Actorii in citate, aforisme, maxime

Aceste citate, aforisme, maxime despre actori ne pot face sa gandim cum minciuna ori fatarnicia ne duc catre adevar. Da, actorul este, sau poate fi o intrupare a durerilor societatii, dar si a unor framantari eterne ale umanitatii. Cat de mult isi sacrifica viata sau se confunda cu un rol pentru a ne releva noua, spectatorilor, niste adevaruri nestiute sau neconstientizate indeajuns, este un alt lucru care ar trebui sa ne dea mult de gandit…

“Actorii nu sunt decat rezumatele, cronicile prescurtate ale vremii.”
William Shakespeare

"Atunci cand vorbesc, actorii nu sunt decat niste slugi ale dramaturgului. Doar in cazul cand tac isi pot demonstra calitatea de mari actori."
Cedric Hardwicke

“Actorul este un mim superior, un schimbator de masti. Meseria lui constitue un sacrificiu in favoarea rolului si in paguba originalitatii lui creatoare.”
George Calinescu

"Un actor este cu adevarat mare atunci cand iti aminteste  de un animal - cazand asemeni unei pisici, sezand ca un caine, miscandu-se precum o vulpe."
Francois Truffaut

"Femeile devin adeseori actrite din cauza unui lucru care nu le place la ele insele. Gratie actoriei, pot pretinde ca sunt altcineva."
Bette Davis

"Actorii trebuie sa se ridice deasupra vietii. Intalnesti destui oameni comuni, stersi, in viata de zi cu zi, si nu vad de ce ar trebui sa ii aducem si pe scena."
Ninon de Lenclos

"Daca vrei cu adevarat sa devii un actor in stare sa te satisfaca atat pe tine insuti si sa trezeasca admiratia spectatorilor, trebuie sa fii vulnerabil. Trebuie sa ajungi la un inalt nivel de abilitate emotionala si intelectuala, astfel incat sa iesi gol-golut pe scena, din punct de vedere emotional, in fata spectatorilor."
Jack Lemmon

"Pentru ca o actrita sa aiba succes, ea trebuie sa aiba fata lui Venus, creierul Minervei,  gratia lui Terpsichore, memoria lui Macaulay, trupul lui Juno si pielea unui rinocer."
Ethel Barrymore

"Actoria are de a face cu emotii foarte delicate. Nu inseamna sa iti pui o masca. De fiecare data cand un actor joaca pe scena, el nu se ascunde, ci se dezvaluie pe el insusi."
Rodney Dangerfield

“Actorii sunt o singura familie pe cuprinsul intregii lumi.”
Eleanor Roosevelt

“Actorii mor atat de zgomotos.”
Henry Miller

“Dumnezeu scrie o multime de comedii… problema e ca El  este covarsit de multimea de actori prosti care nu stiu sa cum sa starneasca hohote de ras.”
Garrison Keillor

“Actorii cauta respingerea. Daca nu dau de ea, se resping singuri.”
Charlie Chaplin

“Filmele sunt fade. Spectatorii vor sa vada de fapt actori jucand in fata lor pe o scena.”
Charlie Chaplin

“Am un fel de idolatrie pentru unii actori care m-au precedat, oameni care m-au inspirat, asa ca sunt onorata sa fiu privita in acest fel de tinerii actori.”
Meryl Streep

“Imi aduc aminte lucrul asta. Am mers la el si i-am spus cat de minunat ar fi ca actorii sa aiba coada, pentru ca eu am niste animale de companie, iar coada lor este atat de expresiva. O pisica iti poate spune totul in felul acesta. Iti poti da seama astfel cand animalele sunt cu adevarat plictisite sau speriate.”
Christopher Walken

“La Washington nu este loc pentru un actor bun. Competitia intre actori prosti este atat de mare!”
Fred Allen

“Hollywood-ul este un loc in care apar  prea multe filme si nu indeajuns de multi actori.”
Walter Winchell

“Nu am spus niciodata ca actorii sunt vite; tot ce am declarat a fost ca actorii trebuie sa fie tratati ca niste vite.”
Alfred Hitchcock

“Intotdeuna mi s-au parut stranii actorii care vor sa devina staruri rock, si viceversa.”
Gwyneth Paltrow

“Acesta lucru l-am invatat de la marii actori cu care am lucrat: tacerea. Acesta este cel din urma si cel mai greu lucru.”
Morgan Freeman

