Vampirii energetici - Oamenii care îți fură energia

Te-ai simţit vreodată secătuit de energie sau deprimat fără vreun motiv aparent, după ce ai petrecut câtva timp împreună cu o anumită persoană? În acest caz, este posibil să fi avut de a face cu cineva s-a hrănit, fără să îţi dai seama, cu energia pozitivă a fiinţei tale, asemeni legendarilor vampiri a căror dietă era formată exclusiv din sânge.

După o întâlnire cu un astfel de vampir energetic, nu numai că te simţi a fi incapabil să te dedici obiectivelor ori responsabilităţilor tale, dar îţi vine greu să te concentrezi chiar şi asupra paginilor unei cărţi sau urmăririi unui film la televizor.



Vampirii energetici nu pot fi recunoscuţi după caninii ascuţiţi şi proeminenţi, nu se adună în orgii sângeroase în peşteri şi caverne întunecate, nu posedă darul de a te hipnotiza şi nu sunt nemuritori. Ei sunt oameni asemenea nouă, adeseori lipsiţi de conştiinţa faptului că pot fi vampiri, de multe ori inofensivi la prima vedere. Foamea lor de energie vitală se poate ascunde in vecina ta mai mult decât amabilă, intr-o rudă îndepărta care devine brusc foarte ataşată de tine, într-un coleg care profită de impresia lui de neajutorare, poştaşul, instalatorul sau necunoscutul care te opreşte pe stradă pentru a te întreba cât este ceasul.

Iată câteva feluri prin care poţi recunoaşte oamenii gata de a-ţi secătui energia:

- Ei intră nepoftiţi, neanunţaţi sau pe nepusă masă în viaţa ta, fără a ţine seama de orice fel de limite ale bunului simţ sau ale vieţii private.
- Fac din ţânţar armăsar şi pun în scenă o dramă lacrimogenă apelând la cele mai banale incidente. O unghie ruptă se poate transforma pe nesimţite într-o tragedie antică, iar o pietricica strecurată în pantof capătă amploarea stâncii fatidice ale lui Sisif.
- Se plâng la nesfârşit de viaţă, de partenerii, slujbele, şcolile, copiii, ghinioanele sau animalele lor de companie.
- Îţi critică fără nici o jenă înfăţişarea, felul în care îţi stă părul, îmbrăcămintea, prietenul, prietena, soţul, soţia, gândurile, idealurile şi orice altceva cu care te mândreşti sau la care ţii.
- "Nu" este un răspuns pe care nu numai că nu îl acceptă, dar, pur şi simplu, nu îl înţeleg. Nu au nici un fel de consideraţie faţă de nevoile sau opiniile tale.
- Acuză pe oricine altcineva în afară de ei înşişi pentru nereuşitele şi eşecurile lor.
- Sunt stăpâniţi de o atitudine negativă nestăvilită şi inepuizabilă, care dă pe dinafară din oală clocotindă a personalităţii lor, şi încearcă să te împroaşte şi contamineze.
Cea mai mare satisfacţie a lor este să îţi transmită starea lor negativă de spirit .

Poţi să îţi dai seama că ai fost alături de un vampir energetic atunci când te simţi deprimat, epuizat, trist sau pesimist. O astfel de persoană îţi absoarbe energia pozitivă pentru a-şi alimenta şi învigora propria fiinţă, iar pustiul din suflet, slăbiciunea şi senzaţia de zădărnicie care te cuprind după aceea pot fi alungate şi depăşite doar prin somn prelungit şi o perioadă lungă de reinvigorare prin alimentaţie fizică şi psihică, de reenergizare a eului.

Dacă ai înţeles câte ceva din descrierea pe care ţi-am pus-o la dispoziţie şi ai reuşit deja să îi identifici, te poţi pune la adăpost de insiduoasele căi ale vampirilor energetici de a-ţi invada personalitatea şi a te seca de vitalitate prin construirea unei armuri subtile dar puternice, apelând la câteva metode imbatabile:

- Petrece-ţi cât mai puţină vreme împreună cu ei. Cu cât eşti mai puţin timp în intimitatea lor, cu atât mai puţină energie pozitivă vei fi pe cale să îţi risipeşti.
- Învaţă câteva strategii eficace de a pune punct cât mai repede conversaţiilor cu vampirii energetici.
- Încerca să rămâi cât mai distanţat şi mai imperturbabil faţă de ei şi subiectele pe care ţi le propun. Nu permite că energia lor negativă se se strecoare în sufletul tău.
- Fereşte-te prin orice fel de mijloace să îi ajuţi să îşi rezolve problemele lor adesea închipuite.
- Evita cât poţi de mult contactul ochilor cu ei.
- Foloseşte orice tertipuri ai la îndemână pentru a nu rămâne împreună cu ei în spaţii închise ori izolate(maşini, lifturi, etc.). Energia lor negativă este mai puternică în astfel de situaţii.
- Ori de câte ori abordeaza subiecte intime sau îndreaptă conversaţia spre panta bârfei, spune-le ferm că nu îţi place să discuţi despre viaţă personală sau intimă, atât a ta cât şi a altor persoane.
- Chiar şi cu preţul de a părea laş, fereşte-te din calea lor, chiar dacă sunt la câţiva paşi de tine.
- Fii încrezător în forţa şi personalitatea ta, stabileşte-ţi nişte graniţe distincte ale fiinţei, peste care nu laşi să treacă nici o persoană neavenită.
Energia ta pozitivă, timpul tău şi resursele fiinţei tale sunt extrem de preţioase!
Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Gandirea pozitiva in citate, aforisme, maxime

Puterea atitudinii si gandirii pozitive


Vampirii energetici - Oamenii care îți fură energia Vampirii energetici - Oamenii care îți fură energia Reviewed by Diana Popescu on septembrie 30, 2010 Rating: 5

18 comentarii:

  1. crek am mai multi "vampiri" prin preajma kre ma secatuiesc d putere si mi trasmit energia negativa dar nush cn sunt..

