Metode simple de a slabi

Da, uneori mi se pare si mie ca nu sunt destul de slaba , asa ca mi se pune "pata" si incerc sa gasesc solutii alternative dar cat mai usoare de a pierde in greutate.Este important, cred eu , ca aceste tehnici sa fie cat mai sanatoase .O infometare chinuitoare si care iti poate diminua tonusul fizic si mental nu are nici un sens.In ultima vreme, am trecut la o dieta care imbina placutul cu utilul, bazata mai ales pe vegetale si cereale integrale, fara a ma lipsi , totusi, de placerea de a manca carne.Despre asta , am sa scriu insa intr-un viitor articol.Deocamdata , vreau sa va ofer cateva trucuri simple sau usoare prin care va puteti feri de grasime .In mod sigur, despre unele din ele ati auzit deja.La fel de sigur , altele vor fi o noutate pentru voi.

Bea apa inainte de fiecare masa

Este o tehnica binecunoscuta.Ea a fost verificata intr-un studiu Virginia Tech , in care s-a constatat ca doua pahare de apa baute inante de a manca reduc greutatea celor care se incumeta sa faca asa ceva.Pe langa faptul ca te ajuta sa iti creezi senzatia de saturare , apa dinaintea mesei te tine deoparte in a consuma bauturi cu un mare continut caloric in timp de mananci .

Mananca nuci

Intr-o cercetare intreprinsa la Centrul Medical Beth Deaconess din Israel , s-a descoperit ca acei oameni care mananca nuci la micul dejun se simt mult mai satui in decursul zilei fata de cei care nu fac lucrul asta.De fapt, nucile sunt atat de satioase incat foamea isi arata coltii intr-o mai mica masura chiar si la ora pranzului.Acest efect se datoreaza faptului ca nucile nu contin carbohidrati , substante avand tendinta de a mari continutul de zahar din sange.Fara a mai intra in explicatii stiintifoce foarte riguroase, atunci cand zaharul din sange creste in concentratie , el trimite corpului nostru niste semnale prin care il provoaca sa inmagazineze grasimi.In acest fel , putem creste in greutate pe nesimtite ajungand , in cazurile extreme, chiar in pragul diabetului.


Ascunde-ti mancarea

Ochii te imbie si iti pun pe jar poftele.In concluzia unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea din Columbia , s-a constatat ca 70 % dintre subiecti au mancat mai multe dulciuri atunci cand aceastea erau puse intr-un borcan sau vas transparent , fata de unul opac.Asadar , ar trebui sa iti tii gustarile care stii ca te pot tenta in containere opace , netransparente si in locuri cat mai ascunse din frigider ori dulap astfel incat sa nu te ispiteasca.Pana la urma, nu le mai cumpara !

Fa nani mai multa vreme

Daca mergi la culcare cu 30 de minute mai devreme si te trezesti cu 30 de minute mai tarziu decat de obicei esti inclinat sa faci niste alegeri mai sanatoase in privinta alimentelor.Pe de alta parte, respecta regula de aur : cat mai putina si mai usoara mancare seara , si cat mai devreme inainte de a te culca.

Mananca fructe de mare

Stiu ca sunt scumpe si nu sunt la indemana oricui.Cine are totusi posibilitatea sa le cumpere trebuie sa afle ca ele au darul de a reduce grasimea absorbita de organismul nostru.Aceste lucru isi are originea in fibrele continute de fructele de mare.


Gimnastica sau sala de fitness !

Oamenii de stiinta de la Universitatea McMaster au descoperit ca organul gandirii, creierul , ne poate determina , intr-o zi foarte aglomerata de sarcini , sa lasam multe lucruri deoparte, inclusiv exercitiile fizice.Daca devenim constienti de acest fapt , putem trece peste mofturile creierului , mai ales daca facem gimnastica dimineata , inainte de a merge la serviciu sau la scoala.In acest fel , putem avea un tonus bun de-a lungul intregii zile.Straduieste-te sa iti faci un program de exercitii fizice de cel putin trei ori pe saptamana.In acest fel , iti poti intretine masa musculara , iti reglezi metabolismul si elimini o incarcatura considerabila de calorii.

Mananca fructe de 2 ori pe zi

Fructele nu contin grasimi ci mai ales apa , asa ca sunt recomandate atunci cand stomacul isi cere cu insistenta drepturile.Carbohidratii fructelor nu sunt la fel de rai ca altii.Ei inglobeaza o multime de fibre sanatoase.

