Adormirea Maicii Domnului in Italia

In Italia, sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului din 15 august este marcata de procesiuni religioase pline de culoare si de impresionante focuri de artificii.

In Sicilia si regiunile rurale din preajma Romei, principalul eveniment din aceasta zi consta dintr-o procesiune de inchinaciune. O statuie a Sfintei Fecioare Maria este dusa prin oras catre o ceremoniala bolta de flori, unde este asteptata de un grup de oameni purtand o statuie a lui Hristos. Cele doua statui sunt inclinate una catre cealalta de trei ori, si procesiunea credinciosilor, in frunte cu statuia lui Iisus, se indreapta catre biserica parohiala, pentru o binecuvantare speciala.
Purtarea statuii Maicii Domnului pe strazi simbolizeaza popasul Sfintei Maria pe pamant, bolta de flori semnifica portile raiului, iar procesiunea catre biserica reprezinta intrarea Sfintei Fecioare in paradis.

"Ferragosto", denumirea italiana al zilei Adormirii Maicii Domnului, pare sa derive din sintagma latina “Feriae Augusti” (“Sarbatorile imparatului Augustus”), mai ales ca luna august si-a luat numele de la acelasi imparat.



Copyright © diane.ro. 2012

Articole din acelasi domeniu :


15 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Sfanta Maria in superstitii si traditii romanesti

Mesaje de Sfanta Maria | Felicitari ,urari si SMS-uri

Rozmarinul sau Trandafirul Fecioarei Maria - Legenda si simbol
Adormirea Maicii Domnului in Italia Adormirea Maicii Domnului in Italia Reviewed by Diana Popescu on august 15, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.