Venus ajunge in dreptul soarelui pe 6 iunie! - Un eveniment astrologic unic


Pe 6  iunie, are loc un eveniment astrologic pe care il poti vedea doar o singura data in viata : tranzitul planetei Venus prin fata soarelui. Daca avem noroc sa nu fie innourat, si ne aducem aminte sa nu tragem jaluzelele, avem ocazia sa zarim cea mai stralucitoare stea a noptii transformandu-se intr-un mic punct negru traversand suprafata soarelui. In secolul al XVIII-lea, astronomii ajungea sa isi riste vietile, calatorind mii de kilometri, numai si numai pentru a fi martorii unui astfel de rar spectacol astral, avand potentialul de a le dezvalui marimea sistemului nostru solar.



In anul 1716, astronomul Edmond Halley a apelat la toti oamenii de stiinta din acea vreme pentru a se uni intr-un proiect avand ambitia de a acoperi intreaga suprafata a pamantului, Halley prezicand atunci ca Venus va trece prin dreptul soarelui timp de circa sase ore. Oricum, se pare ca a fost cea dintai colaborare internationala de amploare in domeniul astronomiei. Numerosi oameni de stiinta au calatorit in zone indepartate ale Terrei, unii dintrei ei pierzandu-si viata sau fiind dati disparuti de rudele lor vreme de multi ani. Rezultatele observatiilor astronomice de atunci au necesitat mai multi ani pentru a fi analizate, dar, in acest fel, s-a ajuns sa se estimeze ca distanta dintre soare si pamant ar fi de aproximativ 149600000 kilometri.

Pentru a vedea cat mai bine planeta Venus in intervalul cand aceasta va intersecta discul solar, ar fi bine sa va pregatiti din timp cu niste ochelari negri de observare a eclipselor, sau chiar un binoclu ori un telescop dotat cu filtre corespunzatoare.

Calatoria planetei Venus prin fata soarelui se intampla doar o data la circa o suta de ani, urmatorul astfel de eveniment astral urmand sa aiba loc tocmai in luna decembrie 2117.


Copyright © godessdiana88. 2012

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

Steaua diamant , o imensa piatra pretioasa cosmica

Molia indragostita de o stea | O poveste cu talc

Evenimente astronomice in 2012

Venus ajunge in dreptul soarelui pe 6 iunie! - Un eveniment astrologic unic Venus ajunge in dreptul soarelui pe 6 iunie! - Un eveniment astrologic unic Reviewed by Diana Popescu on mai 13, 2012 Rating: 5

2 comentarii:

  1. Foarte interesant...Sper sa raman treaz pana seara si sa admir in toata splendoarea acest eveniment(e ziua bunicului :D)

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.