Fa-te frate / sora cu Gerila

Daca ai , cumva , la dispozitie un aparat de aer conditionat, regleaza-l la o temperatura mai scazuta in timpul noptii.Cercetatorii au aflat ca persoanele care se expun la temperaturi scazute au posibilitatea de a elimina mai multe calorii fata de cele obsedate de gura sobei.


Condimenteaza-ti mancarea cu ardei iute sau boia

Este vorba despre o cercetare facuta de Universitatea Purdue din Texas, referitoare la boiaua de tip "cayenne".Oricum , cred ca si ardeii iuti autohtoni au aceeasi calitate de a micsoara nivelul caloriilor incorporate de organism in cazul consumarii unor alimente bogate in zahar , grasimi si sare.

Gustarile dintre mesele principale

Cate o mica gustare intercalata intre mese reprezinta o metoda sigura de a scapa de niste kilograme in plus.Nutritionistii ne sfatuiesc sa nu rabdam de foame ci , mai curand, sa ne-o astamparam din cand in cand cu cu cate o gustarica SANATOASA .In nici un caz pizza sau alte prostii tip fast food , ci fructe, o salata sau o bucatica de branza (fara paine).

Cand mananci , inchide televizorul !

Atunci cand te uiti la televizor in vreme ce stai la masa ai "sansa' de a acumula circa 40 % mai multe calorii decat in cazul contrar.La fel, calculatorul, sofatul sau alte activitati ce ne distrag de la activitatea de a manca ne pot determina sa ingurgitam mai mult decat avem nevoie.

Urca zilnic pe cantar

In acest fel, poti afla in timp util daca ai inceput sa pui pe tine niste kilograme de care nu ai nevoie.

Menta si mararul

Atat mararul consumat proaspat , cat si sub forma de ceai , precum si ceaiul de menta cu lamaie, iti indeparteaza foamea si iti usureaza digestia.

Agata-te de telefonul mobil sau de messanger !

De fiecare data cand mintea te tenteaza cu o anumita mancare , cauta-ti un prieten , intreaba-l ce mai face si angreneaza-te intr-o discutie scurta ce iti poate indeparta gandurile de Satana mancarii.Studiile au aratat ca poftele noastre culinare ne incearca vreme de numai circa 5 minute .Cinci miute esentiale , de-a lungul carora ar trebui sa ne concentram pe altceva.

Mananca un mic dejun copios si echilibrat

Un mic dejun bogat in carbohidrati si proteine ne ajuta sa stam deoparte de ghionturile foamei si de dorinta de a mai manca (consistent) pana la vremea pranzului.

Vizualizeaza-te slab(a)

Atunci cand vointa sta sa se indoaie sub presiunea poftelor culinare, adu-ti in minte imaginea trupului tau zvelt si eliberat de kilogramele de care nu ai nevoie.In acest fel, te poti automotiva si ai sansa de a-ti reaminti ca esti capabil sa iti atingi obiectivele stabilite legate de pierderea in greutate.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


De ce te ingrasi cand te lasi de fumat ?

Mintea ne poate pacali foamea ? | O noua metoda de cura de slabire ?

Totul despre ceaiul verde (I)

Cum slabesti fara mari eforturi
Metode simple de a slabi Metode simple de a slabi Reviewed by Diana Popescu on iulie 17, 2011 Rating: 5

8 comentarii:

  1. Eu am slabit cu mult, mult sport fara nici o dieta! Tot ce faceam, nu mai mancam dupa ora 6!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt foarte utile aceste sfaturi, iar urmate in comtinatie de cate 3-4 o sa dea roade si mai mari.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt sfaturi utile care trebuies urmate, indiferent daca dorim sa slabim sau nu. Aceste lucruri trebuie facute si pentru a avea un stil de viata sanatos si un corp sanatos.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am slabit cand am inceput sa mananc in oras. Eram toata ziua pe drumuri si mancam intre intalniri si alte treburi si in felul acesta nu se depunea niciodata nimic! :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte utile sfaturile! Important e sa urmezi o dieta echilibrata, sa urmezi exercitii fizice si sa ai un regim alimentar strict!

    RăspundețiȘtergere
  6. sper sa mearga aceste sfaturi pentru ca trebuie NEAPRAT sa slabesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Un articol interesant despre metode de slabit: http://www.sfatulmedicului.ro/Diete-de-slabit/10-metode-secrete-de-slabit-demonstrate-stiintific_14650

    RăspundețiȘtergere
  8. Hei, parcurgeți un program de dietă keto chiar acum, care este destul de bun. Nu am avut o problemă serioasă de greutate, am avut nevoie doar să slăbesc 40 de kilograme și asta a făcut-o să treacă prin mine. Vorbeste despre exercitii si dieta. OMI foarte utilă și semnificativă. site

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.