17 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

In ziua de 17 august sunt praznuiti Sfantul Sfintit Mucenic Miron, Sfintii Mucenici Straton si Ciprian, Sfantul Mucenic Tirs, si Sfantul Iacint, preot.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin - ortodoxe pe 17 august

Sfantul Sfintit Mucenic Miron

Sfantul Miron a fost preot in Ahaia in timpul imparatului Diocletian. Intr-o zi, la porunca lui Antipater, guvernatorul regiunii, ostasii au intrat in biserica si l-au arestat pe Sfantul Miron in timp ce acesta oficia slujba Nasterii Domnului, dupa care l-au intemnitat si l-au supus la nemiloase schingiuri.
El a indurat cu barbatie toate torturile, fara a se ruga idolilor, asa cum ii cereau calaii sai. In cele din urma, a fost dat prada animalelor salbatice. Vazand ca fiarele il intampina cu blandete si dragoste pe Sfantul Miron, Antipater nu si-a mai putut stapani furia, si s-a rapus cu mana lui, cu o sabie. Sfantul a  fost trimis apoi la Cizic, unde a fost decapitat din ordinul proconsulului.

Sfintii Mucenici Straton si Ciprian

Sfintii Straton si Ciprian din Nicomedia au fost aruncati, drept hrana, animalelor salbatice, insa acestea nu s-au atins de ei. Si-au dat duhul Domnului dupa ce au fost azvarliti in foc.

Sfantul Mucenic Tirs

Soldat in armata romana, vestit pentru vitejia sa, Sfantul Tirs si-a recunoscut de buna voie credinta crestina in fata guvernatorului Cumvrichie, in vremea imparatului Decius. Desi a fost supus la grele cazne, a reusit, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa ramana in viata. Dupa moartea lui Cumvrichie, succesorul sau, pe nume Vavdos a hotarat ca Sfantul Tirs sa fie legat intr-un sac si aruncat in mare. Dupa ce a supravietuit si acestei incercari, l-a convertit catre credinta in Hristos  pe Sfantul Calinic, slujitor al unui templu roman. Si-au primit amandoi cununa de mucenic, Sfantul Tirs fiind taiat cu fierastraul, iar Sfantul Calinic, decapitat.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin – ortodoxe rit / stil vechi pe 17 august

Sfintii sapte Tineri din Efes: Maximilian, Exacustodian, Iamvlih, Martinian, Dionisie, Ioan si Constantin; Aducerea moastelor Mucenitei  Evdochia; Sfantul Mucenic Elefterie; Sfintii Mucenici Mihail, Simeon si Dimitrie; Pomenirea Sfantului Mucenic Tatuil, care spanzurat s-a savarsit; Pomenirea Sfantului Sfintitului noul Mucenic si intocmai cu Apostolii Cosma (Etolianul), care a marturisit în Albania la anul 1778 si care prin sugrumare s-a savarsit.
Vezi Traditii si sarbatori din 4 august

Sarbatori, traditii si obiceiuri  romano - catolice 17 august

Sfantul Iacint, preot

Nascut la Oppeln, Polonia, in anul 1185, Sfantul Iacint a intrat in randul dominicanilor in anul 1217 sau 1218. A predicat Sfanta Scriptura in Polonia, Pomerania, Danemarca, Prusia, Lituania, Suedia, Norvegia, Rusia, China si Tibet. A murit la Cracovia, in Polonia, pe 15 august 1257, si a fost canonizat in anul 1594.
Numit de misionarii dominicani “Apostolul Poloniei”, Sfantul Iacint este patronul Lituaniei si al oamenilor aflati in pericol de a se ineca.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  greco - catolice 17 august

Sfantul Mucenic  Miron


Copyright © diane.ro. 2012

Articole din acelasi domeniu :

15 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

16 august - Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Nascut pe 17 august – Horoscop general Profil astrologic
17 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 17 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on august 16, 2012 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.