“Bucuria pe care o avem ca si actori ne transforma in ceva ce nu este neaparat autentic fata de noi insine. Si mai este si puterea, puterea de a nu fi tu insuti, ci a fi intr-un rol; este un fel de sprijin special al fiintei noastre.”
Reese Witherspoon

“Cand sunt distribuit intr-un film in care simt ca rolul femeii este mai interesant decat al meu, ma gandesc de obicei la Spencer Tracy si Fred Astaire. Ei par a fi actorii ce se descurca cel mai bine sa joace alaturi de femei.”
Jack Nicholson

“Daca te gandesti bine, actorii sunt un fel de prostituate. Suntem platiti pentru a mima atractia si dragostea. Alti oameni platesc pentru a ne vedea cum ne sarutam cu altii, ii atingem pe altii, facand lucruri care, in mod normal, oricine este angajat intr-o relatie monogama nu le-ar face decat cu partenerul sau. Este, cu adevarat, ceva obscen.”
Megan Fox

“Nu am inteles niciodata pe acei actori -  desi i-am invidiat uneori – care pot sa stea degeaba un an sau doi. Simt ca timpul ma preseaza, si doresc sa am la fel de mult de lucru ca si in trecut.”
Sylvester Stallone

“Cumva, in mijlocul dialogurilor si repetitiilor, apare un moment magic cand actorii devin inspirati, si se indreapta pe drumul cel bun. Daca ei reusesc cu adevarat sa devina inspirati, atunci tot ce fac este corect, si totul vine de la sine.”
David Lynch

“Noi, actorii nu schimbam cu adevarat lumea. Noi o reflectam… Washingtonul schimba cu adevarat lumea.”
Martin Sheen

“Nu fac parte din bransa; nu cunosc alti actori mult mai buni decat cei impreuna cu care lucrez.”
Denzel Washington

“Daca un taran isi umple hambarul cu fan, va avea parte de soareci. Daca il lasa gol, va avea parte de actori.”
Walter Scott

“Lucrul esential atunci cand fac film este sa dau totul, de aceea lucrez atat de mult. Le spun intotdeuna actorilor sa isi asume sarcinile. Nu este deloc greu. Daca iti semnezi cecurile, fii responsabil.”
Tom Cruise

“Este inselator ca actorii sa isi foloseasca prea mult propria lor viata intr-un film, o scena, intrucat ei devin inchisi intr-un fel anume de a juca acea scena, iar  acest fapt le rapeste spontaneitatea.”
Tom Cruise

“Suntem actori. Suntem opusul oamenilor.”
Tom Stoppard

“Am fost intotdeuna vazut in rolul unui artist care isi exprima in afara interioritatea. Scritorii, actorii, cantaretii, toti bunii artisti fac asta. Nu se spune ca ar fi usor.”
Henry Rollins

“Nu am fost niciodata unul din acei actori ce se magulesc pe insisi considerandu-se niste fascinante fiinte umane. A trebuit sa aleg de timpuriu daca sa fiu actor sau o personalitate.”
Robert De Niro

“Actorilor le trebuie roluri mari cu replici cat mai mici.”
Jules Renard

“Barack Obama mi-a spus ca am fost unul din actorii preferati ai lui Michelle Obama.”
Dwayne Johnson

“Cred ca Hollywoodul are un sistem bazat pe clase. Actorii sunt asemeni unor bolnavi internati, dar adevarul este ca ei se indreapta inevitabil catre azil.”
Robert De Niro

“A fost dintotdeuna o moda, si inca este, ca actorii sa para nevrotici, in caz contrar nefiind considerati actori.”
Gene Tierney

“Nu exista roluri marunte, ci numai actori marunti.”
Milan Kundera

“Actorii au bodyguarzi si anturaj nu pentru ca cineva ar incerca sa ii raneasca – cine si-ar dori sa ii faca rau unui actor?- ci pentru ca vor sa fie recunoscuti. Fereasca Dumnezeu sa nu ii recunoasca cineva.”
James Caan

“Nu exista nimic mai plictisitor decat actorii vorbind despre arta de a juca.”
James Caan

“Exista o stranie ierarhizare printre actori. Actorii de teatru ii privesc de sus pe cei de film, care, la randul lor, ii privesc de sus pe cei de televiziune. “
George Clooney

“Imi place sa ma duc la film; ador sa ii privesc pe actorii de film. Ei par a sti ceva ce mie imi este strain.”
Uta Hagen

