13 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Ziua de 13 martie este marcata de Aducerea moastelor Sfantului Nichifor, Patriarhul Constantinopolului si comemorarea Sfintei Mucenite Teodora.

Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe pe 13 martie


Aducerea moastelor Sfantului Nichifor, Patriarhul Constantinopolului

Comemorat in ziua de 2 iunie, Sfantul Nichifor, a fost patriarh al Constantinopolului in timpul prigoanei iconoclaste, opunandu-se deschis politicii eretice a imparatului Leon Armeanul.
Din aceasta cauza, a fost exilat intr-o manastire din insula Proconis, construita anterior de el insusi. A trait aici vreme de 13 ani, dandu-si sufletul in pace in anul 827. Dupa moartea lui Leon si ajungerea pe tron, in 842, a imparatului Mihail si a mamei sale, Teodora, acestia l-au numit patriarh pe Metodie, un aparator al icoanelor. In anul 846, moastele neatinse de putreziciune ale Sfantului Nichifor au fost aduse la Constantinopole, fiind amplasate mai intai la Hagia Sofia, si apoi la Biserica Sfintilor Apostoli.

Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe rit / stil vechi pe 13 martie


Cuviosul Casian Romanul; Cuviosul Ioan Al Damascului; Sfantul Mucenic Teoctist

Sarbatori, traditii si obiceiuri romano - catolice pe 13 martie


Sfanta Teodora, mucenita

Mucenita in Alexandria, Egipt. Sfanta Teodora a fost o fecioara condamnata sa ajunga la o casa de desfranare drept pedeapsa pentru credinta sa in Cristos, pe vremea imparatului Diocletian. A fost salvata din acel asezamant al pierzaniei de catre Didim, un pagan ce fusese convertit de catre ea la crestinism. Cei doi au primit impreuna coroana muceniciei.

Sarbatori, traditii si obiceiuri greco - catolice pe 13 martie


Aducerea moastelor Sf. Episcop NichiforCopyright ©diane.ro .2012


Nascut pe 13 martie – Horoscop general | Profil astrologic

11 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

12 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
13 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 13 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on martie 12, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.