Vultur sau gaina? | O poveste cu talc

Un taran a gasit intr-o zi un ou de vultur si l-a asezat sub closca, langa ouale de gaina. Atunci cand a iesit din gaoace, micutul vultur a ramas impreuna cu puii de gaina si a crescut alaturi de ei.

esti vultur sau gaina?
Vultur sau gaina?
Toata viata sa, vulturul a facut ceea ce fac gainile, adica a ciugulit boabele aruncate de taran, a smuls firele de iarba imprastiate prin ograd , a sapat cu ciocul in pamant dupa rame si insecte si, desigur, a cotcodacit cu entuziasm atata vreme cat soarele era pe cer. Mai mult decat atat, a incercat si cate un zbor stangaci, la fel ca si suratele lui.

Anii au trecut si vulturul a ajuns la o varsta venerabila. Intr-una din zile, el a zarit o pasare magnifica zburand in inaltimile cerurilor. Ea se misca maiestuos printre curentii puternici de aer, batand alene din aripile-i mari si vanjoase.

Vulturul nostru a ramas cu privirea tintuita spre inalturi si a ingaimat: "Ce este asta ?"

"Acesta este vulturul, regele pasarilor," i-a raspuns o gaina aflata prin preajma. "El apartine cerurilor asa cum noi, gainile, apartinem pamantului." In acest fel, vulturul a trait si a murit ca o gaina, intrucat o gaina se credea a fi.


Dupa o poveste de Anthony de Mello


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Ingerii printre noi | O poveste cu talc

Cat iti valoreaza viata ? | O poveste cu talc

Dragoste oarba | O poveste cu talc
Vultur sau gaina? | O poveste cu talc Vultur sau gaina? | O poveste cu talc Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 22, 2011 Rating: 5

3 comentarii:

Un produs Blogger.