“Actorul este un mincinos cat se poate de sincer.”
Albert Camus

“Cred ca majoritatii actorilor le place sa fie placuti.”
Anjelica Huston

“Cred ca totii actorii – ma vor uri pentru ca spun asta- nu sunt decat niste copii. Ne place sa fim iubiti, si nu facem nimic in plus daca suntem iubiti.”
Anjelica Huston

“Exista actori care isi fac debutul la tinerete si isi schimba foarte putin tehnica si nivelul de profunzime a felului lor de a juca; ei sunt la fel si la 30 de ani.”
Alec Baldwin

“Bunii actori au talentul de a vedea ce se afla in interiorul oamenilor, dandu-si seama astfel daca pot avea sau nu o legatura afectiva cu ei. “
John Cusack


“Chirurgia plastica si implanturile pentru sani sunt nimerite pentru acele femei ce le fac astfel sa se simta mai bine in pielea lor. Atunci cand actorii apeleaza la astfel de mijloace o fac insa pentru a deveni personaje imaginare intr-o lume imaginara. A juca teatru inseamna, mai presus de orice, a fi cinstit cu tine insati.”
Kate Winslet

“Multe piese de teatru – mai ales ale mele – sunt ca niste cecuri date in alb. Actorii si regizorii isi pun, pana la urma, semnatura pe ele.”
Thornton Wilder

“Ai vorbit vreodata cu cineva, si ti-ai dat seama ca, de fapt, nu ai avut cu cine vorbi? Actorii fac lucrul asta cel mai rau dintre toti.”
Joe Rogan

“Nu este nimic mai rau decat un actor lipsit de inteligenta, pentru ca un astfel de om are tendinta de a vorbi si a juca despre el insusi. Actorii trebuie sa invete sa fie alte persoane.”
Tim Robbins

“Actorii se bucura de o nemarginita fericire, intrucat gloria lor nu are nici un fel de responsabilitate.”
Alfred de Vigny

“Cei mai multi dintre actori au o mare intelegere a naturii umane, si sunt deschisi din inima catre diferite tipuri de oameni si comportamente.”
Tim Robbins

“Ratiunea este darul istoricilor, pasiunea este inzestrarea actorilor.”
Antoine Rivarol

“Sunt unele staruri ce nu sunt actori. Nu vreau sa fac parte din aceasta categorie.”
Natalie Wood

“Cei mai multi dintre actori isi petrec o multime de timp invatand sa fie actori. Eu nu m-am obisnuit sa fac asta. Pur si simplu stateam in fata unor spectatori ce asteptau sa fac ceva pentru a-i pune pe ganduri sau pe ras.”
David Carradine

“Actorii trebuie sa fie acolo unde le este locul si sa isi faca treaba. Acest lucru le este indeajuns.”
Catherine Deneuve

“Cred ca avocatii sunt niste incredibili actori. Iti imaginezi cat de mult trebuie sa joace teatru in fiecare zi?”
Monica Bellucci

“Totii oamenii sunt pe jumatate actori.”
Dana Andrews

“Nu cred ca marii actori pot interpreta orice rol. Asta nu inseamna ca nu sunt cu adevarat valorosi.”
Richard Gere

“Actorii, pana la urma, nu sunt decat niste vise.”
Nastassja Kinski

“Magia nu apare din mintea regizorului, ci din inimile actorilor.”
James Cameron

“Unii actori nu pot intelege de ce sunt mereu respinsi. Nu sunt in stare sa vada lumina de la capatul tunelului.”
Harrison Ford

“Ce am observat despre multi dintre colegii mei actori este ca renunta foarte repede.”
Harrison Ford

“Actorul este un instrument plastic si poetic.”
Novalis

“Au trecut aproape zece ani de cand am lucrat ultima data cu niste actori care isi stiau cu adevarat replicile.”
John Hughes

“O multime de actori talentati trebuie, in continuare, sa se chinuie pentru a-si plati facturile.”
Mark Wahlberg

“Nu sunt Tom Cruise. Putini actori britanici sunt astfel. Daca te uiti la ce am lucrat pana acum, este cat se poate de clar ca mi-am asumat o misiune – imposibila.”
Jude Law

“Am cunoscut o multime de actori ce incearca sa fie in centrul atentiei, dar eu nu ma intrec cu ei.”
Kevin Costner


Citate, aforisme, maxime despre actori culese/ traduse Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Indragostitii in citate , aforisme , maxime

Dragostea si minciuna. Aforisme , citate, maxime

Adevarul in citate, aforisme, maxime

Actorii in citate, aforisme, maxime Actorii in citate, aforisme, maxime Reviewed by Diana Popescu on mai 10, 2013 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.