Parul in superstitii si legende

Una din cele mai importante caracteristici ale infatisarii noastre fizice, parul capului este printre primele locuri spre care iti indrepti privirea atunci cand intalnesti pentru intaia oara pe cineva. Daca tonalitatea sau culoarea parului par a ne furniza instinctiv o prima impresie specifica , desimea lui sugereaza , de obicei, tinerete , sanatate si atractivitate, in timp ce rarimea parului este asociata cu varsta inaintata si boala. Asadar, nu este deloc suprinzator faptul ca podoaba noastra capilara a dat nastere , din cele mai vechi timpuri, unor diverse legende si superstitii...


- Se spune ca daca vrei sa previi durerile de cap pe parcursul intregului an , trebuie sa te tunzi in ziua de Vinerea Mare (Vinerea Pastelui).
- Femeile roscate , precum Cleopatra sau regina Elizabeth I , sunt , adeseori, irascibile sau foarte nervoase. Parul negru sau castaniu inchis denota putere, in vreme ce acela castaniu deschis dovedeste , de multe ori, timiditate.
- Daca parul unui barbat creste rar in preajma fruntii si in spatele tamplelor , el va avea parte de o viata lunga. Daca parul unei femei este caracterizat de un vartej deasupra fruntii, ea va supravietui sotului ei. Daca , dintr-o data, parul unei femei se increteste deasupra fruntii, barbatul ei nu mai are mult de trait.
- Daca scapi pieptenul in timp ce iti piepteni parul , vei avea parte de o mare dezamagire in viitorul apropiat.
-In cazul in care te razi pe cap intr-o zi de sambata, vei fi impovarat de datorii toata viata.
- Daca vrei sa ai bafta , nu iti spala niciodata parul in ziua dinaintea unui examen.
- Pentru a avea un par foarte des , nu trebuie niciodata sa ti-l tai atunci cand luna este in scadere.
- Daca vrei sa-ti creasca repede parul, tunde-l cu ocazia unei luni pline.
- Un remediu popular universal pentru a-ti creste parul si a ti se indesi este sa il tunzi (cat mai scurt si cat mai des).
- Daca iti smulgi un fir de par alb din cap, in locul lui vor creste trei , sau zece sau sapte fire albe.
- In vremuri de mult trecute, in Irlanda, daca un drumet intalnea o femei cu parul rosu, se intorcea din cale si punea capat calatoriei sale.
- Parul taiat in timpul tunsorii trebuie sa fie ars.Daca il arunci , poti avea parte de ghinion, intrucat el poate fi cules de pasari si impletit in cuiburile lor. Pasarile il vor tese atat de strans incat , a doua zi dimineata , iti va fi foarte greu sa te ridici din pat, sau vei avea dureri de cap (vei simti ciocanituri de pliscuri in cap) , ori vei avea aceeasi soarta ca si puii pasarilor .
- Ai grija la oricine isi poate insusi parul tau taiat. Daca o persoana rau intentionata pune mana pe el , poti deveni victima unui complot sau a unei vraji malefice.
- Pentru a scapa de o tuse rebela, ar trebui sa iti razi crestetul capului si atarni parul taiat intr-un tufis. Atunci cand pasarile il vor culege, vor lua cu ele si tusea ta.
- Fiecare zi a saptamanii este fasta sau nefasta in privinta taierii parului. Astfel , daca te tunzi intr-o zi de luni , vei avea parte de sanatate ; daca o faci martea , vei castiga bogatii ; daca iti tai parul miercurea, vei auzi vesti ; tunsul intr-o zi de joi prevesteste ca vei avea o noua pereche de pantofi ; taie-ti parul intr-o vineri, si te va paste necazul ; sambata este o zi propice tunsului, intrucat a doua zi vei avea sansa sa iti intalnesti adevarata iubire ; daca te tunzi duminica , diavolul va fi in preajma ta tot restul saptamanii.
- Parul aspru indica bunatate, iar cel fin o fire apriga si clocotitoare.
- In unele regiuni din Europa si SUA , se spune ca te trebuie sa te feresti de omul care are o anumita culoare a parului de pe cap, si o alta la mustata.
- Culoarea parului crescut pe gat ii poate indica unei fete ce culoare va avea parul viitorului ei sot.
- Parul crescut deasupra buzei superioare a unei femei este o prevestire de bogatie.
- Bratele paroase ale uni barbat sugereaza putere.
- Arunca pe foc cateva fire din parul tau si daca ele vor arde incet , te vei bucura de o viata lunga.
- Parul lins sau neted sugereaza o fire foarte inventiva sau inselatoare , parul carliontat este specific unor oameni joviali, plini de umor , iar parul lung indica forta si noroc.
- O frica sau o groaza brusca iti albeste intregul par.
- Daca o femeie gravida simte mancarime in zona abdominala , inseamna ca bebelusul ei se va naste cu o multime de par pe cap.
- Femeile insarcinate care mananca porumb au sansa de a da nastere unor copii cu par lung si castaniu.
- Nu taia parul unui copil inainte de a implini un an , daca nu vrei ca el sa se imbolnaveasca foarte grav.
- Dupa cea dintai aniversare a bebelusului , alege pe cineva cu care ti-ar place sa semene copilul si cere-i sa ii taie pentru pentru prima data parul .In acest fel, viata copilului o va urma pe cea a primului sau frizer.
- Aduce ghinion sa piepteni sau sa tunzi copilul in vreme ce doarme.
- Nu arunca firele de par ramase dupa prima tunsoare a copilului .Aseaza-le intre paginile unei carti, astfel incat acesta sa fie inteligent .
. Bebelusii cu doua vartejuri de par in cap au tendinta de a deveni incapatanati si obraznici.Copii cu trei vartejuri sunt foarte norocosi.
- Daca te duci la culcare cu parul ud , poti ajunge orb sau parul iti va albi prematur.
- Femeile care isi spala parul in prima zi din perioada ciclului menstrual se supun riscului de a innebuni. Cele ce isi spala parul in orice din noapte din acest interval , pot pierde mult sange , ajungand foarte slabite sau bolnave.
- Nu iti pieptana parul in dreptul unei ferestre intr-o noapte cu luna plina .In acest fel , nu faci decat sa ii inviti la tine pe diavoli si sa cazi prada unei boli.
- Daca iti piepteni parul in vreme de furtuna, vei avea parte de noroc.
- Un farmec de dragoste ! Smulge-ti din cap un fir de par , asigura-te ca include si radacina, apoi arde-l si amesteca cenusa rezultata intr-o bautura destinata persoanei care vrei sa te iubeasca.
- Nu taia parul unui mebru al familiei foarte bolnav sau aflat intr-o stare proasta de sanatate.
- Este semn de ghinion sa te tunzi sau barbieresti atunci cand o ruda apropiata este grav bolnava.
- Pieptanarea parului tau imediat dupa moartea unui parinte ii aduce neodihna sufletului acestuia.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Culoarea parului si personalitatea femeilor

DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE DE LA A LA Z

Tunsoarea parului potrivita formei fetei tale

Hainele si incaltamintea in superstitii, legende , traditii

Semnificatia semnelor din nastere – Superstitii si legende
Parul in superstitii si legende Parul in superstitii si legende Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 05, 2011 Rating: 5

8 comentarii:

  1. interesant...dar oricum sunt doar niste superstitii...:p

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiart daca sunt niste superstitii, astfel de lucruri au oun inteles, adeseori confirmat in timp

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesant. As vrea sa stiu de ce nu se tunde parul noapte

    RăspundețiȘtergere
  4. M am speriat mai mult..e numai de rau apropape

    RăspundețiȘtergere
  5. E adevarat ce se zice! Superstitii sau nu,am visat o noapte intreaga ca aveam părul alb si a doua zi,de dimineata m-am certat îngrozitor cu dragostea mea,pentru o simpla chestie ,din care am reusit sa iesim cu bine,într-un final,dar de care nu eram așa sigura ca aceasta situatie o sa aibă un sfarsit bun. O chestie măruntă,te poate face ,deseori,nesigur pe situatie! Ma bucur ca nu ne-am despărtit!

    RăspundețiȘtergere
  6. E adevarat ! Doar ca la partea cu parul cazut sau tăiat ,sa se ardă,nu sa se arunce in vânt ,o stiam contrariu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Se mai spune că cine are 2 vîrtejuri, va avea și 2 soții...

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.