25 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Pe 25 august se comemoreaza Aducerea moastelor Sfantului  Apostol Bartolomeu si sunt sarbatoriti Sfantul Apostol Tit, Sfantul Ludovic, rege, si Sfantul Iosif de Calasanz, preot.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin - ortodoxe pe 25 august  

Aducerea moastelor Sfantului  Apostol Bartolomeu

In aceasta zi se sarbatoreste aducerea moastelor Sfantului  Apostol Bartolomeu de la Anastasiopolis la Lipari (in secolul al IX-lea dupa Hristos). Ziua dedicata Apostolului Bartolomeu in calendarul crestin-ortodox este cea de 11 iunie.

 Sfantul Apostol Tit

Originar din insula grecesca a Cretei, Sfantul Tit s-a nascut si a fost crescut intr-o familie pagana, ajungand sa descopere crestinismul gratie invataturilor Sfantului Apostol Pavel. Sfantul Pavel l-a numit  in epistolele sale pe Tit drept “ fiu” si “frate”. Hirotonisit episcop al Cretei de catre Sfantul Pavel, Sfantul Tit si-a dat sufletul in pace la varsta de 94 de ani.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin – ortodoxe rit / stil vechi pe 25 august  

Sfinții Mucenici Fotie si Anichita; Pomenirea Sfintilor Mucenici Pamfil si Capiton; Sfintii Mucenici Varlaam, Serghie, Ilie, Veaceslav, Ioasaf, Ioan, Antonie, Visarion, Matei, Varnava; Sfantul Mucenic Alexandru, Episcopul Comaniei.
Vezi Traditii si sarbatori din 12 august

Sarbatori, traditii si obiceiuri  romano - catolice pe 25 august

Sfantul Ludovic, rege 

Sfantul rege Ludovic al IX-lea s-a nascut in Poissy, Franta, in anul 1214, ca fiu al lui Ludovic al VIII-lea si al lui Blanche de Castilia. A ajuns pe tron la varsta de 12 ani, sub regentia mamei sale. La 21 de ani si-a asumat intrega responsabilitate a guvernarii. A fost cunoscut pentru protectia acordata clericilor si legilor sale stricte impotriva blasfemiei. In anul 1242, l-a aparat pe Henric al II-lea la Tailebourg. Dupa razboi, a inapoiat proprietatile familiilor deposedate. A intemeiat Sorbona si manastirile din Rayaumont, Vavert, si Maubuisson. Sfantul Ludovic a condus cruciada a  sasea si a saptea. A fost luat prizonier si intemnitat dupa cea de-a sasea cruciada (1244-1249). A fost canonizat de Papa Bonifaciu al VIII-lea in anul 1297.

 Sfantul Iosif de Calasanz, preot

Fondator al Scolilor Religioase, poreclit Scolopi or Piarists, Sfantul Iosif de Calasanz (1557 – 1648) s-a nascut in Peralta, Aragon, din Spania. A mers la Roma in 1592, si a pus bazele Fraternitatii Doctrinei Crestine, avand la origine ingrijirea copiilor neglijati. Dupa ce a fost obiectul unor acuzatii injuste (?),  a fost canonizat in anul 1767.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  greco - catolice 25 august

Aducerea in Venetia a moastelor Sfantului Apostol Bartolomeu; Amintirea Sfantului Apostol Tit


Copyright © diane.ro. 2012

Articole din acelasi domeniu :

23 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

24 august - Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Nascut pe 25 august – Horoscop general Profil astrologic
25 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 25 august  – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on august 24, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.