Prietenia dintre fete - Prietenele rele

Prietenia dintre fete este o floare rara , ale carei petale se deschid in toata frumusetea lor numai pe piscurile sinceritatii si afectiunii, cu mult deasupra prapastiilor invidiei si ranchiunii.Experienta m-a invatat ca toate inceputurile unei astfel de comuniuni sunt mai mult decat promitatoare.Din pacate , adeseori , odata cu trecerea timpului , apar nepotriviri si tendinte de aparitie a unor conflicte de interese si sentimente. Inainte de a lua decizia de a fi sau nu prietena cu o alta fata , ar trebui sa inveti sa o vezi asa cum este ea cu adevarat.Iata cateva tipuri de fete rele pe care le poti intalni …

Comandanta

Unei fete din aceasta categorie ii place sa iti dea ordine stricte si raspicate , sa iti dicteze ce anume sa faci si ce nu.In acest caz, ar trebui sa iti iei inima in dinti si sa stai de vorba cu ea.Daca ea intelege ce anume ii reprosezi , poti continua prietenia cu ea.Daca nu este capabila sa isi dea seama unde greseste , desparte-te de ea cat mai repede.Nu iti transforma viata intr-un iad !

Insipida

O fata care are "talentul" de a vedea orice situatie drept periculoasa sau riscanta si ii rapeste vietii orice urma de farmec si spontaneitate.Vrand-nevrand , pana la urma , ajunge sa te calce pe nervi.Nu are nici un sens sa incerci sa ii demonstrezi ca nu are dreptate.Daca nu se poate altfel, da bir cu fugitii !

Proprietareasa

Isi doreste sa fii tot timpul in preajma ei.Nu are habar si nici nu ii pasa daca esti ocupata cu altceva sau daca sunt si alte lucruri (pasiuni, hooby-uri) care iti starnesc interesul.Nu va accepta niciodata ca vreun alt prieten de-al tau sa se afle in imediata ei apropiere.Cu alte cuvinte, nu esti altceva decat proprietatea ori sclava ei personala.Incearca sa ii arati unde greseste si , daca nu intelege despre ce ii vorbesti , ramane sa decizi tu ce anume sa faci.Poate ca, de fapt, iti place sa fii dominata !

Prietena adevarului

Stii probabil vorba celebra a lui Aristotel : "Imi este prieten Platon, dar mai prieten imi este adevarul".Ei bine, aceasta maxima pare sa fie deviza unei astfel de fete.Ea considera ca esenta prieteniei consta in a fi tot timpul onesta , asa ca nu se poate opri nici o clipa sa iti critice pana si cele mai marunte gesturi.Desi, uneori , este folositor sa ii asculti sfaturile , stilul ei de a te aborda nu are cum sa nu te raneasca.Marturiseste-i cu o sinceritate la fel de cruda ca si a ei, ce anume crezi despre ea.

Prietena ratata

Este ceva obisnuit sa iti faci prietene la scoala , liceu sau in vecinatatea casei tale.Odata , insa, cu trecerea timpului, preocuparile voastre se schimba si aseaza o prapastie din ce in ce mai mare intre voi.Pentru o vreme, relatia de prietenie continua in virtutea inertiei sau obisnuintei , dar, la un moment dat, iti poti da seama ca nu va mai leaga aproape nimic.Gandeste-te daca are sens sa mai continui o astfel de prietenie.

Femeia fatala

In varianta clasica, ea obisnuieste sa flirteze cu iubitul tau , chiar fara sa isi dea seama ce face ! Adeseori , nu are nici un scrupul in a ti-l rapi.

Fata "un exemplu demn de urmat"

Nu inceteaza sa iti spuna ca a trecut de mult prin problemele cu care te confrunti tu acum , dar a stiu sa se poarte mereu mult mai curajos, mai demn si mai spontan decat tine.

Prietena fara prejudecati

Incearca , de cele mai multe ori , sa te implice in planurile ei fantastice si riscante , si se simte imediat ofensata daca o refuzi.

