Biblioteca din Stuttgart - Un paradis futurist al cartii

Dupa selectarea proiectului castigator, in urma unui concurs de design din 1999, noua biblioteca a orasului Stuttgart  a fost inaugurata pe 21 octombrie 2011. Cladirea, proiectata de Yi Architects, are forma unui cub, fiecare latura a acestuia masurand 45 de metri.

Partea centrala a parterului (neevidentiata in aceasta poza) este un gigantic cub gol, ce cuprinde patru mari incaperi si este iluminat prin plafonul central (vezi sectiunea cladirii de mai jos).

Este vorba despre un design ambitios, care a dat nastere unor infocate discutii pro si contra. Mie mi se pare a fi un adevarat paradis al cartilor! Oare nu au si spatii de locuit pe acolo, astfel incat sa nu te indepartezi prea mult de magia paginilor tiparite?


Articole asemanatoare in blogul Dianei :

Despre carti … in citate , aforisme , maxime

1001 de carti de citit intr-o viata
Biblioteca din Stuttgart - Un paradis futurist al cartii Biblioteca din Stuttgart - Un paradis futurist al cartii Reviewed by Diana Popescu on februarie 03, 2013 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Arata intr-adevar foarte curat, dar mie personal mi-ar placea ceva cu un stil arhitectonica mai gotic / baroc, mi se pare ca se potriveste mai mult erei, decat ceva asa cubist si impersonal, care arata mai degraba a "cladirea cu servere" a unui centru informatic.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.