Primul om care zboara ca o pasare

Mitul despre Icar devine realitate? Este un om capabil sa zboare ca o pasare, folosind aripi uriase asemeni unor zmee? Da , aceasta performanta, imortalizata pe un film video,  a fost realizata de Jarno Smeets, un inginer olandez care a  a zburat circa 90 de metri intr-un parc din Haga.



Smeets pretinde ca este cel dintai om care a zburat fara a folosi vreun rotor sau vreun dispozitiv similar celui al unui avion cu reactie, ci o pereche de aripi ce au amplificat forta muschilor sai, cu ajutorul unor senzori de miscare de la Nintendo Wii avand capacitatea de a transfera miscarea bratelor catre motoarele din aripi.

Clipul video difuzat de Smeets a provocat controverse pe internet, multi dintre cei care l-au vizionat fiind de parere ca este un fals. Inginerul de 31 de ani a declarat ca zborul sau nu are de a face cu vreun truc ieftin de magie, fiind doar o realizare pur inginereasca. Folosirea tehnologiei wireless si a accelerometrelor i-a permis, se pare, lui Smeets sa rezolve o problema care le-a dat batai de cap unor inventatori celebri, precum Leonardo da Vinci.

Senzorii de miscare Wii "simt" miscarile bratelor lui Smeets, ajutati de un accelerometru de la un telefon inteligent HTC Wildfire S. Miscarile sunt transferate unor motoare Turnigy, care ii dau lui Smeets puterea de a manui uriasele aripi.


Vezi clipul difuzat de Daily Mail : Olandezul zburator


Copyright ©diane.ro . 2012

Vrei sa zbori sau sa fii invizibil ? | Un mic test psihologic
Primul om care zboara ca o pasare Primul om care zboara ca o pasare Reviewed by Diana Popescu on martie 21, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.