Napastuita

Nu inceteaza sa se planga de faptul ca este lipsita de o multime de lucruri importante in viata : frumusete , bani , pozitie sociala , etc.Daca ar fi sa te iei dupa ea, ar trebui sa o asculti fara sa cracnesti si sa te simti vinovata.

Regina

Decide , la un moment dat, ca este o pesoana cu mult deasupra celorlalti , o regina ori o printesa, si considera normal ca tu sa o slujesti.

Dupa aceasta sumara trecere in revista, se pune , de la sine , intrebarea : Merita oare sa te lupti (chiar cu tine insuti) pentru a pastra o prietenie cu probleme ?

Tu ce crezi despre asta ? Ai astfel de prietene ? Astept comentariile tale !



Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:



De ce fetele adora baietii rai ?

Prietenia in citate, aforisme , maxime , statusuri

Ce fel de cuvinte le plac fetelor ?
Prietenia dintre fete - Prietenele rele Prietenia dintre fete - Prietenele rele Reviewed by Diana Popescu on octombrie 10, 2011 Rating: 5

12 comentarii:

  1. Nu am nici o prietena fata, am avut dar deja m-am lamurit cum sta treaba.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu merita..sincer..eu am mult mai multa incredere intrun barbat...si am doar prieteni ff buni..ei fiind baieti....

    RăspundețiȘtergere
  3. Am avut tot felul de prietene , m-am recunoscut si in pozitia de prietena "rea" din profilurile postate de tine . Cred sincer ca toti suntem versatili si ca reactionam in functie de persoana cealalta..

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu sa spun cat de adevarate sunt aceste afirmatii, unele sunt de-a dreptul copilaresti, dar in viata e bine sa ai grija, pentru ca prietenia este rara!

    RăspundețiȘtergere
  5. nu stiu de ce la noi (in RO) nu mai exista prieteni, indiferent de sex, toti sunt invidiosi, toti iti sunt prieteni pana ii depasesti apoi ajung sa te intrebe cat castigi, de unde ai aia , ailalta,etc...Personal nu am nici un/o prietena in afara familiei (imi sunt prieteni fratii, sotul, parintii, cativa veri, deci...suficienti). Am in schimb multe cunostinte si amici.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acum inteleg de ce este mai bn sa lucriii cu barbatii decat cu femei.

    RăspundețiȘtergere
  7. Se mai intampla si la barbati astfel de lucruri.Depinde de caracterul fiecaruia.

    RăspundețiȘtergere
  8. Prietenii adevarati sunt cei care nu te parasesc atunci cand dai de greu. Indiferent de gen, barbati sau femei, cei care iti raman alaturi si te sustin pot fi considerati prieteni de drum lung. Si nu, nu ma refer nici pe departe la o sustinere de ordin material. Din pacate in ziua de astazi am ajuns sa spunem... "fereste.ma Doamne de prieteni ca de dusmani stiu sa ma feresc singur! ....

    RăspundețiȘtergere
  9. Prietene bune si adevarate se gasesc extrem de rar:(cine chiar are asa ceva as spune ca e cu adevarat f.norocos:)mai ales acum in vremurile grele si tulburi care le traim cu totii.Toate prietenele care le-am avut au fost ''prietene''cu mine doar pe interes:(doar cit le-am putut ajuta...atita timp cit m-au putut folosi dupa bunul plac:(asta e din pacate crunta realitate.Iar ca mine cunosc f.multe situatii...astia sunt maj.oamenilor din pacate:(falsi,meschini,interesati si lista continua.De cind am decis ca pot trai si fara ''prieteni''ma simt mult,mult mai bine din toate pct.de vedere...mi-e mult mai bine asa:)decit cu persoane false,invidioase si meschine linga mine,mai bine singura...e mult mai bine si mai sanatos asa ptr.mine si viata mea.Cind TAI un RAU trebuie sa-l tai cu totul de la radacina ca el sa nu mai poata creste vreodata.Vreau si-mi doresc prieteni(e)as minti sa spun ca nu ma mai gindesc sau ca nu mai imi doresc prietenie apropiata vreodata cu cineva:)dar numai daca va fi sa fie cu oameni adevarati,oameni de calitate:)nu asa cu oricine...oricum,oricind cum se mai spune;)in rest numai bine la toti:)Aveti grija de voi:)Si tineti minte ca prieteni buni si adevarati se gasesc ff.greu.Daca aveti prieteni(e)buni bucurati-va de ei(ele)si faceti tot posibilul ca acea prietenie sa dureze toata viata daca e cu putinta:)Toate cele bune tuturor:)

