Cum sa pun frunza de vita la borcan- reteta?

Ma intrebam ieri cum sa pun frunza de vita la borcan ce reteta sa aleg, daca e nevoie si de alte buruieni precum mararul..

Ati uitat ca sunt incepatoare in ale gatitului..?!
Si am ales aceasta reteta simpla:
Am spalat cam 200 de frunze de vita, in timp ce pe aragaz fierbea intr-o cratita apa cu sare grunjoasa- cam jumatate de punga, la foc mic..

Pana a dat apa in clocot si s-a dizolvat sarea am spalat mararul si niste corcoduse culese de mine din corcodusul din fata blocului..Si am spalat si niste boabe de porumb pe care le aveam prin casa, nu  mai stiu de cand!Am oparit cate un manunchi de frunze de vita, le-am scurs bine..Apoi am sterilizat un borcan mai mare, turnand in el apa clocotita,avand grija sa pun in el niste linguri din inox, ca sa nu crape borcanul.
O parte din marar am pus-o pe fundul borcanului si am aranjat apoi cate un manunchi de vita de vie,peste care am pus marar, boabe de porumb si corcoduse..
Si tot asa pana s-au terminaat toate...
Am asteptat sa se raceasca apa sarata din cratita si apoi am turnat-o in borcan.....
Sper sa-mi iasa frunza de vita la borcan, caci nu stiu ce-o sa fac la iarna de sarbatori!

Voi ce credeti?


Copyright © diane.ro. 2013


Articole din acelasi domeniu:


Cum sa pun frunza de vita la borcan- reteta? Cum sa pun frunza de vita la borcan- reteta? Reviewed by Diana Popescu on iunie 18, 2013 Rating: 5

2 comentarii:

  1. Am asistat la ceva operatiuni de genul pe vremea cand eram copil. Ceva mai simplu, dar la fel de eficient. Spor in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa fiu sincera, n-am incercat asta niciodata. Mama stiu ca se ocupa, eu doar am observat ca frunzele sunt intr-o conditie excelenta chiar si dupa atatea luni.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.