20 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

In ziua de 20 august sunt praznuiti Sfantul Prooroc Samuel, Sfantul Mucenic Sever, Sfantul Mucenic Eliodor, Sfantul Bernard, abate invatator, si Sfanta Laura, Mucenita.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin - ortodoxe pe 20 august

Sfantul Prooroc Samuel

Cel din urma judecator din Israel, Sfantul Samuel a fost insarcinat de Dumnezeu sa ii unga pe primii regi ai Israelului, Saul si David, asa cum sta scris in Vechiul Testament, in Cartea intaia Paralipomena (intaia a Cronicilor).
Unii invatati sunt de parere ca Sfantul Samuel a fost autorul Cartii Judecatorilor, a Cartii Rut si a primelor 24 de capitole din Cartea intaia Paralipomena.

 Sfantul Mucenic Sever

Originar din Tracia, Sfantul Sever a suferit pentru credinta crestina in Filipopolis, prigonit fiind de catre guvernatorul Apelan, care a dat porunca ca sfantului sa-i fie cioplita carnea, sa i se puna pe degete inele fierbinti, sa i se incinga mijlocul cu un brau din fier inrosit, si, in cele din urma, sa i se taie capul.

Sfantul Mucenic Eliodor

Impreuna cu Soda, Sfantul Eliodor a indurat vitejeste schingiurile paganilor, primind cu bucurie cununa de mucenic.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin – ortodoxe rit / stil vechi pe 20 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Sfantul Mucenic Dometie Persul; Sfintii Mucenici Marin si Asterie; Sfantul Ierarh Mitrofan
Vezi Traditii si sarbatori din 7 august

Sarbatori, traditii si obiceiuri  romano - catolice pe 20 august

Sfantul Bernard, abate invatator

Sfantul Bernard s-a nascut intr-o familie nobila din Burgundia, Franta, in castelul Fontaines, din apropiere de Dijon. A fost trimis din frageda tinerete la colegiul din Chatillon, unde s-a impus prin pietatea si setea sa de invatatura. In acest loc, si-a inceput studiile in teologie si in Sfanta Scriptura. Dupa moartea mamei sale, temandu-se de ispitele lumesti, s-a hotarat sa adere la Ordinul Cistercian. In anul 1113, impreuna cu 30 de tineri nobili, a venit la Sfantul Stefan, abatele de la Citeaux. Dupa un noviciat strabatut de o mare fervoare religioasa, a fost remarcat de superiorul sau, care l-a insarcinat, alaturi de 12 calugari, sa intemeieze o noua manastire la Clairvaux, al carei abate a devenit imediat dupa aceea.
Sfantul Bernard a fondat numeroase alte manastiri si a facut multe calatorii in onoarea lui Dumnezeu. Reputatia lui a ajuns atat de mare incat era adeseori consultat de catre papi. Papa Eugen al III-lea l-a trimis sa predice cu ocazia celei de-a doua cruciade. Asa se face ca Sfantul Bernard a calatorit prin Germania si Franta, starnind entuziasmul oamenilor fata de cruciada. Esecul expeditiei a starnit o furtuna de acuze impotriva sfantului, insa el a pus dezastrul pe seama pacatelor cruciatilor. Sfantul Bernard a fost inzestrat cu darul de a face minuni. A decedat pe 20 august 1153.

Sfanta Laura, Mucenita

Sfanta Laura de Cordoba (in spaniola, Santa Laura de Córdoba) (decedata in anul 864) a fost o pioasa crestina ce a trait in vremea cand Spania era supusa musulmanilor. S-a nascut la Cordoba si a devenit calugarita la Cuteclara dupa moartea sotului ei, ajungand in timp sa fie aleasa stareata a acestei manastiri. A fost martirizata de catre mauri, care au luat-o captiva si apoi au aruncat-o intr-un vas cu plumb topit.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  greco - catolice 20 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Sfantul Samuil; Sfantul Bernard


Copyright © diane.ro . 2012

Articole din acelasi domeniu:

18 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

19 august - Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Nascut pe 20 august – Horoscop general Profil astrologic

20 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 20 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on august 20, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.