apucate de altceva ca esti arceaparcea,larevedere...comentariile de mai sus sint false sint tocmai invers pentru ca intro relatie cu probleme nu exista iubire sau nu inteleg ce este iubirea.eu am o relatie de 18 ani si nu am avut probleme de genul acesta.va pup bolnavilor...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca intra-adevar comentariile de mai sus sunt false, si nu sunt putine, nu ti-ai pus intrebarea ca poate tu esti fals in gandire?

      Ștergere
  7. Diana, tocmai am terminat o ''relatie'' cu un barbat intr-un mod groaznic. Mi-a spus ca nu a simtit niciodata nimic pentru mine, desi eu am fost umarul pe care a plans in ultimii doi ani si l-am ajutat de fiecare data. Pe langa asta imi mai datora si bani..iar apoi a indraznit sa spuna ca eu sunt aceea care datoreaza bani. L-am iertat pt asta..dar ultimele certuri cand imi zicea ca se culca cu mine din mila sau fiindca era beat..m-au distrus emotional. Nu pot avea incredere in nici un barbat. Toti inseala, se folosesc de femei si atat. Poti sa imi dai niste sfaturi..cum as putea trece peste asa ceva?

    RăspundețiȘtergere
  8. @NightQueenXXX

    Oribil prin ce ai trecut!
    Eu m-am vazut intr-o situatie asemanatoare cand el mi-a cerut bani, mi-a zis ca vrea un copil, si cand le-a avut si pe una si pe alta nu a mai recunoscut ca el le-a vrut!

    N-am ajuns sa-mi zica ca s-a culcat din mila, dar da ca sunt destul de rudimentara! L-as fi crezut daca nu as mai fi avut barbati care toti mi-au zis contrariul.

    Oricum este dureros, si cum i-am zis lui, este cu atat mai dureros cu cat eu nu i-am facut lui nimic rau incat sa ma raneasca in halul asta.

    Iulia

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.