Emailul si personalitatea

Felul cum iti organizezi emailul (posta electronica) poate marturisi mai mult decat crezi despre personalitatea ta. Cel putin asa ne lasa sa credem Dharmesh Mehta, senior director la Outlook.com, care ii imparte pe utilizatorii de email in trei categorii distincte. Cu toate ca Mehta este de parere ca nu exista nici un fel de reguli in utilizarea postei electronice, el ii imparte pe cei care folosesc aceasta utilitate a internetului in trei tipuri. Sa vedem din ce categorie faci tu parte...

Anulatorii / Deleters

Utilizatorii focalizati pe "delete" ("sterge / anuleaza") isi incep fiecare zi dand "delete" sau facand o curatenie generala in mesajele de "inbox" (mesaje primite). Potrivit lui Mehta, circa 50% din oameni isi petrec timpul trimitand in neant multe mesaje inainte de a le citi.

Arhivarii / Filers

Arhivarii isi mentin emailul asemeni unei masini bine sterse de parf, de la oglinzile retrovizoare pana la cauciucuri. Obsedati de organizare, ei se specializeaza in tot felul de metode de a-si sistematiza mesajele de pe email. Nu conteaza atat importanta, cat semnificatia (mica / mare) a informatiilor receptionate.

Abramburitii / Pilers

Astfel de utilizatori ai internetului lasa de la ei, cu generozitate si neglijenta, sa se adune in "inboxul" lor chiar si pana la 10.000 - 20.000 de mesaje. Ei risca, in acest fel, sa treaca cu vederea mesaje cu adevarat importante din email, acestea invalmasindu-se prin ambrambureala din "inboxul" lor. Probabil ca astfel de oameni isi spun adeseori "Gata, imi sterg toate mesajele de pana acum, si o iau de la capat, incercand, zi de zi, sa imi fac ordine printre ele!" Din pacate, aceasta decizie a lor se pierde in noianul timpului, ajungand in cateva luni sa se intoarca de unde au pornit.

Te incadrezi in vreunul din aceste tipuri de utilizatori de email, sau crezi ca personalitatea ta nu se conformeaza acestei tipologii?


Copyright © diane.ro

Articole asemanatoare din blogul Dianei:

Google , da-mi 6 numere norocoase ! | Rugaciune la zeul Google

Ce este spam | Spam prin email si spam pe site/blog

Noutati- via Google+ si Gmail
Emailul si personalitatea Emailul si personalitatea Reviewed by Diana Popescu on iulie 12, 2013 Rating: 5

2 comentarii:

  1. Nu prea ma incadrez in categoriile respective si nici nu tind sa cred ca se reflecta cumva persomalitatea in utilizarea unui email :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu sunt deleter cu aptitudini de arhivar!
    Gabriel

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.