Medicament pentru betie si mahmureala

Imagineaza-ti un medicament, o simpla pastila, care te poate face sa te "trezesti" indiferent cat de mult ai baut sau sa iti ia cu mana mahmureala in numai cateva minute.

Bautorii inveterati au toate motivele sa fie in culmea bucuriei : oamenii de stiinta sunt pe cale sa testeze pe oameni un "antidot impotriva alcoolului" care poate oferi, in curand, o cura pentru alcoolism.

Medicamentul al carui nume stiintific este dihidromiritecina , sau DHM, deriva dintr-o varietate chinezeasca de rasina orientala, ce este folosita de peste 500 de ani in China pentru inlaturarea efectelor mahmurelii. Pana in prezent, aceasta substanta chimica a fost testata numai pe soareci, dar pare sa aiba rezultate extrem de promitatoare.
"DMH va reduce gradul de betie corespunzator cantitatii de alcool baute si va elimina intru totul simptomele mahmurelii", a declarat Jing Lian, conducatorul acestui studiu."Odata cu timpul, va reduce nevoia de a bea alcool (a alcoolicilor)."
Lian a testat mai intai felul cum DHM inlatura stangacia si lipsa de coordonare a soarecilor "betivi" , masurand cat timp le ia pentru a reveni pe picioare dupa ce au cazut lati din cauza bauturii cu care au fost tratati. Soarecii au fost injectati cu o cantitate de alcool echivalenta cu 15 - 20 de beri baute de un om vreme de doua ore.Asa cum era de asteptat, betivanii fara vina au fost in stare sa se ridice pe picioare abia dupa 70 de minute urmatoare "betiei".Dupa ce le-a fost adaugat un miligram de DHM in bautura, soarecii au fost capabili sa isi revina in doar cinci minute.
Intr-o a doua faza, soarecii au fost testati asupra felului cum se descurca intr-un labirint, pentru a se constata modul in care medicamentul DHm reuseste sa le inlature simptomele de mahmureala. Soarecii nauciti inca de efectele negative ale alcoolului s-au ghemuit intr-un colt , parand a fi lipsiti de motivatie in a gasi iesirea din labirint.De indata, insa, ce li s-a administrat o doza corespunzatoare de DHM, dorinta lor de a scapa din labirint s-a revitalizat, ei reactionand la fel ca si soarecii carora nu li se daduse deloc alcool.
In cele din urma, Liang a experimentat felul cum medicamentul DHM poate vindeca dependenta fata de alcool a soarecilor. Rozatoarelor betivance li s-a oferit sa aleaga intre o solutie de alcool indulcit si apa indulcita. Dupa o perioada de trei luni de tratament cu DHM, soarecii tratati au baut numai o patrime din alcool fata cei cei carora nu li s-a administrat DHM.
Presupunand ca acest medicament este la fel de eficient in cazul oamenilor ca si in cel al soarecilor, DHM poate deveni un leac revolutionar in lupta contra alcoolismului. Cu toate acestea, unii cercetatori sunt de parere ca DHM poate provoca alcoolicii sa bea chiar si mai mult decat pana acum.


Copyright © diane.ro. 2012

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Betivanii traiesc mai mult decat abstinentii ?

Vinul preferat iti dezvaluie personalitatea

De ce nu rezista femeile la bautura ?
Medicament pentru betie si mahmureala Medicament pentru betie si mahmureala Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 11, 2012 Rating: 5

4 comentarii:

  1. Naspa ca o sa se inventeze o asemenea pastila ca oamenii or sa bea si mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stai linistita Daniela, eu nu cred ca se poate intampla asa ceva...mi-e greu sa cred ca o simpla pastila poate absorbii tot alcoolul din sangele unui om.

    RăspundețiȘtergere
  3. cel mai bun tratament pentru mahmureala este sa nu bei toate bauturile se fac cu chimicale

    RăspundețiȘtergere
  4. Cel mai bun remediu impotriva starii de mahmureala este o cana de bors proaspat in care s-a dizolvat drojdie de bere, cat o nuca. Se bea continul iar dupa cam 10 minute omul isi revine ca prin minune. Ori hrean ras cu otet, se consuma cu un putina carne, ori altceva, cu care "merge", dupa ingurcitare, cam in jumatate de ora omul se ... trezeste. Romanita.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.