Urzicile - Legendă și sursă de sănătate

Urzicile sursă de sănătate
Plante văzute încă din vremuri străvechi ca bogate surse de sănătate şi protecţie spirituală, urzicile au dat naştere unor variate legende şi superstiţii, îndreptăţite sau nu, confirmate sau nu, până în zilele noastre.

Se spunea că un vas cu urzici proaspăt tăiate aşezat sub patul unui bolnav avea capacitatea de a-l lecui de orice boală îi stăpânea trupul.
În acelaşi timp, urzicile răspândite prin toată casă erau înzestrate cu potenţialul de a îndepărta spiritele rele.


Aruncate în foc, păreau a îndepărta pericolele iminente din casă, iar purtate pe mâini, mai ales pe timp de noapte, se spunea că pot asigura protecţie împotriva fantomelor răuvoitoare.
Amestecate cu frunzele de coadă şoricelului, frunzele de urzică erau preparate într-o băutură ce insufla curajul în lupte şi în grele încercări.

În vechea Irlandă, urzică era numită "şorţul diavolului".

Mai mult decât atât, în nordul Europei, urzicile erau folosite pentru împletirea unor plase de prins peştii.
Pentru a face acet lucru, urzicile erau mai înainte tăiate, uscate şi înmuiate în apă. Firele rezultate din acest proces erau selectate şi impletite într-o pânză foarte deasă. În cele din urmă, aţele de in au înlocuit urzicile și au continuat să fie folosite pentru împletirea unor obiecte de îmbrăcăminte.

Amintește-ți și de povestea lui Hans Christian Andersen in care urzicile au fost folosite pentru a face hainele prin care prinţesa şi-a putut salva fraţii transformaţi în lebede.

Urzicile şi sănătatea

Urzicile răspândite prin grădina au darul de a sprijini ieşirea la iveală a unor legume, ce ne ajută să ne întreţinem sănătatea, precum broccoli şi roşiile.
Ele încurajează dezvoltarea unor uleiuri esenţiale precum cele mentolate, cât şi din alte plante benefice sănătăţii.

Drept urmare, urzicile nu sunt nişte buruieni care trebuie să fie smulse şi aruncate din grădina, ci nişte prieteni de nădejde ai legumelor noastre de toate zilele, ajutându-le să crească şi să se dezvolte dincolo de potentialulul lor obişnuit.

Dacă va interesează cu adevărat acest subiect, voi continua să scriu despre el într-un viitor articol.

Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Mintea ne poate pacali foamea ? | O noua metoda de cura de slabire ?

Culorile sanatatii alimentelor

Spanacul , legenda si sursa de sanatate
Urzicile - Legendă și sursă de sănătate Urzicile - Legendă și sursă de sănătate Reviewed by Diana Popescu on iunie 12, 2015 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Unde o fi norocul ala sa am in gradini doar uzici?
    Sincer eu mereu am iubit urzicile doar ca nu prea gasesc de fel.
    Totusi eu va multumesc frumos pentru articol, este mai mult decat interesant.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.