Nihil sine deo

"Nihil sine deo" inseamna, in limba latina "Nimic fara Dumnezeu".  Da, este o formula adoptata de dinastia Hohenzollern-Sigmaringen, care a devenit si deviza a casei regale a Romaniei.

In pofida criticilor antimonarhisti "degeaba", care nu au argumente sau se calauzesc dupa minciunile bine infiltrate de raz-ganditori sofisti din perioada comunista si postcomunista a Romaniei, asumarea preceptului  Nihil sine Deo/ Nimic fara Dumnezeu reprezinta o mare responsabilitate fata de o instanta superioara, o judecata a cerurilor, pe care nici unul din presedintii ori partidele noastre politice nu au avut de gand a o lua in considerare cu adevarat.

Indiferent cata parada fac de credinta conducatorii nostri, luand parte, mai mult sau mai putin silit, la niste mari ceremonii religioase ale neamului, totul ramane la nivelul mascaradei. Chiar si fetele bisericesti se indeparteaza cu buna voie si voie buna de preceptele credintei pentru a se afisa alaturi de un lider sau altul al politichiei romanesti. Cum sa le mai dai crezare politicienilor, cum sa ii mai vezi drept conducatori spirituali pe liderii bisericii crestin ortodoxe romane?

Daca nu numai politicienii, ci si biserica, cu ai ei popi, nu mai gandesc in termenii de "Nihil sine deo", ci in aceia de "Pecunia non olet", adica "banii nu au miros",  cum si in ce sa mai credem? In Dumnezeu, desigur, dar fara mijlocirea popilor si politicienilor!

In fiecare eveniment important al vietii noastre, indiferent daca suntem sau nu regalisti, ar trebui sa ne punem in fata gandurilor aceasta deviza lamuritoare si marturisitoare : Nihil sine deo / Nimic fara Dumnezeu. Am putea trai astfel mai curat si mai adevarat, fara a ne apleca asupra unor fapte rele pe care ne-am oprit la timp a le savarsi.

Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Despre ganduri si sentimente

Tot ce ni se intampla este spre binele nostru | O poveste cu talc
Nihil sine deo Nihil sine deo Reviewed by Diana Popescu on mai 10, 2013 Rating: 5

2 comentarii:

  1. imi place ce scrii pe blog :X

    https://www.facebook.com/Revolutie2013
    DA LIKE & SHARE DACA VREI O TARA CINSTITA

    RăspundețiȘtergere
  2. DEVIZA **NIHIL SINE DEO NIMIC FARĂ DUMNEZEU** FIIND PROPUSĂ A FI INCLUSĂ IN NOUA CONSTITUTIE REVIZUITĂ NU A PRIMIT APROBAREA ALESILOR NOSTRI DIN PARLAMENT------ASTA DENOTĂ ATEISMUL ACESTORA. NU AM REMERCAT NICI O POZITIE DIN PARTEA BISERICII ORTODOXE ROMÂNE. TAC POPII IN FRUNTE CU SUPREMUL LOR. STAU SI MA INTREB OARE NU LE E FRICĂ DE DUMNEZEU.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.