Cand este ziua Sfantului Ilie? | O legenda despre Sfantul Ilie

Potrivit unei vechi legende romanesti, Sfantul Ilie nu stie si nu este lasat sa afle cand este ziua lui ca nu cumva sa faca o nemaipomenita petrecere, lasandu-se in voia unei atat de mari veselii si unui atat de monstruos chef incat ar putea prapadi lumea din temelii.

El il tot intreaba pe Dumnezeu, "Zi-mi, Doamne, cand este ziua mea?", dar intelepul Atotputernic ii raspunde sec, "Mai este Ilie pana atunci, mai este..."

La cateva zile dupa 20 iulie, Sfantul Ilie isi face iarasi, spasit, aparitia in fata lui Dumnezeu, si ii repeta, cu nerabdare, "Te rog, Doamne, spune-mi si mie, mai am mult de asteptat pana la ziua mea?" Dumnezeu se uita la el, mucalit, si ii raspunde, "Apoi, dragul meu, ziua ta tocmai a trecut!"

Inciudat si necajit peste poate, Sfantul Ilie se razbuna pe lume slobozind infricosatoare fulgere si tunete, lasand sa cada peste pamant potop de ploaie, si bagandu-i astfel in sperieti pe bietii oameni ce nu stiu cum si de ce au facut vreo greseala.

Aceasta frumoasa legenda ne-a fost data de stire de sarguinciosul si neobositul etnolog, fie-i in veci neuitat numele, Tudor Pamfile.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu :

Viata Sfantului Ilie

Mesaje de Sfantul Ilie | Felicitari, urari si SMS-uri de Sf.Ilie

Sfantul Ilie in superstitii, traditii si obiceiuri
Cand este ziua Sfantului Ilie? | O legenda despre Sfantul Ilie Cand este ziua Sfantului Ilie? | O legenda despre Sfantul Ilie Reviewed by Diana Popescu on iulie 20, 2013 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.