Despre puterile oculte

Dupa indelungate si dedicate practici spirituale, un calugar ascet a reusit sa patrunda mult ravnitele taine ale puterilor oculte. Satisfacut de noile sale daruri , a inceput sa dea uitarii idealul sau spiritual de contopire intru divinitate.Domnul a vrut sa ii atraga atentia asupra ratacirii lui , asa ca i-a iesit in cale sub forma unui om simplu si l-a intrebat daca stapaneste cu adevarat secretele puteri oculte .Ascetul a confirmat , cu mandrie, acest lucru.

Pentru a-l pune la incercare, Domnul i-a aratat un elefant aflat in apropiere , si l-a intrebat : "Ai forta de a omori acest elefant ?" Cu un zambet plin de aroganta , calugarul a raspuns : "Nu-i mare scofala !" Apoi, a cules intre degete cateva fire de praf , a intonat o mantra si aruncat pulberea in aer.Elefantul a cazut pe data la pamant si, dupa ce s-a zvarcolit o vreme , si-a dat duhul."Impresionant !" , a spus omul sub a carui infatisare se ascundea Domnul."Dar , poti tu oare sa il aduci din nou la viata ?" Ascetul a cules din nou niste praf de pe pamant, a rostit o alta mantra si a azvarlit iarasi pulberea in aer , arborandu-si un suras vanitos pe fata.Elefantul a inviat si , nu mult timp dupa aceea, s-a indepartat in cautare de hrana.

In fine, Domnul a spus : "Uriase si minunate sunt puterile tale , dar pot sa te mai intreb un singur lucru ? Ai omorat elefantul si, apoi , l-ai readus la viata , dar ce anume ai facut pentru tine ? Te-ai simtit inaltat ori iluminat de aceste fapte ? Ai reusit in acest fel sa-l intrevezi pe Dumnezeu ? " Acestea fiind zise, Domnul s-a facut nevazut intr-o clipa.

O poveste inspirata din "Evanghelia lui Sri Ramakrishna "



Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Secretul fericirii

Care este cantecul destinului tau ?

Cat iti valoreaza viata ? | O poveste cu talc
Despre puterile oculte Despre puterile oculte Reviewed by Diana Popescu on octombrie 12, 2011 Rating: 5

5 comentarii:

  1. Frumoasa povestioara! Chiar imi place foarte mult...

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu prefer sa nu cred in asemenea lucruri, nu imi fac bine si cred ca e pacat sa am o asemenea perspectiva.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte captivanta povestea.Un lucru ce se aplica si in ziua de azi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nustiu ce sa zic despre puterile oculte,personal nu cred dar sa zicem ca ar exista.

    RăspundețiȘtergere
  5. Exista fel si fel de persoane,care cred si zic ca ar putea detine astfel de puterii,dar eu nu detin:))si nici nu cred in asa ceva.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.