    RăspundețiȘtergere
  10. asa este in ziua de azi multi iti sunt peieteni in fata si pe la spate te barfesc de numai...am trecut si eu prin asa ceva,dr mi-am dat seama de aceea persoana si am preferat sa ma distantez de ea,iar akum st prietena cu o alta fata,care chiar cred k imi este prietena..pt k intodeauna a avut grija de mine,mi-a dat sfaturi,mi-a zs nu fa aia k nu e bn ai grja etc....deci io st o norocoasa k am o prietena in ziua de azi! asa fetelor k aveti grija cu cine vb si cui ii povestiti anumite lucruri de spre voi...mai tarziu sa nu va para rau!

    RăspundețiȘtergere
  11. Postez la un articol di 2011. la 3 ani de atunci...
    Daca tot e vorba de filosofie cred ca e important in viata asta sa fii fericit si sa ai succes.
    Ai nevoie de foarte multa energie pozitiva in jur si de multe ori o primesti de la oameni. Nu exista fericire mai mare decat sa fii inteles. Fericirea trebuie impartasita. E bine sa te inconjori de oameni care lucreaza pentru fericirea lor si care doresc sa aibe succes. Si e bine sa-ti urmezi visele.
    Am avut si eu prieteni care la un momentdat m-au facut sa ma simt prost. Conteaza sa treci peste dificultati si sa nu renunti la vise.
    Ce gandim noi, ca e bine sau rau in general e corect si se va intampla cu siguranta pentru ca noi fara sa stim ne canalizam energia in acea directie.
    Deci depinde de noi cum ne folosim energia si in ce scop.
    Si daca ne dorim cu adevarat sa avem prietenii frumoase o sa avem.
    Nu are sens sa gandim negativ.

    RăspundețiȘtergere
  12. Fetele,femeile nu pot fi prietene cu adevarat,niciodata!nu poti fi f.sincera cu,,prietena,,ta pt.ca nu i convine sa i spui adevarul sincer,daca esti sincera si ii spui ce crezi despre ea,sau diverse situatii,nu te uita si iti intoarce,,favoarea,,daca ai bani,servici,iubit mai bun,esti mai frumoasa,mai slaba,ti se face complimente in public,tie si ,,prietenei,,nu....iarasi nu i convine,chiar daca nu spune nimic,ori in prietenii adevarate exista suport,sustinere sincera si admiratie ,nu ,,acceptare tacita,,in numele prieteniei,dar nu,,convine,,!orice lucru bun,pozitiv ,frumos din viata ,,prietenei,,trebuie sa ne bucure sincer,nu sa fim invidioase,,in secret,,si pe undeva in sufletul nostru,ne bucuram cand,,prietena,,o pateste,,!nu i asa????sincer???cat de sincere si cu adevarat ,,prietene,,suntem cu cele pe care le numim asa????si noi cu ele si ele cu noi???eu,nu mai cred in prietenie sincera,total dezinteresata,adevarata si curata!am amice si f.f.f.multe cunostinte,dar prietene,nu!o spun sincer pt.ca exact ce am scris mai sus,mi s a intamplat si mie!sunt f.sociabila,deschisa si cooperanta,dar ,,prietena,,cunoaste si intimitati ale vietii tale personale si asta e doar pt.mine,aici nu exiata incredere deloc!viata mea si problemele mele de suflet,le cunosc doar eu,pt.ca prietene nu exista!lili.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.