Scoala din vis | Interpretarea si semnificatia viselor


Ce semnificatie si interpretare pot avea visele despre scoala, chiar daca ai depasit poate de mult timp aceasta perioada a vietii tale? Indiferent daca te mai afli sau nu pe bancile scolii, astfel de vise sunt adeseori stanjenitoare, tulburatoare, sau chiar ciudate…


Atunci cand te visezi in scoala iti sunt scoase frecvent la lumina constiintei sentimente de neadecvare si nesiguranta prezente in subconstientul tau inca din copilarie, dar care nu si-au gasit inca o rezolvare. Un astfel de vis se poate referi la indoieli legate de abilitatile, talentele ori competentele tale.

Daca esti inca la scoala si ai un vis pe aceasta tema, poate fi vorba despre o reflectare a vietii tale cotidiene, ce oglindeste problemele tale legate de respectarea regulilor impuse de scoala, a unui test, a unei teze, a trezirii dimineata pentru a nu intarzia la cursuri, a temelor deloc usoare pe care trebuie sa le faci  la o anumita materie.



In particular, semnificatia viselor despre scoala, mai ales cele in care este implicat un sever profesor, reflecta dificultatile pe care le ai cu un sef sau un superior de la locul de munca.

Intr-o alta interpretare onirica, scoala poate sugera nevoia ta de a-ti extinde sfera cunoasterii si invataturii. Poate ca te indrepti catre o experiente de viata spirituala, avand darul de a-ti ilumina universul interior...

Visul in care cauti sa mergi la scoala sau sa urmezi o mai inalta treapta de invatamant indica, la fel ca mai sus, nazuinta de a-ti largi orizonturile mintii. Atunci cand visezi ca mergi la o noua scoala ti se sugereaza ca nu te simti bine sau “la locul tau” intr-o anumita situatie de viata, ori ca trebuie neaparat sa iei seama la o noua lectie pe care ti-o aduce in cale destinul personal. Pe de alta parte, poate fi la mijloc o reflectare a faptului ca esti silit sa iti schimbi jobul sau domeniul de activitate profesionala.

Un vis in care te vezi fugind de la scoala semnifica ca nu esti receptiv fata de noi idei sau puncte de vedere. Este necesar sa tragi invataminte din greselile trecute! Nu este exclus sa ti se semnaleze astfel ca incerci sa te eschivezi de la niste obligatii ori responsabilitati asociate cu parintii, persoana iubita sau sfera sociala si profesionala.

In cazul in care visezi ca scoala ta primara este ruinata, pe cale sa se darame, inseamna ca ai niste probleme (complexe emotionale) asociate cu copilaria care inca te framanta in subconstient. Intr-o interpretare alternativa, un astfel de vis are semnificatia trecerii inexorabile a timpului. Se impune sa te orientezi catre viitor in loc de a te agata de fapte trecute.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blog:

Incepe scoala si nu-mi place asta!

Copiii din vis | Interpretarea si semnificatia viselor

Scoala in citate, aforisme, maxime

Scoala din vis | Interpretarea si semnificatia viselor Scoala din vis | Interpretarea si semnificatia viselor Reviewed by Diana Popescu on septembrie 14, 2013 Rating: 5

13 comentarii:

  1. Cand visez scoala,e cearta.Dar daca in acelasi vis apare si imaginea mamei mele,e bine.Orice as visa,care stiu ca e de rau,daca o visez si pe mama,nu se intampla nimic rau.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-am visat directoarea la scoala :))) ...misto mai tipa la noi =)))))))))

    RăspundețiȘtergere
  3. Am visat ca eram din nou la școala, alături de colegii de-ai mei si erau alți profesori . Aveam o stare de bine pentru ca imi revedeam școala, colegii .. Mulți dintre ei erau schimbați .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probleme actuale cu care te confrunti sau pur si simplu responsabilitatile zilnice te determina sa te refugiezi in trecut, in zilele de scoala, cand lucrurile, viata pareau mai simple si mai fericite.

      Ștergere
  4. Eu una am visat ca eram la ora de matematica si dadeam test iar profesoara vorbea cu mine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ofer interpretari ale viselor anonimilor. Inscrie-te pe site-ul meu si iti voi raspunde.

      Ștergere
  5. Buna, Diana. Am visat ca mergeam la scoala si in fata scolii era o zona mare cu noroi in care am cazut pe spate si m-am murdarit. La scoala nu gaseam lectia din care trebuia sa citesc, iar pe unul din brate aveam un tatuaj pe care il aratam colegilor. Apoi, undeva pe un camp, am vazut o vulpe si incercam sa o urmaresc.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Colegii sau prietenii tai nu te inteleg si par sa te jigneasca. Nu reusesc sa-si dea seama de a adevarurile fiintei tale (tatuajul de pe brat), iar acest lucru ii pot determina sa te "improaste" cu noroi sau neintelegere. Nu stii cum sa rezolvi acest lucru (lectia pe care nu o gasesti)... Te straduiesti sa gasesti o cale sa iti apropii oamenii apeland la ceva ce nu te reprezinta, la un fel de inselaciune...

      Ștergere
  6. Salut Diana,

    Am visat că mă plimbam prin clădirea facultății pe care am absolvit-o acum câțiva ani. Era ușor schimbată, renovată oarecum, iar eu treceam pe coridoarele ei ca printr-un labirint. Cu toate acestea, instinctual am știut pe unde să o iau să găsesc drumul spre ieșire, nu m-am temut că mă pot rătăci. Odată ajunsă la ieșire, trebuia să trec printr-un filtru (de genul celor aflate în supermarketuri în dreptul caselor de marcat). Acolo se afla o domnișoară amabilă și zâmbitoare care mi-a zis: ”Accesul spre ieșire s-a schimbat, nu știți că nu se mai iese pe aici?”. Mi-am cerut scuze, i-am spus că nu știam, iar ea mi-a explicat la fel de amabil pe unde să o iau spre ieșire.

    Menționez că de vreo două luni îmi caut un loc de muncă, dar până acum nu am acceptat nicio ofertă pentru că simt că nu mă reprezintă și îmi doresc din suflet să fac ceva care să-mi placă, să mă motiveze (tocmai lipsa acestui aspect, alimentat de colectivul oribil de colegi m-a determinat să demisionez de la ultimul job).

    Una dintre oportunitățile de lucru care mi s-au ivit acum are direct legătură cu studiile/facultatea absolvită de mine (Litere, Traduceri). Interviul de angajare e în fază incipientă și mi-aș dori foarte mult să se concretizeze, dar în același timp am o teamă de a nu eșua și chiar nu pot să justific de ce mi-e în permanență frică...

    Mulțumesc,

    Alina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Alina. Ti se poate sugera in acest vis ca este nevoie sa ai un alt fel de abordare a jobului visat sau ca ste necesar sa-ti reconsideri standardele legate de serviciu. Poate ca nu ai observat pana acum o oportunitate reala legata de studiile tale, una iesita din comun.

      Ștergere
  7. Bună Diana,

    Ai o interpretare pentru visul meu te rog?


    Alina

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Bună Diana. Eu nu mai am demult vârstă de școală dar am visat ca eram la școală în liceu, aveam note multe în catalog, mi se putea încheia situația, notele erau bune toate și totuși la o materie nu mi se încheiase situația. Iar eu trebuia sa mai fac un an pentru acea materie la care de fapt aveam note bune și suficiente pentru încheierea situației. Culmea era ca mă bucuram ca mai merg un an la școală. ...
    Îți mulțumesc anticipat pentru răspuns!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.