Sfantul Ilie il omoara pe drac oriunde ar fi | O legenda despre Sfantul Ilie

Se spune ca , de mic copil , Sfantul Ilie nu putea nici merge, nici vorbi.Tot ce facea era sa stea langa vatra , incalzindu-se la caldura acesteia.Intr-o buna zi , un inger a aparut in fata viitorului Sfant Ilie si i-a zis :"Du-te la nasul tau si ai sa vezi ca iapa i-a fatat un manz.Cere-i sa ti-l vanda si el ti-l va da pe degeaba."

Apoi , ingerul i-a spus : "Esti tu destul de puternic , Ilie , sa faci aceasta isprava ?" Ilie i-a raspuns " Apoi , eu sunt atat de puternic incat as putea lua toata lumea intr-o mana si sa o invart ca pe o rasnita".Laudele astea nu au fost pe placul ingerului , asa ca acesta i-a rapit din puteri si l-a facut olog.

Ilie a facut asa cum i-a zis ingerul, dar , mai intai, s-a asigurat ca parintii nu il vor lua urma , asezand o apa mare intre el si ei .Dupa ce i-a fost dat manzul asa cum i s-a prezis , l-a adus acasa si abia apoi si-a chemat mama si tatal.La inceput, parintii nu si-au dat seama cine este , intrucat nu il auzisera nicicand vorbind pana atunci... Dupa o vreme , ingerii au venit la Ilie si i-au adus o caruta .El a pus hamurile manzului la acel car si a zburat cu el spre ceruri.Din aceasta cauza Sfantul Ilie merge cu caruta, caci este schiop , si diavolul sta cu frica in san cand aude de el , pentru ca stie ca nu are cum scapa de fulgerul Sfantului Ilie.Oriunde se ascunde dracul , in spatele unui copac , a unei vite sau a unui om , fulgerul slobozit de Sfantul Ilie il doboara , chiar daca trebuie sa sfartece si acel copac , acea vita ori acel om.



Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Sfantul Ilie in superstitii, traditii si obiceiuri

Cutremurele in superstitii asiatice si romanesti
Sfantul Ilie il omoara pe drac oriunde ar fi | O legenda despre Sfantul Ilie Sfantul Ilie il omoara pe drac oriunde ar fi  | O legenda despre Sfantul Ilie Reviewed by Diana Popescu on iulie 18, 2011 Rating: 5

2 comentarii:

  1. Cica daca te scalzi in apa in ziua respectiva te poti ineca. Asa imi zicea bunica cand vroiam sa ma bag in dunare sa ma racoresc...

    RăspundețiȘtergere
  2. Acestea sunt doar bazaconii si inventii ale unor oameni inculti transmise din gura in gura tot de catre niste oameni saraci la minte. Astazi uciderea parintilor este o fapta grava, pedepsita aspru de lege, in vremea lui Ilie s-a pus probabil pe seama faptului ca diavolul l-a indemnat sa o faca. Dar oare pe Sf Constantin cine l-a pus sa-si ucida sotia? Niste idioti i-au considerat sfinti dupa moarte, ca sa creasca puterea bisericii transmitand mai departe din gura in gura povesti eronate, in care desigur au crezut mai toti oamenii, pentru ca nu beneficiau de intelect prea dezvoltat sau de alte surse de informatie mai presus de biserica.
    Astazi, putem sa filtram informatiile, exista o gramada de surse de informare, avem cercetatori si oameni de stiinta care au descoperit lucruri incredibile. Daca am avea ceva educatie nu ne-ar mai interesa supersitiile primitive si mai rau, nu le-am mai transmite si altora doar pentru unicul motiv ca"asa am apucat" sau "asa am auzit".

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.