31 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

In ziua de 31 august se celebreaza Punerea in racla a braului Maicii Domnului si sunt comemorati Sfintii 366 de Mucenici din Nicomidia si Sfantul Raimund Nonnatus, calugar.

Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe pe 31 august

Punerea in racla a braului Maicii Domnului

Dupa Adormirea maicii Domnului, braul ei a intrat in posesia Apostolului Toma si, dupa ce, de-a lungul timpului, a trecut prin mai multe locuri, a ajuns, in fine, la Capadochia. De aici a fost dus la Constantinopol, unde a fost tinut intr-o racla sigilata in biserica Maicii Domnului din Blacherne, in vremea imparatului Arcadie (395-408).
Racla nu a fost deschisa pana in timpul domniei imparatului Leon cel Intelept (886-912), atunci cand imparateasa Zoe, grav bolnava, a avut o viziune in care i s-a spus sa isi puna braul pe ea. Imparatul Leon a obtinut incuviintarea patriarhului in aceasta privinta, si, dupa ce brau a fost asezat asupra imparatesei, ea s-a vindecat pe data. Potrivit unor surse, sarbatoarea de astazi celebreaza aducerea braului la Constantinopol, conform altora, comemoreaza vindecarea miraculoasa a imparatesei Zoe.

Sfintii 366 de Mucenici din Nicomidia

Acesti 366 sfinti s-au savarsit prin sabie, primind cununa de mucenici intru iubirea de Hristos.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin – ortodoxe rit / stil vechi pe 31 august

Sfintii Mucenici Flor si Lavru; Cuviosul Ioan; Arsenie cel Nou, din Paros; Pomenirea Sfintilor Mucenici Ilarion, Emilian, Deonisie si Ermip; Sfintii Mucenici Grigorie, Evghenie, Mihail; Icoana Maicii Domnului "Pantanassa".
Vezi Traditii si sarbatori din 18 august

Sarbatori, traditii si obiceiuri  romano - catolice pe 31 august

Sfantul Raimund Nonnatus, calugar

Sfantul Raimund Nonnatus (1204-1240) a vazut lumina zilei la Portella, din Catalonia, Spania. Dupa ce l-a nascut printr-o cezariana, mama lui a murit in chinurile facerii. De aici provine numele sau, in latina "non natus" insemnand "nenascut". S-a alaturat Mercedarienilor aflati sub indrumarea Sfantului Petru Nolasco, la Barcelona. L-a urmat pe acest sfant ca lider al rascumpararilor si a mers apoi in Algeria pentru a scoate din lanturi sclavii crestini de acolo. Atunci cand banii pentru rascumparari i s-au terminat, a ramas ostatic in schimbul eliberarii altor catorva sclavi si a fost condamnat sa moara prin tragere in teapa atunci cand guvernatorul a aflat ca reusise sa converteasca la crestinism mai multi mahomedani. A scapat de pedeapsa cu moartea din cauza rascumpararii pe care a promis sa o aduca, insa a fost silit sa treaca printre doua siruri de calai batausi. A fost, dupa aceea, torturat intrucat continuase isi evanghelizarea, insa a fost salvat, gratie darului dat in schimb de Sfantul Petru Nolasco. In 1239, la intoarcerea sa la Barcelona, a fost numit cardinal de catre papa Grigorie al IX-lea, dar a murit la Cardona, la o mica distanta de Barcelona, in drumul sau catre Roma. A fost canonizat in anul 1657. Sfantul Raimund Nonnatus este patronul moaselor.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  greco - catolice pe 31 august

Asezarea in racla a braului Maicii Domnului


Copyright © diane.ro. 2012

Articole din acelasi domeniu:

29 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

30 august - Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Nascut pe 31 august – Horoscop general Profil astrologic
31 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 31 august  – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on august 30, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.