Pastele in citate , aforisme, maxime

Aceste citate, aforisme,maxime si cugetari despre Pasti si Inviere ar trebui sa ne aduca aminte despre unul din marile evenimente ale oamenirii , dar si despre capacitatea noastra de a trece peste infrangeri si deziluzii, astfel incat sa renastem speranta si nevoia de a ne afirma ca individualitati in aceasta lume adesea sordida si nedreapta.

"In ziua de Pasti , valul dintre timp si eternitate se subtiaza asemeni unei panze de paianjen.":
Douglas Horton

"Iar El s-a indepartat din vederea noastra , astfel incat sa ne intoarcem catre inima noastra si sa-l gasim acolo pe El.Caci El a fost plecat si , iata, El este aici."
Sfantul Augustin

"Domnul nostru a inscris promisiunea invierii nu numai in carti , ci si in fiecare frunza a primaverii."
Martin Luther

"Nu te abandona disperarii.Noi suntem oamenii Pastelui iar cantecul nostru este aleluia ."
Papa Ioan Paul al II-lea

"Invierea ii daruieste un inteles si o directie vietii mele , si oportunitatea de a o lua de la capat indiferent de circumstante."
Robert Flatt

"Pastele ne invata ca poti sa asezi adevarul chiar si intr-un mormant, dar acesta nu va ramane acolo."
Clarence W. Hall

"Pastele este demonstratia pe care ne-o face Dumnezeu ca viata este esential spirituala si nesfarsita."
Charles M. Crowe

"Vestea imbucuratoare a invierii Lui nu schimba lumea contemporana.Inaintea noastra continua sa se se astearna munca , disciplina , sacrificiul.Pastele ne daruieste insa puterea spirituala de a munci, a accepta disciplina si a face sacrificii."
Henry Knox Sherrill


"Permite-i fiecarui barbat si fiecarei femei sa se considere atinsi de nemurire.Lasa-i sa fie strabatuti de revelatia invierii lui Iisus.Permite-le sa spuna nu numai "Cristos a inviat " , ci si "Eu voi reinvia."
Phillips Brooks

"Pastele ne vorbeste despre frumusete , despre rara frumusete a unei noi vieti."
S.D. Gordon

"Pastele nu este vremea pentru a orbecai prin morminte si cavouri prafuite in incercarea de a dezaproba generatia tanara sau chiar de a dovedi viata eterna. Este o zi dedicata maturarii cenusii falsei sperante , o zi in care sa alungi indoielile si sa cauti vaile in care soarele se inalta , sa trezesti credinta ce ne poarta dincolo de noi insine si trecutul mort intr-un vast si ademenitor necunoscut."
Anonim

"Acolo unde omul nu vede decat frunze uscate , Dumnezeu zareste dulcile flori ce rasar din pamant."
Albert Laighton

"Noi traim si murim ; Cristos a murit si apoi a trait."
John Stott

"Cei ce trebuie sa-si plateasca datoriile de Pasti trec repede prin post."
Benjamin Franklin

"Sa lasam Invierea sa ne ridice deasupra singuratatii , slabiciunii si disperarii catre putere , frumusete si fericire."
Floyd W. Tomkins

"Povestea Pastelui este povestea minunatei ferestre daruind o divina surpriza a lui Dumnezeu."
Carl Knudsen

"Pastele ne invata ca viata nu trebuie interpretata simplist , doar in termenii unor simple lucruri , ci in termenii idealurilor."
Charles M. Crowe

"Craciun verde , Paste alb."
Proverb german

"Incepand cu Pastele , viata trece printr-o innoire care o face diferita de existenta stiuta mai inainte ; viata nu este satisfacuta pana cand intreaga lume nu reinvie.Disperarea inseamna moarte , dar ea se ofileste in mintile oamenilor care cred cu adevarat.Frica este moarte , dar ea nu ne mai invadeaza clipele senine.Lasitatea este moarte , dar ea inceteaza a-i cuprinde pe cei care stiu intru totul ce inseamna Pastele."
Glenn H. Asquith

"Marele dar al Pastelui este speranta , speranta crestina care ne face sa credem in Dumnezeu , in triumful sau final , in bunatatea si dragostea lui ce nu pot fi atinse de nimic."
Basil C. Hume

"Morminte , nu il mai poti tine mult inchis pe El ! Moartea e puternica , dar mai puternica este viata ; mai darza decat intunecimea este lumina ; mai tare decat greseala , fapta dreapta ; credinta si speranta ne spun triumfator ca Iisus se va inalta in ziua de Pasti."
Phillips Brooks