    RăspundețiȘtergere
  2. ce neobrazatzi auzi la ei sa te suga asa fara sa te intrebe nimic :-s :))

    RăspundețiȘtergere
  3. eu nu regasesc nici o persoana din jurul meu in descrierea vampirilor energetici,ba chiar ma regasesc in aceasta descriere.:))deci sunt vampir?

    RăspundețiȘtergere
  4. Pacat ca nu stiti ce se invarte in jurul vostru...nu stiti ca traim printre voi..

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai bine sunt asa ; fara sentimente ,ma iubesc nespus ,in primul rind ma gindesc la mine; decit restul; in schimb ....noi....traim mai bine daaaa

    RăspundețiȘtergere
  6. si ce fac daca eu sunt un vampir ?

    RăspundețiȘtergere
  7. aproape ca m-a distrus un astfel de vampir...
    descrierea de mai sus se potrivește perfect!
    feriți-vă de ei!

    RăspundețiȘtergere
  8. este o adevarata suferinta sa ai o astfel de fiinta in cercul de prieteni....mi-am dat seama de putin timp care e motivul depresiei si a altor probleme...se numeste "prietena"....ma voi feri.... :-(

    RăspundețiȘtergere
  9. Am o colega in birou de ceva timp, dupa ce vorbesti cu ea te trazneste durerea de cap , cum sa o indepatez sa nu se mai gandeasca la mine ?

    RăspundețiȘtergere
  10. este un subiect f.interesant si real,am lucrat in domeniul reflexoterapiei si drenaj limfatic,etc.si am avut f.mult de aface cu asa ceva!pana si patronul era un vampir energetic,puternic!mi se facea rau cand lucram pe corpul lui!te seca de energie,te deprima,te controla si la sfarsit eram epuizata ca dupa vreo 2ore de sport,dar dupa asta te incarci energetic,eu ma devitalizam constant!l am refuzat si s a terminat cu negativul !fiti f,atenti!acesti oameni iti simt potentialul energetic si fac orice sa ti absoarba,,vitalul,,corpului in favoarea lor!multi nu stiu ce fac,dar credeti ma ca f.multi stiu perfect ce fac dar nu le pasa si nu recunosc!acestia sunt in general oameni prefacuti si manipulatori cu ,,problemele lor,victimizeaza,,si te distrug!cititi,informati va,pe subiect este fenomenal ca DIANA a abordat tema asta,o apreciez si stimez mult,este fata f.inteligenta si aplecata spre teme cu adev.utile!

    RăspundețiȘtergere
  11. Deobicei eu las persoanele fara cuvinte nu fara energie dar in fine !!! =))
    Fain Articol inca o chestie invatata !!

    RăspundețiȘtergere
  12. poate dupa ce ai invatat aici,in viitor o sa le lasi si fara cuvinte si fara energie!ei,mai glumim!adevarul este ca poti sa stii ca le absorbi energia sau poti sa nu stii,asta!trebuie sa avem liniste interioara,echilibru permanent si asta ne ajuta!numai ca ,nu avem permanent grija de noi si atunci ,au altii!fiti puternici!

    RăspundețiȘtergere
  13. Instructorul meu auto , este un vampir energetic ...imi vine sa dorm incontinuu , ma simt foarte obosita ...e groaznic

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna seara! Sincera sa fiu nu am acordat o importanta deosebita acestui subiect pana cand o ruda apropiata mie mi-a spus ca imi frec mainile de fund, ca fac nu stiu ce miscari in spatele ei si ca ma roaga sa incetez pt ca asa ii fur energia, ca ii transmit o energie negativa....sincera sa fiu imi aduc aminte ca ma sterg, cand sunt uda, murdara pe maini , asa pe mine...sau am tendinta sa imi trag in jos bluza, dar nu am facut niciodata aceste gesturi cu un scop anume...mai ales cel mentionat mai sus. Ma poate lamuri cineva care-I faza?? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Parerea ca niste miscari pe la spatele cuiva care i-ar transmite acestuia o energie negativa mi se pare a fi o absurditate.

      Ștergere
  15. si daca este colega de birou?

    RăspundețiȘtergere
  16. Iubiți pe Dumnezeu și veți simți kum va umple sufletele de pake,iubire si tot ke aveți nevoie rugativa des și din toată inima și nu faceți rău nimănui chiar daka cineva va face rău iubiți și pe dușmani voștri să vă feriți să aveți ura în inimile voastre Dumnezeu este cel care ne dă putere doar așa vom skapa de rau de energiile negative

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.