strengari.ro , o calatorie sigura in lumea copilariei

Imi place sa ma joc cu copii, iar zglobia si isteata mea nepotica de 7 ani imi ofera adeseori sansa de a ma reintoarce in lumea magica a copilariei. Asemeni multor copii din zilele noastre , ea a a crescut cu mouse-ul in mana si ecranul monitorului de calculator in fata , dar nu mi-am imaginat ca este deja in stare sa umble nestingherita in lumea internetului. Aceasta constatare mi-a dat inca odata dovada desteptaciunii ei, dar m-a facut sa ma gandesc cu oroare la capcanele si monstrii reali care o pandesc la fiecare pas , amenintandu-i inocenta.
Zilele acestea , in timp ce colindam prin spatiul virtual , am avut surpriza de a descoperi strengari.ro , un site deosebit pentru copii , care impleteste magia jocului si educatia deghizata in placere , cu posibilitatea parintilor de a controla si supraveghea activitatea copiilor.

Interfata site-ului Strengari este simpla si atractiva , iar navigarea catre diferitele sectiuni este la indemana copiilor de orice varsta .In peisajul destul de arid al internetului romanesc pentru copii , “strengarii” aduce un suflu proaspat , inclusiv prin faptul ca parintii au mai multe cai de a se implica in activitatea copiilor , putand dezactiva unele sectiuni ale site-ului (in cazul in care le considera nepotrivite) , seta timpul de joaca , controla felul in care si-au petrecut copiii timpul pe site sau dialoga cu alti parinti despre teme de interes privind educatia si modul celor mici de a-si petrece timpul .

Site-ul este o adevarata lume virtuala a copilariei , cuprinzand cinci sectiuni care acopera intreg registrul de interes al copiilor : comunitate , pagina mea , educatie, scolare si plaza. Cea dintai parte include jocuri , chat, anunturi , forum al copiilor ( cu rubricile : jocuri, distractie, timp liber , evenimente, scoala, coltul fetele , coltul baietilor) , teste , povesti , glume , ghicitori , proverbe , poezii, filme, activitati , retete pentru cei mici.
A doua sectiune este alcatuita din articole , un forum (cu subiectele : psihologul copiilor , intreaba doctorul , educatie sexuala) si un intotdeuna util si necesar dictionar.
Sectiunea “Pagina mea” transforma site-ul strengari.ro intr-un mai mic dar sigur Facebook , in cadrul caruia copii isi pot creea un profil , un jurnal si o “camera” personala , au posibilitatea de a-si posta poze, a accesa jocurile si cluburile preferate , a invita , revedea prieteni sau a le trimite mesaje.”Camera mea” este un loc special , in care sunt adunate obiectele cumparate sau primite in dar de la prieteni. De fapt , “camera mea” face legatura cu o alta sectiune , “Plaza” , unde exista posibilitatea de a cumpara “banuti” ce inlesnesc cateva upgradari (facilitati pagini) si a achizitiona produse reale precum jucarii, rechizite , imbracaminte sau articole de igiena.
Zona de educatie a site-ului aduna alte cateva domenii necesare copiilor : mult cautatele referate scolare , articole (despre evaluarile scolare ) , unitati de invatamant de stat si particulare si meditatii.

Site-ul Strengari este un spatiu online distractiv , educativ si sigur continand informatii de calitate si permitand nu numai interactiunea copiilor, dar si cea a parintilor , un website care ne dovedeste ca timpul petrecut de copii in fata calculatorului poate fi fertil , creativ si util.



Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Vacanta in citate, aforisme , maxime, statusuri

Scoala in citate, aforisme, maxime
strengari.ro , o calatorie sigura in lumea copilariei strengari.ro , o calatorie sigura in lumea copilariei Reviewed by Diana Popescu on septembrie 18, 2010 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.