"Iisus mi-a luat locul pe cruce pentru a-mi darui unul in ceruri."
Anonim

"Faptul ca Iisus din Nazaret a murit pe cruce este un eveniment istoric ; faptul Cel care a murit astfel era fiul lui Dumnezeu este subiectul unei revelatii."
Robert Anderson

"Moartea nu a fost o pedeapsa a lui Iisus, ci propriul sau destin.Nu a fost finalul predestinat al vietii lui , ci misiunea lui.Nu a fost soarta lui de neevitat , ci declaratia lui fata de venirea sa in lume de Craciun : "Nascut pentru a muri"."
Bill Crowder

"Istoria noastra veche incepe cu crucea ; noua noastra istorie debuteaza cu invierea."
Watchman Nee

"Minunea cerului si a pamantului , a timpului si eternitatii este ispasitoarea moarte a lui Iisus Cristos.Acest mister care aduce mai multa glorie lui Dumnezeu decat toata creatia."
C. H. Spurgeon

"Crucea pe care a fost asezat Mantuitorul nu a fost un tragic accident in viata pamaneteasca a Fiului lui Dumnezeu , ci mai curand un punct culminant al unui plan deliberat al consiliilor ceresti inainte de crearea prezentei ordini a cosmosului."
Harold Rimmer

"Diavolul a convins multi oameni despre lipsa lor de valoare.Fiecare dintre noi trebuie sa faca o pauza si sa isi aduca aminte de cruce - despre crucea care ne descopera adevarata noastra valoare - intrucat astfel aflam pretul pe care Dumnezeu a vrut sa il plateasca pentru noi , profunzimea dragostei lui pentru noi si cat de mul valoram pentru el."
Roy Lessin

"Mormantul lui Cristos este atat de vestit intrucat nu contine nimic."
Sam Morris

"Crestinismul a inceput acolo unde multe religii se termina ... cu invierea."
Herbert Booth Smith

"Ce motiv au ateistii pentru a spune ca nu ne putem naste din nou ? Ce este mai greu , sa te nasti ori sa renasti ? Ceea ce nu a existat vreodata trebuie sa fie , ori ceea ce a fost ar trebui sa fie inca o data ? Este mult mai dificil sa vii in fiintare decat sa te intorci la ea ?"
Blaise Pasal

"Stanca s-a rostogolit de la intrarea in mormant nu pentru a-i permite lui Cristos sa iasa , ci pentru a-i lasa pe discipoli sa intre ."
Peter Marshall

"Era inevitabil ca Iisus Cristos sa fie crucificat .De asemeni, era inevitabil ca el sa revina la viata."
H. R. L. Sheppard

"Cristos nu ne-a marturisit numai despre viata lui , ci si despre moartea sa."
Soren Kierkegaard

Aforisme , maxime si citate culese si traduse de godessdiana88

Daca stii vorba de duh a unei personalitati despre aceasta mare sarbatoare a crestinatatii sau ai inspiratia de a spune ceva memorabil despre Pasti si Inviere, asteptam cu nerabdare aflam ceea ce ai de spus in comentarii.

Copyright © diane.ro. 2011

Articole pe aceeasi tema din Blogul Dianei:

Pastele in Franta - Traditii si obiceiuri

Pastele in Italia - Traditii si obiceiuri

Ouale de Pasti - simbol , legenda si semnificatie
Pastele in citate , aforisme, maxime Pastele in citate , aforisme, maxime Reviewed by Diana Popescu on aprilie 15, 2011 Rating: 5

4 comentarii:

  1. Sunt foarte faine :D. Mi-a plăcut acela cu...„noi trăim, iar Christos a murit și apoi a trăit”

    RăspundețiȘtergere
  2. Chair imi plac aceste citate, sunt pline de intelepciune si adevar.

    RăspundețiȘtergere
  3. sooper..au fost de mare ajutor.....D-zeu sa va binecuvinteze!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. MULȚI OAMENI PIERD REALE OPORTUNITĂȚI pentru că sunt neîncrezători, au prejudecăți sau sunt indiferenți la ceea ce citesc sau vizualizează! NU FII PRINTRE ACEȘTIA! Căutăm parteneri de rețea Marketing Mondial! Oferta aceasta este foarte serioasă!! Se asigură contract legal! De asemenea se asigură training gratuit - sub forma unor lecții pe e-mail. Exclusiv compania EPUBLISHERS SRL oferă și o scrisoare de recomandare după minim 3 luni de activitate! Proiectul vizează piața Natională si Americană de carte electronica. Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul ”INFO” la adresa damandaniduo@gmail.com

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.