Ce faceau oamenii inainte sa apara internetul?

Cum pierdeau oamenii timpul inainte sa apara internetul? O crancen de amuzanta satira din geekculture ne da cateva sugestii... Acest site ne sugereaza ca stramosilor nostri lipsiti de calculatoare le era mult mai greu sa isi iroseasca viata, sa petreaca ore in sir, o zi dupa alta, saptamani dupa saptamani, ani de-a randul nefacand nimic. Va traduc, in randurile de mai jos, ocupatiile favorite ale acestor bieti primitivi, asa cum apar in engleza, in dreptul fiecarei imagini...

1. PRIVITUL LA NORI

Avantaj: Gratis.
Dezavantaje:
- Dependenta de vreme.
- O ocupatie problematica noaptea.
- Spre deosebire de internet, trebuie sa-ti folosesti imaginatia.

2. HOLBAREA LA PIETRE

Avantaj: O preocupare aproape la fel de antrenanta ca si Twitterul.
Dezavantaje: exista pericolul ca pietrele sa te motiveze sa le arunci, sa construiesti ceva cu ele, sau sa le lovesti una de alta pentru a face un foc.

3. PRIVITUL FOCULUI

Avantaj: Iti poate induce aceeasi stare de "ochi de sticla pierduti in neant"
Dezavantaj: Necesita prea multa activitate fizica. Cineva trebuie sa adune lemne, sa aprinda focul si apoi, din cand in cand, sa mai arunce cate un vreasc in flacari.

4. MEDITATIA

Avantaj: Daca pretinzi ca meditatia ta este legata de o religie, poti fi capabil sa-i convingi pe ceilalti sa iti dea mancare si bani pentru a continua sa faci asta.
Dezavantaj: In comparatie cu surfingul pe internet, necesita prea multa gandire.

Sursa: geekculture


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Internetul iti creaza dependenta?

Luigi Pirandello despre calculatoare si internet

De ce ne simtim liberi pe internet? | Efectul de dezinhibare online
Ce faceau oamenii inainte sa apara internetul? Ce faceau oamenii inainte sa apara internetul? Reviewed by Diana Popescu on octombrie 20, 2013 Rating: 5

3 comentarii:

  1. faceam de toate,dar parca observam realitatea altfel.acuma,sincer nu ne mai bucuram parca de nimic.internetul ne ajuta mult,dar omul are tendinta spre excese si folosim net.ul aproape pt.orice.cumparaturi,cv-uri,relatii interumane,m unca,pt.prea multe.eu,personal am senzatia ca oamenii si au pierdut identitatea.eu meditam f.mult,m a rugam,mergeam la cinema f.des,ma plimbam prin parc,sport si traiam viata.acum mi se pare ca doar se consuma viata asta.n am cont pe facebook,tocmai sa nu mai aud de atata net.e f.util net-ul,dar e prea mult si ii schimba pe oameni.asta e parerea mea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si nici nu mai cumparau totul online, se duceau in magazine si-si alegeau haine sau orice alte obiecte. Ma rog, pana la urma e un avantaj sa cumperi online :)

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.